Туризмът разполага с над 5000 легла за COVID настаняване

Те ще са за карантина на хора, завърнали се от чужбина
Обновена: 6 ное 2020 15:56 | 6 ное 2020 15:20,
6
Туризмът разполага с над 5000 легла за COVID настаняване
Снимка: БГНЕС

С над 5000 легла разполага туристическият бранш, в които могат да се настаняват нуждаещи се, завърнали се от чужбина и които трябва да бъдат под 14-дневна карантина. Това съобщиха в ефира на Нова тв от Националния борд по туризъм.

Невярна е обаче тезата за преобразуване на хотели в болници. Това е буфер, за да се прекъсне веригата между здрави и болни.

Още по темата

"Апелираме към управителя на БНБ, България да има позиция пред ЕЦБ и да удължи мораториума върху частните кредити, Гърция вече е успяла да договори това. Ако в разгара на пандемията се стигне до фалити на фирми от туристическия бранш, това ще има ефект на доминото", добавиха от борда.

Припомняме ви, че министърът на туризма се обяви за това хотелите, които останат празни през зимния сезон, да се превърнат в места за настаняване на карантинирани. Идеята е те да се използват за подсигуряването на здравната система, за да не се налага изграждането на полеви болници.

"И сега по наредбите във всеки хотел имаме карантинни стаи. Ако в хотела се появят туристи със симптоматика на коронавирус, те трябва да бъдат отделени. Сега се разширява този обхват, това е много добро предложение", заяви Румен Драганов от Института за оценка и анализи в туризма в "България сутрин".

По думите му по света хотелите се използват за медицински лица, които работят в болниците и трябва да бъдат отделени от своите семейства, а и ние имаме много хора, които имат положителен PCR тест, а нямат симптоматика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Държавата каза, че тя ще финансира. Щот бабите ни за това цял живот са влачили. Да финансират хотели
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия има такива хотели, но таксата на ден за карантинирания е 100 паунда. В Бг кой ще финансира това, хората са бедни.
3
1
 
2
 
! Отговори
хХхахах преди 3 години
Каква е разлика дали ще си пукнеш у вас или в ходел 3 звезди? Кой по дяволите ще ги ползва?
2
0
 
0
 
! Отговори
Ковид туристи преди 3 години
Комися телесни части от щеката на Луната
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Алибегов ще го правил ли камериерка да лети от стая на стая?