24-годишният, починал от COVID-19, се лекувал у дома 10 дни

Той е приемал Азакс 500 мг, Ердомед, парацетамол и витамини
Обновена: 11 ное 2020 17:16 | 11 ное 2020 17:15, Нели Христова
88
24-годишният, починал от COVID-19, се лекувал у дома 10 дни
Снимка: БГНЕС

24-годишният пациент от село Камен, който загуби битката с коронавируса е приет на 6 ноември, около 12,30 часа по обяд в Спешна помощ- Горна Оряховица с оплаквания за безсилие, обща отпадналост, слаба суха кашлица и недостиг на въздух, съобщава "24 часа".

Още по темата

Назначена му е рентгенография на бял дроб, която отчита картина на тежка двустранна бронхопневмония, тип COVID-19, съобщиха от МБАЛ"Св.Иван Рилски". Направени са ЕКГ и кръвни изследвания, като дежурният лекар насочва пациента за хоспитализиране. Болният е бил приет в Ковид отделението, където е мониториран, направен му е PCR -тест и веднага започва адекватно лечение по протокол - подаване на кислород, антикоагулантна терапия, широкоспектърна антибиотична терапия, кортикостероиди и симптоматична терапия.

Преди да постъпи в болницата, пациентът е бил лекуван в домашни условия 10 дни с Азакс 500 мг, Ердомед, парацетамол и витамини, назначени от неговия личен лекар. Имал е и затлъстяване.

Поради влошаващите се лабораторни и клинични показатели на фона на оптимална терапия, болният е трансфериран в интензивния сектор, където е интубиран в продължение на два дни.

Въпреки положените усилия на медицинските екипи, пациентът е починал в 5,20 часа на 9 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е никаква загуба, там в Камен българи не живеят, само български граждани.
79
0
 
0
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
По-скоро написаното те доближава до стадото...
78
0
 
1
 
! Отговори
Филан Кишията преди 3 години
Не съм чул интубиран да оцелее от COVID.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да постъпи в болницата, пациентът е бил лекуван в домашни условия 10 дни....от неговия личен лекар. Имал е и затлъстяване.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удар ще получа от тази истерия с ковитодеветнайсе.
75
1
 
3
 
! Отговори
m преди 3 години
Като знам, че като те приемат в отделение и часове не те поглеждат - така е било и тук - приет и не са почнали с лекарствата и вливанията - просто са го приели, горкото дете!!! а то сигурно и дума не е обелило да пита какво следва!
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Има, има... Има даже и кючек Ковид 19
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото "инвеститор" в т.нар. Исторически парк до Варна се е пpeeбало дълбоко и здраво!
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая пневмония "ковид 19"????? А има ли пневмония "запeк", или пневмония "косопад"? За комшията питам, да изкара малко болничен докато тури зелето.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
75 ми не излиза, другите не искаме да умрем от страха, аз работя и в болница, ами не съм се зарази Ла, какво ви става?
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В статията не пише,че е имал ковид 19, а че е имал пневмония от типа на ковид 19. Но в заглавието , кой знае защо, казват , че е умрял от короната.
69
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас .. даваме повече жертви от войните на ден в момента. Колко още трябва да умрат ,за да има пълна забрана за излизане? Нима очаквате простолюдието да е адекватно? :(
68
4
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 3 години
3 дни пиене на антибиотик и силния организъм става на дроб.
67
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Хората в софия умират от рак на 40-50, защото ядат канцерогени от била,кауфланд и лидл и са нагъсто няма линейки, а тук при мен в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света има био супермаркет и хората са масово на по 90 години! Има клиника,детска,училище и от март няма нито един заразен от ковид! Стойте си там в софийската агония, докато аз си работя от хоум офиса!
66
13
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
24 годишно момче се предполага да е със силна имунна система и млад организъм, който издържа много повече. Има нещо гнило в цялата работа. Не мога да повярвам, че ще умре толкова лесно. Подозирам, че става въпрос за лекарски грешки. И то сериозни.
65
4
 
13
 
! Отговори
Докторка ми била преди 3 години
Пневмония тип Ковид19 какво значи, пневмонията е вирусна, тогава широкоспектърните антибиотици и стероидите, освен да му съсипят имунната система, друго не правят. Ако пък е бактериална пневмонията, тогава какъв тип Ковид19 ви гони, като това е вирусно заболяване.
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, постоянно се обяснява да не се юрваме по болниците, да се лекуваме у дома. А сега се опитват да изкарат момчето виновно. Истината е, че никой не знае на всеки отделен човек как ще се отрази заразяването. И какво лечение да се предпише. Излиза, че си е чист късмет.
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Кyрнелия я приеха с лека температура. Явно държат легла свободни за техни хора, а тежките случаи ги пращат вкъщи на парецатамол.
62
6
 
4
 
! Отговори
Продължавайте да... преди 3 години
...плюете лекарите, а после очаквайте адекватно отношение от тяхна страна. Досещате ли се какво е адекватното отношение към хора, които очевидно те плюят?
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОСкъпи Сатенчо, вероятно не знаете, че спазването на медицинските протоколи не осигурява 100% излекуване на тежките случаи ? Е,следва да се осведомите за този чисто статистически факт. Да се осведомите и за това, че при спазване на добрите терапевтични практики, вероятността един пациент в критично състояние да оцелее е в ПЪТИ по-висока от тази при липса на лекарска намеса. Което прави спазването на протоколите дефинитивно правилен подход, независимо от мнението на видиотени хора!