В болницата в Карлово няма кадри, медиците напускат

Проблемите не са от вчера, обясни областният управител
Обновена: 9 ное 2020 15:18 | 9 ное 2020 15:14, Петя Славова
31
В болницата в Карлово няма кадри, медиците напускат
Снимка: БГНЕС

Управителят на болницата в Карлово д-р Христо Пелев да бъде отстранен от ръководния пост поиска областният управител Дани Каназирева след среща, свързана с тежката ситуация в инфекциозното отделение на лечебното заведение. Според нея проблемите в болницата в Карлово не са от вчера, не са кадрови, а липса на мениджмънт и комуникация между управителя д-р Пелев и персонала. Управителят на болницата обясни, че лекари има, но те не желаят да работят само в COVID отделението.

В инфекциозното отделение липсва персонал, болните се обслужват от единствения инфекционист д-р Анета Милушева, а старшата сестра се готви да напусне. 29 са пациентите с коронавирусна инфекция в отделението, а сред тях са и анестезиологът на болницата и заместник-кметът Стойо Карагенски.

"Нямаме човешки ресурс, който да обгрижва и да лекува такъв брой пациенти", каза пред БНР д-р Милушева и посочи, че е подала заявление на 2-ри ноември за преназначаване от началник на ординатор, което е и предизвестие, ако не бъде изпълнено - ще напусне болницата. Тя обясни, че има заповед за разкриване на още 31 легла към съществуващите 10 легла на инфекциозното отделение, плюс 6 интензивни.

"Имаме разкрити 6 интензивни легла за лечение, които на практика ги няма. За мен е огромен стрес и отговорност, когато някой болен се влоши и трябва да бъде преместен на такова интензивно легло, да бъде преместен в Пловдив, но за да бъде извозен с линейка там, трябва да има уговорено конкретно легло в конкретна болница. Това е огромен залог с човешки живот, аз съм в безизходица", сподели тя и посочи, че вече интензивните легла в пловдивските болници са заети.

Още по темата

Д-р Милушева заяви, че още преди 2 години е поискала оставката на управителя на карловската болница.

Председателят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров заяви в предаването "Преди всички", че има тежък проблем с кадрите в болницата:

"Най-бързо трябва да се обединят усилията на всички лекари в болницата, за да може да се реши проблемът с недостига на кадри. На срещата с областния управител Дани Каназирева стигнахме до решението тежките случаи да бъдат извозвани в болници в Пловдив".

Той подчерта, че предстои общинското ръководство да излезе с решение за поисканата оставка на д-р Христо Пелев от областния управител:

"Това решение трябва да бъде добре обмислено, защото в този момент всеки един кадър в здравната система ни е необходим. Да не се случи така, че да създадем по-голям проблем в болницата".

Тодоров посочи, че очакват в болницата да бъдат изпратени двама студенти по медицина в 6 курс - стажанти.

По думите му Общината винаги е помагала на болницата, а карловските лекари са професионалисти и ще се справят с тази тежка ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Я не напомняй за лу-мпе- ните, хвърлящи яйца.Какво измътихте?Радвате се на човешкото страдание.Вие бяхте параван.Заради глу пост ите ви никой нормален човек нямаше как да си представи исканията.Ли це ме ри.
26
0
 
7
 
! Отговори
Студент теолог преди 3 години
А къде е кметът на Карлово, д-р Кабаиванов? Не може ли при тази извънредна ситуация да облече и той бялата манта и да се чуства мобилизиран... В името на тези които го избират постоянно .. Или и той само си брои парите от буклуците и изчаква ...
25
0
 
4
 
! Отговори
Междувременно преди 3 години
До НякойРазбирам Вашата деликатност...;)
24
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Междувременно"Плеймейтката" казваш.... Ние у нашето село по друг начин им казваме....
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гост"...Моделката изкарва достатъчно и може да си позволи такава скъпа кола..."-----------Ми изкарва, да не би да е лекар?У нас е напълно в реда на нещата това.
22
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Интересно лирическо отклонение си направил, междувременно. По този повод се чудя, дали черното возило за 120 000 ? ще лекува Но Ло, когато ѝ се наложи, понеже на много хора взе да им писва да си рискуват живота и здравето за едни смешни 1000 лв.
21
0
 
8
 
! Отговори
Междувременно преди 3 години
Николета Лозанова е подновила автопарка си с нов баровски джип за 250 бона. Съвсем новото возило на плеймейтката е модел от 2020-та година и струва цели 120 000 евро, като това е цената за базовия модел, без допълнителни екстри. Ни Ло е фенка на джиповете "Мерцедес", но предишното й возило бе бяло, а сега се е спряла на черен цвят. Моделката изкарва достатъчно и може да си позволи да има толкова скъпа кола, пише lupa.bg.
20
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Да не би преди Бойко болниците ни да са били като немските ?Аз ги знам и преди 30 години в същото положение"Да не би току-що да каза, че за 10 години Бойко не е направил и подобрил нищо??
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че след като ДаниТУ уволни директора, той ще отиде да бачка като сервитьор в Комина, а тя ще му заеме мястото?
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да ги разбера.СИКаджийската медийна пропаганда нонстоп тръби, че наливала милиони, милиони, милиони...а всъщност как е?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ги уволнят, кого ще назначат? Комунизмът си отиде и вече не може да се действа със заплахи. Лекарите искат някаква организация, която липсва в много болници, дори и окръжните такива, но управниците казват, че всичко е наред.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааа... Дани КАНАЗИРЕВА ЩЕ УВОЛНИ ДОКТОРА, И ПОСЛЕ?? Все с уволнения плашат, не се усещат май...
15
2
 
9
 
! Отговори
Тиквата от монитора преди 3 години
Спокойно драги съграждани отварям отново чекмеджето и ще има за всичко. Све пак вие ще платите за всичко от което аз ви давам.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа не би преди Бойко болниците ни да са били като немските ?Аз ги знам и преди 30 години в същото положение
13
3
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
в тиквеното царство е така. Има за лимузини на каскетираните царедворци, за стадиони по опустели села, за имения на велможите. Но за оостаналото парите не достигат, защото царството е бедно
12
3
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
E кво ся, искате да кажете, че стратегическата инвестиция в хогеи и къщи за гости не излезе правилна ли?
11
3
 
9
 
! Отговори
К преди 3 години
И изобщо да не ни баламосват с измисления аргумент, че нямало здравна система в света, която да издържи. Разликата между 20 болнични легла и 20 000 болнични легла с необходимия медицински персонал и оборудване всички знаем каква е - 19 980 човешки живота.
10
4
 
14
 
! Отговори
K преди 3 години
Помните ли приказката за мравката и щуреца? Та и ние сме така с нашата здравна система... От 90-те г. е пълна трагедия, ама нали лято е... кой ти мисли за зимата (просто не е имало в близките 3 десетилетия някоя друга епидемия, която да разкрие на всички реалната липса на здравеопазване). И покрай метафората с щуреца следва и риторичният въпрос: "А къде бяха медиците и полицаите лятото, докато гражданите с будна съвест бяха излезли на протест срещу мафията и бяха очерняни, че уж били платени?"
9
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Дариткова да ходи да лекува, нали плюеше сестрите. И без това полза от нея няма
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките доктори и сестри и аз да съм една на сто легла и постоянно да давам 24 часови дежурства, направо напускам веднага. За тея пари, които им плащат, като редова продавачка, по-добре работа без стрес. Да се сети тулупа, че 11 год 1% напредък няма в здравната реформа, но пък похарчиха милиарди само за онзи пръстов отпечатък, който отпадна преди да заработи - ама милиардите, къде са?