Младежи изпочупиха пейки в Бургас без причина

Камери за видеонаблюдение са заснели вандалския акт
12 ное 2020 12:18, Ния Христова
54
Младежи изпочупиха пейки в Бургас без причина
Снимка: БГНЕС
Тийнейджъри изпочупиха пейки без причина в Борисовата градина в Бургас. От общината публикуваха видео с вандалската проява на сайта си, на така наречената "стена на срама", съобщават от bTV.
 
Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни. "Биват излъчвани с цел превенция и с цел превъзпитание, и неповторяемост на такъв тип деяние", обясни Андрей Рунчев, който е управител Общинско предприятие "Транспорт". 
 
Изпочупени са 3 пейки, всяка една на стойност от 400 лв. Очаква се, че родителите на младежите ще платят щетите. "Има родители, които реагират крайно негативно, защото показваме техните деца - че всички роднини, съседи, познати, след това търпят укор и подигравки", коментира още Рунчев.
 
Служители от Центъра за видеонаблюдение и мониторинг денонощно следят за нарушения, а записите се съхраняват и могат да бъдат издирени от посочените места. 
 
Подобни вандалски прояви се документират и през тъмната част на денонощието, а в града има хиляди подобни видеокамери.
 
Община Бургас ще предаде записа на полицията за разпознаване и издирване на тийнейджърите. 
 
От общинския бюджет за ремонти и възстановяване на паркови пространства са отпуснати над 0,5 млн. лева. Голяма част от щетите са именно от вандалски прояви.

54
Още от Снимка на деня
Времето днес - мъгли и на места ръмежи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Има доста причини... Няма никакво оправдание за тези действия... Тренирах карате от 1991-1995 и счупих няколко стола, чина и един прозорец в механотехникума. Сега и от много години съжалявам за това, дори си мислех и планирах да предложа доброволен труд там. Не ми се мисли какви са лихвите за стореното от мен преди повече от 25 години. Слава Богу, че никого не набих онези години.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво значи "без причина"? Каква причина можеш да имаш, за да счупиш пейка в градина? Смешни сте, заглавието трябва да е "Гaмени счупиха пейки в Бургас". Ама то там само хапирани батки и маняци има, сигурно не са много изненаданите от случая.
50
0
 
2
 
! Отговори
ТВУ преди 2 седмици
Ето и видеото.
https://burgas.bg/bg/news/details/1/44591
49
0
 
5
 
! Отговори
за който може преди 2 седмици
да мисли, малко

Не е въпросът как да се наказват младежите престъпници.

ВЪПРОСЪТ е как като общество да не създаваме младежи, а и възрастни, престъпници.
48
1
 
7
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 седмици
Оялите се и скучаещи"тинейджъри" за по 3год. в трудов лагер с по 12ч. само нощен труд та да се научат на ред и дисциплина. Това са 99% бъдещи престъпници....
47
0
 
7
 
! Отговори
жабчу преди 2 седмици
От общината публикуваха видео с вандалската проява на сайта си, на така наречената "стена на срама".

Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни.
--------------------

Ми, Общината да тегли една глоба на "мама и тати" в троен размер и те шъ проведат многу "гореща разяснителнъ беседа" с палавото си отроче в домашно- битови условия!!!
46
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 2 седмици
400 лв. пейка....?!? Та тя да не е от цветни метали направена!
А тези деца трябва веднага да се разпознаят, изнамерят, покажат в училището и ограда, а родителите да възстановят всичко!
Това се казва ред , говоря за белите държави! А ние натам сте тръгнали, нали?!
45
0
 
8
 
! Отговори
Стар набор преди 2 седмици
По мое време имаше ДЕТСКА ПЕДОГОГИЧЕСКА СТАЯ за такива типове, а когато тази мерка не помагаше, изпраща ги в ТРУДОВО-ПОПРАВИТЕЛНО УЧИЛИЩЕ (интернат) в някое село.
Голямата част от тези бабаите се връщаха след една година доста по-мирни и разумни.
Ама това беше през тоталитаризма, а сега е криво разбрана демокрация.
44
0
 
8
 
! Отговори
О.Уайлд преди 2 седмици
Възпитавайте си децата и им обръщайте внимание. Говорете с тях. Интересувайте се какво правят, какво мислят по различни въпроси и т.н., без това да се превръща в следене и държане изкъсо. Иначе само ще оправяме счупени пейки и ще се чудим защо стана така.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мутроград...
42
0
 
13
 
! Отговори
резолюция преди 2 седмици
Не е без "причина", а е без "повод".
Пък причините, всеки нормален ги знае - материализъм, медийни промивки, деморализация, разврат, "еманципация", разпад на семейството, невежество, чалга, дрога, гмо-, ментета, безнаказаност...
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прасето си обича ***. Прави му кеф да се въргаля в калта .
40
1
 
2
 
! Отговори
Панацея преди 2 седмици
Ковида ? Зомбиапокалипто ? Хибрид между двете ? Масово оглупяване ?
39
1
 
10
 
! Отговори
Абсолютен специалист преди 2 седмици
Задължително да се върне ТВУ трудово-възпитателно училище както беше при комунизма, а за такива които буйстват повече преди влизане на пъравия час да цепят 8 кубика дърва и после ще мирастат
38
4
 
5
 
! Отговори
Помня събитията преди 2 седмици
Веднага след 1989г. беше много модерно сред младежите да чупят всичко построено през соца.
Като навлязохме в годините на беззаконие масово почнаха да чупят пейките, лампите, и кошчетата в парковете и цялата страна. Хората от кварталите пък обикаляха по тъмно и да вадят цветята и храстите от градинките че да си ги садят по дворовете. Ромите после изрязаха всички парапети, бесетки, и всичко метално каквото беше останало.
Българите си бяха пасмина и пасмина си останаха.
37
2
 
2
 
! Отговори
Как да няма причина? преди 2 седмици
Ами явно коронавирусът ги е ударил в главата!
Това ще да е, няма какво друго нали?
36
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
Няма безпричинни действия, това че някой не може или не иска да види причина в едно действие, не означава че то няма такава! Причината да рушиш е натрупаната отрицателна енергия, която те тормози вътрешно, а причината за натрупаната отрицателна енергия в теб е тежката житейска неудовлетвореност! Както виждате причина винаги има и няма как да е иначе!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Общинските служители няма как да действат по друг начин, тъй като нарушителите са непълнолетни".

Айде, бе! Общинските служители, след като се научат да четат, да прочетат ЗБППМН - Закон за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Ама то е най-лесно да се правиш на ударен и да си измиеш ръцете с импотентната фраза "нема кво да се напраи".
34
3
 
19
 
! Отговори
Зрител преди 2 седмици
Разпознаване. Намиране. Задържане. "Превърпитаване", може с малко бой. После работа - метене на парка, в който са били пейките. Заплащане по стандартната заплата за длъжността до като изкарат стойността на пейката по три. После нова пейка.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
каква ли причина за чупене на пейки на обществено място може да се изнамери!
Изглежда единствената е възпитани в асоциалност. Толкова са успели родителите им, след достатъчно живи спомени за живота през социализЪма!