Доброволци в Кюстендил ще помагат на нуждаещи се в условията на COVID-19

Помощта ще се изразява в пазаруване и доставяне на храна и стоки от първа необходимост
9 ное 2020 09:20, Ния Христова
0
Доброволци в Кюстендил ще помагат на нуждаещи се в условията на COVID-19
Снимка: БГНЕС
Екипът на централното градско читалище в Кюстендил „Братство 1869” и доброволци от Сдружение „Младежки общински съвет” и Сдружение „Гражданска мрежа" откриват доброволчески клуб. Той ще работи в помощ на нуждаещите по време на COVID епидемия, каза председателят на културното звено Иван Андонов, цитиран от БНР. Практическата дейност на доброволческия клуб ще започне от днес.
 
Помощта ще се изразява в пазаруване и доставяне до домовете на хранителни продукти, лекарства или други стоки от първа необходимост за възрастни, самотно живеещи или трудноподвижни хора.
 
Всеки, който се нуждае от подобна подкрепа, може да се обади на телефона на читалището, който е обявен на сайта, или да пише на имейла му. Директорът Иван Андонов поясни:
 
"Това значи – ако имаме сигнал за някой или нужда, зов за помощ, да отидем до магазина, да му напазаруваме, ние сме насреща".
 
Относно това какви хора участват и може ли да се включат доброволци директорът обясни:
 
"Участва мъжката част на читалището. Може доброволци, ако се запишат. Вече се записаха двама човека. Но като цяло ние сме готови, така че - заявили сме желание да помогнем".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари