Да има информационна система за свободни COVID легла в реално време

Това искат пациентски организации, но ще стане ли и кога?
10 ное 2020 00:20, Петя Славова
9
Да има информационна система за свободни COVID легла в реално време
Снимка: БГНЕС

След като много пациенти се лутат между болниците, за да бъдат приети, пациентски организации предлагат да се създаде Национална информационна система за свободните легла за приети и изписани пациенти в реално време - на всяка минута, от базата данни на Здравната каса.

Още по темата


Те предлагат също да се обособят Covid болници, в които да бъдат командировани медици от други здравни заведения, за да се сформират екипи.

"Това трябва да се направи спешно", заявяват в писмо до здравния министър Костадин Ангелов организациите "Заедно с теб", Асоциацията за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата "Усмихни се", Алиансът на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички" и Асоциацията на пациентите със сърдечносъдови заболявания.

С писмото се отправя и призив към гражданите да спазват мерките срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Такава преди 3 години
Система безспорно е нужна, един министър на Боко, Москов, беше на път да направи реформа в здравеопазването, която да дава инфо и проследимост, не само за леглата, но и дали на тях има реални хора и за какво, но икономическите интереси в здравеопазването ловят риба в мътна вода. Днес пак се говори за големи пари. Ние може да имаме нужда от лечение, но други искат само пари .
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тези болници станаха, като хотели.Да търсиш дали има свободни места, а за8 месеца можеха да създадът една за лечение единствено на Ковид.
6
0
 
6
 
! Отговори
Далавери Симеонов преди 3 години
А можеше вече да се ползва тази система. Тиквата отказа 15000 часа висококвалифициран труд
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега видях - 106 умрели.Много!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега след избирането на Джо Байдън не се знае дали не предстои някой световен Локдаун, който не се е запасил със тоалетна хартия добре ще е да помисли по въпроса.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми господа с короната некои тарикати носачи на гадни слухове в ловеч се забавляват държа да подчертая че това.забавление ще им е последно
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гениална идея! Нечувана за 21 век!Как се сетихте, по-малко от година след началото?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам свободно легло и се презапасих със тоалетна хартия, бяло вино и лимони. Какво друго трябва да направя за да не ме достигне вируса и да не се налага да ползвам леглото на някой нуждаещ се от Ковид лечение ? Примерно амeриканаците звъняха на 112 за да получават информация къде има тоалетна хартия, добре ще е да има такава информация и у нас.