Доц. Киров: Да се въведат бързите антигенни тестове на първа линия

"Става за 15-20 минути, не знам защо не се признава", каза лекарят
13 ное 2020 17:52, Петя Славова
8
Доц. Киров: Да се въведат бързите антигенни тестове на първа линия
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава да е критична ситуацията у нас с болните от коронавирус и тестуването им.

"Правим всичко, което трябва, но има някои прости неща, които е необходимо да се задвижат. Крайно време е да се вземе решение бързите антигенни тестове да бъдат въведени на първа линия и да се признае, че това е начин да се докаже заболяването". Това каза по БНТ д-р Любомир Киров, председател на Сдружението на общопрактикувашите лекари.

Още по темата

По думите му, тези тестове стават за 15-20 минути и той не може да си обясни защо още не се признават.

Според него ще има момент, в който повече хора ще се окажат заразени, ако бързите антигенни тестове се признаят.

"Това, че ще станат повече болните, няма какво да ни плаши. Ще има по-голям натиск върху системата на НОИ, защото ще има повече болнични", каза още той. Според доц. Киров, ако лекарите спазват стриктно заповедта на здравния министър, то всички пациенти би трябвало да се консултират по телефона.

"Вършим си работа. Вече са над 60 хил. активно болните, от които около 7% са в болница, а останалите кои ги лекуват - ние", каза още доц. Любомир Киров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцент Киров за колко теста на човек годишно се бори?В болница се правят много тестове.При какви симптоми ще иска да се правят.С кой експерт е консултирана мярката..
7
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Дай пример.Кой няма да има 100 лв за тест при симптоми.Реално.Не изброявай групата на ромите, защото те имат донорски организации..Коя е тая ощетена група
6
0
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
В болниците персонала се тества при симптоми и периодично.Не си измисляй ,, новини,, които могат да се проверятНали мангъристите с тоя довод критикуваха щаба,че се ,, правили много тестове на медицинския персонал,,Сега по внушение на Мангърчо медиците ще чакат 4 дни, докато получат право на PCR тест. През това време ще разнасят вируса.Те че има вироЗ, де.Ми то - грипче,майна. Все пак си мисля,че при бонус 1000 лв месечно в тая криза, 100 лв за тест си е едно нищо.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Шаро е още малко кутреНе може да разбере,,Ами ангигенните тестове са специфични в 98%,но не долавят инфекцията една пета от случаите.Т е. човекът може да има игМ антитела и да се бори с вируса, да го разнася, но ще счита, че му няма нищо.Затова,, златен стандарт,, е полимеразоверижната реакция за наличие на РНК на SARS CoV2.Казано с други думи:"по-евтино излиза по-скъпо ,,.В САЩ отчетоха милиарди загуби от тая ,,евтиния,,.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе знаете ли колко хора ще умрът в къщи от племония без тестове и че в момента крият реалните числа
3
2
 
1
 
! Отговори
Дост преди 3 години
Жалко е, че лекарите свикнаха на лесна печалба и сега когато трябва да поработят те се уплашиха! Ами ако пожарникарят, полицсят, учителят, попа..откажат да си свършат работата..тогава не ни трябва държава.
2
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
А лекарите които са в Ковид отделенията, те са длъжни, нали??? Като влизаме и работим с болните, за нас никой не се грижи и дори тестове не ни предоставят при симптоми, да видим дали вече сме заразени. Като се жертваме, излиза че сме *** и се оставяме на съдбата дали ще оцелеем! Едни тестове не иска никой да ни подсигури, трябва сами да си търсим и да ги плащаме! Това нормално ли е??? Ние не сме ли хора? Или сме излишни ? Вече съм болен, заразих си и семейството и се чувствам прецакан ***!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логимно е да се въвадвт за да знаят екипите как да реагират и кои протоколи да следват.иначе се губи ценно време.