Система показва свободните легла в болниците в Бургаско

След време това може да стане и национален сайт
9 ное 2020 13:58, Ния Христова
7
Система показва свободните легла в болниците в Бургаско
Снимка: БГНЕС
Пламен Жеков създаде система, която в реално време показва в коя болница колко свободни легла има. Тя може да се развие и да прерасне и в национален сайт, в който да се добавят и бъдещите хотели. Жеков е дарил кода на Община Бургас и на здравната инспекция, предаде БНР. 
 
Пламен Жеков е програмист на свободна практика и се занимава със създаването на софтуер от години. Разказва, че една сутрин случайно вижда телевизионен репортаж, в който собственик на частна болница в града призовава за подобна система, която да помогне в организирането на създалия се хаос със свободните легла. Прави софтуера бързо - започнал миналия петък, а в понеделник продуктът вече функционирал:
 
"Изцяло е web базирана. Може да се преглежда от всяко едно мобилно устройство - таблет или компютър. Има един администратор, който създава акаунтите. Той ги разпраща към болниците и следователно те си актуализират информацията. Системата е предадена на община Бургас, която я е предала на Министерството на здравеопазването и, ако те решат, могат да включат и другите общини".
 
Той споделя, че е можел да спечели от системата, но не това е целта му:
 
"В тези трудни времена трябва да помагаме. С пари не се живее. С хора се живее".
 
Системата вече функционира и здравните власти могат да следят къде колко легла има в реално време, за да не се разкарват пациенти по болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
патил преди 3 години
В Бургас е по-вероятно да те умъртвят, отколкото да те излекуват.Добре, че бургазлии се спасяваме в университетските клиники на Стара Загора и София при всяка по-сериозна диагноза...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като наблюдател на софтуерни продукти мога да кажа..."Като професионалист, мога да ти кажа че 95% от цената, която по принцип се плаща за *качествен* продукт всъщност е за поддръжка. Продукт, който струва 50$ и продукт който струва 50 000$ може да работят еднакво добре, но когато възникне проблем?- С този от 50$ почваш да си блъскаш главата в стената 5 дена- С този за 50к $ се свързваш със съпорта и системата е на линия след 10 минутиКажи ми колко струва сега "дарения" продукт(без съпп).
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Система отдавна трябваше да показва къде има легла, не само в Бургас - а в цяла България. Ама от м.март си пипат топките и ги боли...
2
3
 
3
 
! Отговори
NONO преди 3 години
Като наблюдател на софтуерни продукти мога да кажа, че има прости (направени с малко пари) софтуери и много сложни(скъпоструващи) такива, които вършат една и съща работа...
1
4
 
8
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Като софтуерен инженер ще кажа само :Господ да ни пази от система създадена за една седмица!Това е. Нямам какво повече да добавя.