Спешна нужда от медицински сестри в болницата в Свищов

Eдинствената сестра е в тежко състояние
11 ное 2020 22:55, Красимир Ангелов
4
Спешна нужда от медицински сестри в болницата в Свищов
Снимка: БГНЕС

Общинската болница "Д-р Димитър Павлович" в Свищов спешно се нуждае от медицински сестри, призова кметът Генчо Генчев, който е доброволец в Covid отделението.

Още по темата
Единствената сестра, която близо месец сама се грижеше за болните с коронавирусна инфекция в специализираното отделение, днес е приета в тежко състояние, съобщава БНР.

Положението в свищовската болница е много тежко, увеличават се заразените с коронавирус, има и пациенти, чието състояние се подобрява, заяви за националното радио кметът Генчев.

Много хора са откликнали да дарят пари за закупуване на лекарства. Най-сериозна обаче е кризата за медицински сестри, посочи той:

"Нека колкото може повече медицински персонал да се включи в грижите, защото е изключително трудно. Една сестра за много хора, имаме всяка вечер тежки и спешни случаи", добави градоначалникът.

Заместник-кметът на Свищов Анелия Димитрова, която временно пое управлението на общината, издаде заповед, с която забрани всички масови прояви на закрито, включително сватби и кръщенета, а гимназистите минават на електронно обучение до края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
9
 
! Отговори
До1 преди 3 години
Верно бе, той "лудият" доцент ли е фактор в тая държава последните десет години,или един крадлив индивид с партизанско име Т'иква!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАВАЙТЕ 600 ЛЕВА!
1
6
 
6
 
! Отговори
Питайте лудия доцент преди 3 години
Той е ковид факир вади сестри от ръкава