Три жени болни от COVID-19 са родили в Русе

Към момента няма доказателства, че заразата се предава от майката на плода
Обновена: 6 ное 2020 13:10 | 6 ное 2020 13:06, Ния Христова
2
Три жени болни от COVID-19 са родили в Русе
Снимка: Pixabay
Три жени заразени с COVID-19 са родили в Русе. Две от тях са родили в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ "Канев", а една – в УМБАЛ "Медика".
 
"На двете жени с коронавирус при нас е направено секцио, като първата, която роди в края на миналия месец, вече е изписана", каза началникът на АГ комплекса д-р Светла Христова за в. Монитор.
 
Другата жена все още е в обособения сектор за родилки с COVID-19 или за пациентки, за които има съмнения, че са носители на заразата. Тя е родила на 3 ноември и се чувства добре. Бебето също е добре.
 
"Създали сме т.н. "зелен коридор". Когато родилки с COVID-19 трябва да се преместят в операционната, никой друг не минава през този "коридор". След като се върнат обратно в обособения сектор, се извършва строга дезинфекция. Работи се трудно, но спазваме всички необходими мерки и нашите пациентки не трябва да се притесняват", обясни д-р Христова.
Още по темата
 
Тя сподели, че много бъдещи майки й звънят с въпрос дали ако се заразят с коронавирус, инфекцията ще се предаде на бебето. "Изследванията досега сочат, че не се наблюдава т.нар. вертикално предаване – от майката към бебето", успокои д-р Христова.
 
В УМБАЛ "Медика" жената, която е била с коронавирус, е имала нормално раждане. Това уточни административният директор на лечебното заведение Алис Муртезова. Има и една бременна с положителен тест за COVID-19, която е настанена в болницата. Там се спазват строго всички противоепидемични мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
дано преди 3 години
им мине на майките. По принцип младите жени го изкарват леко в повечето случаи.
1
1
 
1
 
! Отговори
преди 3 години
Е не може да няма доказатества. Няма ли поне един доктор който да си мисл, че това евентуално е възможно ?То сега ако вземе и да им мине на майките, тя новината съвсем не става :(