Старт на втори етап от акция "Зима", пешеходците на прицел

На фокус ще бъдат и шофьори, отнемащи предимство
Обновена: 11 ное 2020 09:20 | 11 ное 2020 08:20, Петя Славова
23
Старт на втори етап от акция "Зима", пешеходците на прицел
Снимка: БГНЕС

Започва вторият етап от акция "Зима".  От 11-ти до 20-ти ноември на фокус са пешеходците, както и шофьорите, които отнемат предимство.

Още по темата


Продължават и проверките на пътните полицаи, които следят дали  автомобилите са готови за зимата, дали караме с подходящи гуми и дали работят чистачките и светлините на колите.

От 15 ноември ще се се налагат и санкции за шофьорите на автомобили, които не са със зимни гуми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР са много смели - не трябва ли да спазват дистанция от 2 метра?
21
0
 
2
 
! Отговори
Правилата преди 3 години
в периода 15 ноември - 1 мартСъс зимни гуми - изсизкването за протектова е 1,6 мм.С летни гуми - изискването за протектора е 4 мм.В останалото време - изискването за протектора е 1,6 ммПравилник за прилагане на ЗДвПЧл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:9. по колелата и гумите:г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
20
3
 
3
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Пише: От 15 ноември ще се се налагат и санкции за шофьорите на автомобили, които не са със зимни гуми.*Това не е вярно. Няма такова изискване в закона. Зимните гуми са единият вариант, но има и втори вариант.
19
0
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
До 14Няма да те глобят, но ще сътвориш чудно ПТП със седемте милиметра на летните гуми.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да направят! Има 100ци хиляди нарушители и все нещо не е в ред. Аз например съм с неработещ термостат, аптечката ми е от 2016та и сега съм с 3редовни и една кофти стара гума. ABS-а към задните колела е байпасиран, но това не може а се установи на пътя. Масово колите са в такова състояние и още по-масово хората не знаят, че е бутана, удряна и не всичко им работи. Даже масово не карат с редовните фарове,слагат разни дневни китайци, сини нефокусирани и т.н. и изобщо не е работа на полиция
17
2
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Акция "Касичка за Тиквата"!Рантутниците от МВР вместо да бият престъпността пак ще се крият зад клони и храсталаци да тормозят нещастния и опърпан българин за изнудване и рекет!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези "зимни" гуми в закона, само объркват плебса. Достатъчно е, че пише 4мм дълбочина на протектора. Всички актове до ден днешен са за износени гуми, няма нито един за летни карани при зимни условия...
15
5
 
1
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
На форумния хейтър - кажи му зимни гуми и може цял докторат да напише за 4-те милиметра граифер , добре че ограничиха коментарите.
14
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 9Също може да се мине и със зимни без грайфер, защото във формулировката на закона са използвали "или". Тия, дет го пишат този закон, са малoумни.
13
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Ако съм с летни гуми и протектор примерно 7 милиметра ще ме глобят ли?
12
1
 
3
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
до 11:Аз пак да те питам, гуми, предназначени за ЗИМНИ условия, летни ли са?!
11
1
 
6
 
! Отговори
Истина преди 3 години
На тези не им ли плащаме целогодишно да следят за спазването на законите? Защо правят акции? Ако някой не му работят светлините на 31 октомври няма да бъде глобяван ли? Нещо такова ли ще казват преди 11 ноември? -Ела да те щипна по бузките и да си оправиш свелините палавник такъвАз само да попитам...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10:"...или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm"Не ти ли светна лампичката!
9
3
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
до 9:Гуми, предназначени за зимни условия какви са, летни ли?!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно наистина по кой параграф ще глобяват за летни гуми. В ЗДвП чл. 139, ал. 1, т.4 си е записано:========================(1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.========================Летни с дълбок грайфер и проверката трябва да мине.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 15 ноември ще се се налагат и санкции за шофьорите на автомобили, които не са със зимни гуми.В ЗДП няма упоменати зимни гуми, така че не си измисляйте. Аз карам със зимни и летни и призовавам колегите също да не подценяват гумите.
6
1
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Интересно Ковид не оказва влияние само върху този сектор от живота.Тоест,КАТ-аджийските акции.
5
0
 
1
 
! Отговори
Onufrii преди 3 години
По препоръка на бай Шиле , Венци Хернията и НОЩниците, приоритетно е да се гледа дали тези които пътуват сами в колите си носят маска и ръкавици. По последни данни короната се разпространява по зрителен път.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акция 50 кинта я кръстете тая пунта мара,
3
4
 
5
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Аз ще карам през зимата с всесезонни асиметрични гуми с широки канали за киша и кал, тъй като в града сняг почти няма. Просто си избрах такива с най-висок коефициент за спиране на мокро. В неделя ги слагам и в началото на март пак съм с летните.