В Пловдив всяка болница ще има легла за пациенти от "Спешна помощ"

В града е въведена електронната система за координация между болниците
9 ное 2020 20:00, Анисия Иванова
0
В Пловдив всяка болница ще има легла за пациенти от "Спешна помощ"
Снимка: БГНЕС

В Пловдив обмислят във всяка болница да се определят минимум легла специално за "Спешна помощ", за да не обикалят екипите й от болница в болница. Това предложение ще направи на медицински съвет днес областният управител Дани Каназирева.

С близо 15 на сто са се увеличили повикванията към екипите на "Спешна помощ" след въвеждането на електронната система за координация между болниците и Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив, каза пред журналисти д-р Иван Стойнов, директор на центъра, по време на демонстрация за работата на информационната система.

Хоспитализацията на пациентите вече става много по-бързо и лесно, тъй като в реално време се знае каква е натовареността на ковидотделенията в Пловдив и областта, уточни той и добави, че това е много удобно.

За последните 24 часа обажданията към спешните екипи са 248, от които случаите на коронавирус са около 60; хоспитализирани са 14 души. В цялата област работят 21 спешни екипа и допълнително още три транспортни, уточни д-р Стойнов.

Той посочи, че случаите на пациенти с коронавирус са средно около 60 за денонощие, но са намалели спешните обаждания за други заболявания. Досега не е останал пациент без интензивни грижи, но ако продължи нарастването на ковидпациентите, може и да се случи, коментира шефът на спешната помощ.

Като проблем той посочи наличието на реанимационни екипи, а не на апаратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари