Обучават джипита в Русенско за борба с коронавируса

В лечебните заведения в града има недостиг на легла и персонал
5

Задълбочава се кризата с коронавируса в Русенско. В лечебните заведения има недостиг на легла и персонал. Като мярка от Областния кризисен щаб ще организират обучение на джипитата, които ще се включат по-активно в борбата с вируса.

Пунктът за насочване на ковид болни пред болница "Канев“ в Русе не работи поради липса на персонал. Към момента разкритите легла за пациенти с коронавирус в област Русе са 231, а лекуваните са 301. Заради претоварването от Областния кризисен щаб затягат контрола.

Още по темата
Екипите на Спешна помощ в Русе все по-трудно намират свободни места за ковид болните. От петък те работят с уеб система, която им позволява в реално време да видят, къде могат да откарат пациентите.

"Въпреки че данните показват, че няма налични свободни легла, ние ги транспортираме до болниците и на място се преценява дали трябва да бъде хоспитализиран, или да е да на домашно лечение", обясни директорът на ЦСМП-Русе д-р Иванка Маринова пред Bulgaria ON AIR.

Заради тази практика директорите на лечебни заведения искат допълнително обучение за личните лекари, за да могат по-добре да преценяват кои случаи са за хоспитализация. Проблемът с недостига на медици се усложнява допълнително заради многото заразени сред болничния персонал.

Само в лечебното заведение "Медика” към днешна дата има заразени 100 души от персонала.  До утре се очаква да бъдат открити още 37 легла за неинтензивно лечение, като 22 от тях ще бъдат в Комплексния онкологичен център, а останалите 15 в Университетска болница "Медика”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И затова ли ще им дават по още 1000 лв на калпак на джипките?Бъдете сигурни, че тия болни няма да преглеждат!Това не са лекари, а чиновници.Аз затова вече не съм общопрактикуващ лекар. Исках да се занимавам с медицина, а не да ставам чиновник, пък било то и за голяма заплата.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БааахТи джипитата, дето не знаят как се лекува грип!
3
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Крайно време беше да ги размърдат тези недояли се...да поработят.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно подкрепям коментар 1!Това са хора, които само ще изпишат направление, и няма да те погледнат, но ще врякат, че са на първа линия!Вместо да облекчат работата на истинските лекари, тези са едни писарушки, които така и не могат да вземат специализация!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Заради тази практика директорите на лечебни заведения искат допълнително обучение за личните лекари, за да могат по-добре да преценяват кои случаи са за хоспитализация."Пак нищо не са разбрали. Като бивш лекар ви го казвам - почти всяко джипи ще ви прати да ви гледат в болница, за да не носят отговорност. Не че не могат да преценят, те просто не искат да носят отговорност. Така че и десет обучения да им дадате, те пак ще пращат. Тук не идва реч за незнание, а за натрисане на отговорност.