"Ваксини", тестове и респиратори изплуваха из "тъмната мрежа"

Много от трансакциите там са незаконни
12 ное 2020 21:30, Петя Славова
9
"Ваксини", тестове и респиратори изплуваха из "тъмната мрежа"
Снимка: Pixabay

След бързото възстановяване на Доналд Тръмп от COVID-19 миналия месец, в dark web се появиха реклами за това, което според тях беше лекарството на Regeneron Pharmaceuticals Inc., което президентът нарече "чудо", въпреки че то все още не е одобрено за публична продажба.

През май, когато случаите на коронавирус се разраснаха по целия свят, предполагаем испански лабораторен лекар обеща да снабди желаещите със заразена с COVID-19 кръв. Не беше ясно дали се тя се предлагаше, защото може да съдържа защитни антитела, или като начин за заразяване на враг. Така или иначе, цената ѝ бе 100 долара за две спринцовки, припомня Bloomberg.

И още през април, когато отделенията за интензивно лечение по целия свят бяха претоварени с  пациенти с COVID-19, продавач в тъмната мрежа обеща респиратори. Купувачите са закупили поне 300, според продавача, идентифициран само като JhonCliff.

Тъй като смъртните случаи са преминали 1,2 милиона в световен мащаб, стотици хиляди реклами, излъчващи измами с COVID-19, идват и изчезват на тъмните уеб пазари, които в по-нормални времена са места за продажба на наркотици, оръжия, порнография и разнообразни откраднати имоти, включително цифрови идентичности. Въпреки че достъпът до тъмната мрежа не включва сложни приспособления или знания, това не е място, където повечето потребители се намират. Много от трансакциите там са незаконни и използването на псевдоними е норма.

През първите месеци на пандемията доставчиците се специализират най-вече в труднодостъпни стоки при Ковид, включително медицинско оборудване и тестови комплекти. До края на лятото откраднатите цифрови самоличности се продаваха специално с цел измама на държавни програми, предназначени да помогнат на малкия бизнес и безработните. Съвсем наскоро в dark web започнаха да се предлагат така наречените ваксини за тези, които не желаят да чакат окончателно одобрените от правителството.

Вижте още подробности в Bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ваксини?Какви тъмни мрежи?Тъмно ви е в главите.Ваксината няма да действа повече от една година.Доказаха го французите.Коцето се зарази за втори път.Има резаразяване след месеци.Антителата се губят с течене на времето. Няма как ваксината да ви помогоне.Това са излишли илюзии в хората.Няма да се справи медицината с ваксините.Ваксините само ще налеят пари в големите компании и нищо повече. Ваксините са една заблуда.Аз не съм антиваксър.Имам всички ваксини на детето си.Ковид е биолог.оръжие.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако невярватеСъс чипа във ваксината няма да им избягаш. Таргет навсякъде. Пускат бийма на авто и отиват да си пият кафето докато ти полудяваш
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако невярватеДа ти кажа честно това е супер. Знаеш ли защо, защото така вече сме сигурни че устройството е на пазара и всеки може да си го купи. Досега беше само военна технология и "конспирация". Хората дори не вярваха че това е възможно. Смятай, че като стане масово и всяко хлапе го използва, магията на илюминатите автоматично се разваля. Така че ако ти заговорят гласовете, вече няма да си мислиш, че полудяваш, а ще знаеш, че те тормозят хора. Мисля че това е по-малкото зло.
3
2
 
5
 
! Отговори
Ако невярвате преди 3 години
Без слушалки! Устройство изпраща музиката директно в главатаПървите прототипи ще са готови за масова продажба за другата КоледаДир. Бг
2
3
 
2
 
! Отговори
Идва в повече преди 3 години
Масово пускат устройствата V2K и ПСИХОТЕРОР на пазара, става мазало, ще ви четат мислите и ще чувате гласове и музика като шизита!Да му мислят богаташите и хората с кредити!
1
0
 
9
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
От коя част на *** ви кратуни изплуват такива... "бомбастични" новини!