24-годишният, починал от COVID-19, се лекувал у дома 10 дни

Той е приемал Азакс 500 мг, Ердомед, парацетамол и витамини
Обновена: 11 ное 2020 17:16 | 11 ное 2020 17:15, Нели Христова
88
24-годишният, починал от COVID-19, се лекувал у дома 10 дни
Снимка: БГНЕС

24-годишният пациент от село Камен, който загуби битката с коронавируса е приет на 6 ноември, около 12,30 часа по обяд в Спешна помощ- Горна Оряховица с оплаквания за безсилие, обща отпадналост, слаба суха кашлица и недостиг на въздух, съобщава "24 часа".

Още по темата

Назначена му е рентгенография на бял дроб, която отчита картина на тежка двустранна бронхопневмония, тип COVID-19, съобщиха от МБАЛ"Св.Иван Рилски". Направени са ЕКГ и кръвни изследвания, като дежурният лекар насочва пациента за хоспитализиране. Болният е бил приет в Ковид отделението, където е мониториран, направен му е PCR -тест и веднага започва адекватно лечение по протокол - подаване на кислород, антикоагулантна терапия, широкоспектърна антибиотична терапия, кортикостероиди и симптоматична терапия.

Преди да постъпи в болницата, пациентът е бил лекуван в домашни условия 10 дни с Азакс 500 мг, Ердомед, парацетамол и витамини, назначени от неговия личен лекар. Имал е и затлъстяване.

Поради влошаващите се лабораторни и клинични показатели на фона на оптимална терапия, болният е трансфериран в интензивния сектор, където е интубиран в продължение на два дни.

Въпреки положените усилия на медицинските екипи, пациентът е починал в 5,20 часа на 9 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лекувам моите заразени танзанийски кози у дома. Като извикам доктор, все ще обърка някоя. Но за заразената папая винаги викам агроном.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ей, ако ме паднеш, ще съжаляваш за думите си."Ей, херо, сигурно си се окъкал до ушите и не смееш и до тоалетната да идеш без маска, ама иначе си големия бабаит в нета. Само внимавай кого заплашваш, да не попаднеш на грешния човек и да смениш набързо сополивата си маска с желязна шина.
58
12
 
14
 
! Отговори
Добруджанец преди 3 години
Тия джипита не са лекари, а страхливци жадни за пари. Кой ги измисли тия псевдо лекари? Лекарите са в болница, а ни забраняват да ходим при тях. Масов на.цизъм и гено.цид тече повсеместно. Един ден Бойко ще е наречен бългороубиец и то с право.
57
5
 
10
 
! Отговори
Ко преди 3 години
Бойко подавай оставка , брат, отивай да си сееш картофите. По - пр.ост и неаде.кватен човек едвали има!?
56
2
 
32
 
! Отговори
АА преди 3 години
Личните лекари да си влязат във функциите,а не по телефона.Достатъчно пари взимат от пациентите без дори да ги преглеждат.Да си купят предпазно облекло и да преглеждат болните.Ако се налага ,да ги пращат в болници.А не съвети от разстояние.Иначе да си ходят .
55
2
 
18
 
! Отговори
Алабала преди 3 години
Ми той млад, ***. Да стои в къщи. Най- голямата грешка е , че няма правилно предболнично преглеждане и лечение. Защо се учудвате , че умират млади? Млади умират и от грип, ако не ги лекуват на време.
54
1
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До 55 Нападение на повече от две лица в група се води застрашаващо живота, така че имам право на пълен обем самоотбрана... А и не разбирам защо трябва да ме нападат? Защото съм изразил мнение ли? И последно - Е. П. М.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво е това интубиране кой го измисли, това си е убийство направо, нали имаше фшлмче за една сестра в Ню Йорк разказваше, че така просто ги убиват. Отделно тоя азакс не е сигурно, че на всички Азакс трябва, но по телефон не се лекува, нито личните могат да лекуват. Търсете специалист веднага, платете си и оставете тия джи пи та и те са в играта
52
1
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Човекът е заразен с коронавирус, но го убило затлъстяването?Хахаха
51
3
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Пази се от близки на лекари,които чакат със свити сърца и се молят да не ги загубят , докато спасяват хората.Имай предвид,ме тия близки по никакъв начин не са обвързани с хипократовата клетва , което означава,ме имат пълно право да ти теглят един хубав пердах, ако те видят .Клавиатурна Мишко, страхлива.
50
9
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Ей, ако ме паднеш, ще съжаляваш за думите си.Знай,че лекарите също имат близки и няма да позволят да се гаврят с труда.им.Пожелай си да не срещнеш такъв човек.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е защо го няма в официалната статистика за починалите от COVID - 19, която между другото я има качена на вашия сайт.
48
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 дни самолечение, момчето е живо, влиза в болница и гадовете го уморяват за отрицателно време с техния "протокол"...
47
4
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Само ми е интересно по тоя протокол каква е преживяемостта и каква е смъртността и откъде е копиран?
46
0
 
12
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Изписаха ми 4 антибиотика, два сиропа за суха кашлица, в това число и Азакс от 500 mg.Купих си Селен, Магнезии, витамини, парацетамол, Упрасарин, билкове чайове, които тази година аз съм събирал на пчелина в района на Дунава.Медът от моите 480 кошера е биологичен, но хапвам не повече от 1 чаена лъжица и то сутрин; обременен съм с диабет. Иначе, диабета е в норма.Никога не съм пушил, но от лявата страна на белия дроб имам две сиви петна, явно и от предишни заболявания.Вече влизам в крачка.
45
9
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
направен му е PCR -тест и веднага започва адекватно лечение по протокол - подаване на кислород, антикоагулантна терапия, широкоспектърна антибиотична терапия, кортикостероиди и симптоматична терапия------С три думи - убит по протокол за 5 дни.
44
1
 
23
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
От десет дни съм с covid-19.Изписаха ми лекарства за 204 лева.Чувствам се, по-добре, но в петък бях много зле - едвам дишах, кашлица, която нямаше спирка ..За една нощ сменях по 7-8 пъти бельото, чаршафите - всичко беше мокро.Намалих храната, все пак съм фамилно обременен с диабет.Имам 124/82 кръвно, сатурация - 85%, пулс 58, кръвна захар - 5.8.Сега съм вече добре, но страха ме гони през денонощието.
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше 100% ефективно лечение на запад всички държави щяха да го прилагат вместо да се затварят...Ще има много подобни случаи с този вирус, ако не се ограничи разпространението му.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симптомите при Ковид не са постоянни. Има период в който сякаш се оправяш и после пак се влошаваш. И кашлицата не е постоянна. Понякога изчезва после пак се появява.
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почива в мир момчето,никой не заслужава да си отиде на тази възраст. А за фитнес манияците отдолу - пазете се момчета, че най-много вируса обича да рупа химиика.