Проф. Михайлов: БСП настоява за безплатни тестове за COVID-19

Никой не е смятал, че втората вълна ще ни подмине, обясни той
14 ное 2020 10:18, Петя Славова
49
Проф. Михайлов: БСП настоява за безплатни тестове за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Не е бедата в лекарите, сестрите, санитарите – а в тяхната липса, в липсата на представа на държавата какво може да се случи в здравната система, което за съжаление се случи. Сега постоянно говорим за здравната криза. А тя води след себе си икономическа, психологическа, културна, криза. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП проф. Георги Михайлов по повод здравната криза, предизвикана от COVID-19 и невъзможността на управляващите да се справят с овладяването на нейните аспекти.

Още по темата

Проф. Михайлов припомни, че от левицата са настоявали да се срещнат със здравния министър вчера, за да говорят с него за актуалните проблеми в парламента. По думите му обаче управляващото мнозинство е използвало серия от процедурни хватки, за да избегне тази среща. "Днес тихомълком, внезапно го извикаха по процедура, по която той бързо минава в парламента – казва информация и си отива без да отговаря на въпроси", обясни проф. Михайлов.

"Ние направихме нашите предложения, те са сериозни. От март нищо не се е променило – системата трябваше да се пренастрои. Ние очаквахме тази криза през есента, никой не се е надявал, че втората вълна ще ни подмине", подчерта още той.

Проф. Михайлов обърна внимание, че България изостава от всички балкански държави по тестване, а още по-големият проблем проблем по думите му е липсата на безплатни тествания на българските граждани, за която от БСП ще настояват. "Второто ни предложение касае най-ранимата част на проблема – има огромен брой заразени лекари, сестри, санитари. Трябва да бъдат направени лечебни заведения, които да се занимават само с лекуване на COVID-19", посочи депутатът.

По думите му е необходимо да се създаде и национална кампания от държавата по всички медии, където могат да бъдат видяни всички обяснения за инфекцията. По думите му липсата на такава кампания създава условия за изкупуване на лекарства и тяхната липсата в аптечната мрежа.

Професорът обърна внимание, че е нужно да се направи и сериозна мрежа от доброволци, да се използва ресурсът на БЧК.

Проф. Михайлов акцентира още, че и в момента на практика няма функционираща институция, която да поема отговорност за кризата около COVID-19 и че от левицата настояват да бъде създадена държавна такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
,, трябва ...,,Защо не четеш и други вестници.САЩ пресметнаха значителни човешки загуби при правене на ,, бързи,, тестове.Защото те показват,че си с ви уса, но в една пета от случаите не засичат антителата.Така човекът не реагира адекватно.Тоя е пишман-професор
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е душевно болен. Защо не се лекува.Бори се за тестове,а в същото време и срещу спазване на мерките.Пар-азит-га-ден.Да отива като редови лекар в болница с covidНяма работа в парламента.И без това БСП не влизат в пленарна зала.Не ходят в комисиите.Само да пречат на правителството могат.ГЕРБ се мъчат с нас в кризата, тия паразитипат
41
0
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Какво се учудваш.Това е партия, създадена да тормози хората. Атентати,убийства на ,, бойните групи,,Концлагери, насилие над народа.Това са БСП.Крайно време е да излязат извън закона.
40
0
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Прав си. Стратегията им е същата от един век. Терористична партия е.С възмущение през лятото гледах правилните акции, по- точно диверсии, с цел да ни е зле.Сега бабикянци се прибраха.Значи целта им е била да измират българи.Нали щяха да искат служебно правителство?Има ли такова? Не.Ама им се получава със заразените.Б.о.к.л.у.ц.и.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде ги намира Нинова такива мушмороци.Досега нищо полезно не предложиха.Сега вече и негодните тестове рекламират.Тоя да прочете един учебник по виросология , ама да е писан сред 2013 година,че се излага
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34На мен ми се случи.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ БСП ЩЕ НАПРАВЯТ МИН ЗАПЛАТА 1000ЛВ, МИН ПЕНСИЯ 600ЛВ, ДЕТСКИ НА ВСИЧКИ ДЕЦА, ПО 400ЛВ НА ДЕТЕ ОТ 1 ДО 12 КЛАС, ЩЕ НАПРАВЯТ УЧЕБНИЦИТЕ БЕЗ ПАРИ И ТЕСТОВЕТЕ СЪЩО- БСП ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, МИЛИОНЕРИ ОБИЧА СВОЯ НАРОД МИСЛЯТ ЗА НЕГО И ЖИВЕЯТ ЗА НАРОДА СИ- НИЕ ЩЕ ГИ ИЗБЕРЕМ МАРТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. НИНОВА КАЗА НИЕ ЗНАЕМ КАК НИЕ МОЖЕМ, А НИЕ ПОМНИМ КАК МОГАТ 2007Г ВЛЯЗОХМЕ В ЕВРОПА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 1600ЛВ А ЛОШИТЕ ОТ ГЕРБ Я СВАЛИХА НА 610ЛВ БСП БСП- И РУМЕН ГЕЧЕВ МИН НА ИКОНОМИКАТА
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от положителните резултати от теста за COVID-19 са неверни!
35
1
 
10
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре,безплатни бяха обещанията по конгресите на БКП.Като наследници, Вие от БСП продължавате тази традиция.В този свят няма нищо безплатно.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Обаче това не се случва.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не разбрахте ли вече, че като имате симптоми теста е безплатен?!! Защо продължават тия лъжи, че тестовете се плащат, че не се полагат болнични?!! Престанете! Така хората никога няма да отидат на лекар! Имаш ли симптоми се обаждаш на джипито, то е ДЛЪЖНО да ви даде направление за тест!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масово джипито няма да преглежда, щото нямат условия. Нито разделяне на потоци, нито ще обличат скафандрите и дезинфекцират след всеки пациент. За това не им дават да изписват направления за ПСР без преглед. Сега като им дадоха право да работят с бързи тестове, това означава, че ще спази горните изисквания.Иначе ще правят дистанционен оборот на и без това задръстените лаборатории. Поне това е според както ги усещам нещата.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва безплатни тестове с направление от джипито. А не като сега "ходи си направи тест и тогава ми се обади".. А ако някой не е болен, но от любопитство иска да си направи тест нека си го плаща. Също и политиците ни, дето си правят тестове редовно, също да си ги плащат. Когато обаче човек има симптоми или е близък контакт на заразен, трябва да му е осигурен безплатен тест! Ако изобщо искаме да контролираме заразяванията, щото май повече ни влече да се пуснем по течението на стадния имунитет...
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И през лятото, назначен от лекар след преглед в специализиран кабинет, теста бе безплатен. Не разбирам кого трябва да тестват безплатно. Може би екскурзиантите, или икономическите мигранти. Последно и личните могат да правят тестове, от бързите. не съм чул да не се поемат от касата.
28
0
 
16
 
! Отговори
винаги преди 3 години
За БСП всичко е безплатно, но народа ПЛАЩА.
27
0
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Плаща.
26
0
 
6
 
! Отговори
ккккк преди 3 години
До мимиНали беше конспирация.
25
0
 
8
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
***. Знаем какви ги говореше преди месец и вместо да ходиш по медиите и правиш партизанщини в НС облечи престилката и отиди да лекуваш. Тогава ще гласувам за вас.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За какво по-напред да плаща държавата т.е. Бочко?Преди всичко да плаща милиарди за стари летящи таралясници и плаващи корита.Те са приоритет и ще спасят българските граждани от вируса и българската икономика от кризата.