Проф. Балтов: "Пирогов" няма да върне нито един пациент с COVID-19

Болницата освобождава 4 етажа и обособява още 200 легла
6 ное 2020 09:55, Анисия Иванова
10
Проф. Балтов: "Пирогов" няма да върне нито един пациент с COVID-19
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Пирогов" ще обособи още 200 легла за прием на болни от коронавирус и ще освободи още 4 етажа обяви директорът й проф. Асен Балтов.

В последните няколко дни заразените у нас скочиха рязко и минаха границата от 4000 души за ден. Шефът на болницата обяви на вчерашната пресконференция на МЗ, че натискът върху болниците е изключително голям - в София приетите в средно тежко състояние са 713 и 107 от тях са в интензивните отделения.

Още по темата

Пред bTV той обясни днес, че с новата бройка легла няма да бъде върнат нито един пациент, дошъл с линейка. Той ще се поема от триажа, който ще преценява дали болният е за реанимация, или за някое от другите отделения.

Част от триажа ще се прави още пред болницата във фургоните, които са разположени от днес пред входа на "Пирогов". Там на всеки пристигнал се дава пулсокситометър за измерване на сатурацията на кислорода в кръвта. Ако тя е под 90, пациентът се приема с предимство пред останалите, обясни проф. Балтов.

По думите му болните медици в "Пирогов" са около 30. Те обаче се заразяват не в болнична среда, а във външна, при лечение на болни и срещи с други хора. "Пирогов" не е гнездо на заразата, има най-много излекувани колеги, каза проф. Балтов.

Според него твърдите мерки не закъсняват. Ако хората продължават да спазват мерките - дисциплина, дистанция, носене на маски и солидарност, нещата ще се регулират и ще се влезе в плато.

От днес и МВР започва да помага на РЗИ. Според проф. Балтов това ще е достатъчно, за да бъдат карантинирани всички контактни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Това е проблема преди 3 години
вече и 100 годишните захванаха да ги лекуват от ковид. Не оставят хората да си отидат спокойно в леглото, като едно време. Затова колабира системата. Тези докторя си повярваха че бога ще измамят.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Капитан БлъдЗа съжаление, за да те разберат ще са им нужни още хиляди години еволюция....
4
3
 
4
 
! Отговори
Брутален Реалист преди 3 години
Кво ревете по тук , бре ?!?! Как още не разбрахте , че в подобие на "Държави" , като нашата. Пълна със селски тарикати и Бай *** под път , и над път. Вируса си проправя път най - лесно и мощно ! Тук има абсолютно всякаква липса на ДИСЦИПЛИНА , ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ! Само празни приказки. Прах в очите на околните. И всеки , защото е "Голям тарикат" накрая си прави каквото му кефне. Вижте само Япония , Южна Корея и Китай за КАКВА ДИСЦИПЛИНА И ОТГОВОРНОСТ ИДЕ РЕЧ
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Не е възможно след време да не върне някой.Просто всеки по документи ако има положителен тест има правото да влезе в болница. Това води до това, че много хора влизат превантивно а за нуждаещите се няма места.Ако магазин пусне хляба по 10 стотинки то това ще доведе до това най-лакомите да вземат всичкия хляб заради ниската цена и за другите да няма същото е и с болничното лечение.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва личните лекари да възобновят прегледите наживо дори и пациентите да са с корона
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако върнеш кво да те правим?