Неонатолози спасиха живота на бебе с тегло от 480 грама

Бебето е родено в 23-тата гестационна седмица
Обновена: 12 ное 2020 11:00 | 12 ное 2020 11:00, Ния Христова
6
Неонатолози спасиха живота на бебе с тегло от 480 грама
Снимка: Pixabay
Неонатолози от Стара Загора са спасили живота на бебе, което е било родено с тегло от 480 грама, съобщи bTV. Момиченцето е родено преди три месеца в АГ отделението на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Днес бебето е било изписано от Клиниката по неонатология. 
 
Детето вече тежи 1,7 кг и е настанено за лечение в Дом "Майка и бебе". След това вече ще може да се прибере при своите родители.
 
Д-р Христо Мумджиев, завеждащ Клиниката, уточни, че бебето е родено през 23-тата гестационна седмица, а това е рядкост за България. 
 
"Детето все още не може да се отглежда в домашни условия, но се радваме, че успяхме да помогнем за стабилизирането на неговото състояние", обясни доц. д-р Мумджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
доцента преди 3 години
ТОВА ДЕТЕ ЩЕ Е УРОДЛИВО
5
0
 
15
 
! Отговори
D преди 3 години
Рискът от увреждания е много голям, но винаги има надежда. Историята помни такива чудеса и децата растат здрави и щастливи. Дай Боже и това да е от теи чудеса!
4
0
 
12
 
! Отговори
Bobi преди 3 години
До Анонимен, Нашето се роди в 26 ГСТ, 485 гр. Освен 2 операций на небцето и 2 на ушичките, слава на бога друго не сме правили. Така че нека да оставим господ си знае работата...Има ли век има и лек както казват старите хора. Подкрепям родителите, не се предавайте то си е вашето всичко.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли случая с онези лекари от Горна Оряховица, които след като изхвърлили бебето, го чули да плаче и го бяха убили. После ги оправдаха, щото било невъзможно да е родено живо. А то беше на толкова седмици, колкото и това бебе... и тежеше повече. Това беше прочутия случай, дето Цветанов четеше СРС-тата.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А какви ще са уврежданията на това дете?"От морална гледна точка сме задължени да се опитваме да го спасим до последно. Но статистиката е против детето, така че започвайте да събирате капачки от сега. Толкова неща могат да се объркат, че не им завиждам на родителите.
1
3
 
12
 
! Отговори
Това не е ОК преди 3 години
Хубаво, ще го връчите на родителите след още някой месец. А какви ще са уврежданията на това дете?