Проф. Михайлов: БСП настоява за безплатни тестове за COVID-19

Никой не е смятал, че втората вълна ще ни подмине, обясни той
14 ное 2020 10:18, Петя Славова
49
Проф. Михайлов: БСП настоява за безплатни тестове за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Не е бедата в лекарите, сестрите, санитарите – а в тяхната липса, в липсата на представа на държавата какво може да се случи в здравната система, което за съжаление се случи. Сега постоянно говорим за здравната криза. А тя води след себе си икономическа, психологическа, културна, криза. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП проф. Георги Михайлов по повод здравната криза, предизвикана от COVID-19 и невъзможността на управляващите да се справят с овладяването на нейните аспекти.

Още по темата

Проф. Михайлов припомни, че от левицата са настоявали да се срещнат със здравния министър вчера, за да говорят с него за актуалните проблеми в парламента. По думите му обаче управляващото мнозинство е използвало серия от процедурни хватки, за да избегне тази среща. "Днес тихомълком, внезапно го извикаха по процедура, по която той бързо минава в парламента – казва информация и си отива без да отговаря на въпроси", обясни проф. Михайлов.

"Ние направихме нашите предложения, те са сериозни. От март нищо не се е променило – системата трябваше да се пренастрои. Ние очаквахме тази криза през есента, никой не се е надявал, че втората вълна ще ни подмине", подчерта още той.

Проф. Михайлов обърна внимание, че България изостава от всички балкански държави по тестване, а още по-големият проблем проблем по думите му е липсата на безплатни тествания на българските граждани, за която от БСП ще настояват. "Второто ни предложение касае най-ранимата част на проблема – има огромен брой заразени лекари, сестри, санитари. Трябва да бъдат направени лечебни заведения, които да се занимават само с лекуване на COVID-19", посочи депутатът.

По думите му е необходимо да се създаде и национална кампания от държавата по всички медии, където могат да бъдат видяни всички обяснения за инфекцията. По думите му липсата на такава кампания създава условия за изкупуване на лекарства и тяхната липсата в аптечната мрежа.

Професорът обърна внимание, че е нужно да се направи и сериозна мрежа от доброволци, да се използва ресурсът на БЧК.

Проф. Михайлов акцентира още, че и в момента на практика няма функционираща институция, която да поема отговорност за кризата около COVID-19 и че от левицата настояват да бъде създадена държавна такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
12
 
! Отговори
Бачкатор преди 3 години
Аз настоявам за безплатни тестове за тези на които им се удържат задължителните осигуровки!От 1983 година бачкам и досега са ме оскубали с десетки хиляди лева,откъде накъде ще им плащам!Проверих в здравната каса и на мое име са лекували десетки паразитиращи и цял живот нерабптещи ромови!Дасиеват май ката!Който не е плащал той да си плаща!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като вземат на март властта , шкембе чорбата може да е без ДДС.
21
2
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Ееее, УСИЛИЯТА НА БСП, АБВ И МАНГЪРОВ НАЙ- НАКРАЯ СЕ УВЕНЧАХА С УСПЕХ!!!! ЧИСТО И ПРОСТО ПРАВЕХА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАРАЗЕНИТЕ И БОЛНИТЕ, ЗА ДА МОГАТ СЕГА ДА КАЖАТ: ЕТО, ГЕРБ НЕ СЕ СПРАВИХА! ДОЛУ! ДА ВИ ИМАМ СТРАТЕГИЯТА, Б.О.К.Л.У.Ц.И.!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 godishni babi i diadki sa dojiveli takava vazrast i sa zdravi bez testove.a dosta mladi s testove izmriaha...
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатни, в смисъл, че някой ще ни ги дари ли?
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем ви вас на дървени философи. Замълчете.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 000 bsp simulanti, 400 000 dps simulanti ujkim bolni...ujkim testove, rabotno vreme, matriali, tarifi kato v estetichna kralska opera i hooop parite v djobovete na rozovobuzite doktoria na kninova, iiotova, rradev...posle darenia za pes sergei stanishev eioncheva i drugite ot bsp harema.
16
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 3 години
На този червен *** трябва да му се вземат лекарските права ! Може санитар в Нови отделение.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i zafaljitelni testove na vsichki ora za bremennost, chak posle ste podpisvame istambulskata konfekcia...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tea she napraviat opashka ot katafalki za pr na bsp bkp dps
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия по рождения ли си лъжат, припомнете им какви ги говориха от март до днес, или преживяват катарзис
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е ползата от безплатни тестове, ако те са фалшиви и непригодни?А каква е ползата от платни тестове, ако те са фалшиви и непригодни?Кой гарантира точността на анализа? Кой гарантира качеството?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, каква полза от безплатни тестове ако са фалшиви и непригодни.
10
1
 
9
 
! Отговори
когато чуя безплатни преди 3 години
и настръхвам !! явно никой от политиците не разбира , че почти НЯМА нищо безплатно на тоя свят!! и това , че нещо го плаща държавата НЕ Е безплатно защото го плащат същите тези хора чрез данъците !! безмислени тестове няма да помогнат защото човек може да се зарази 5 минути след като е направил теста . пълен популизъм от бсп ...както и от герб които крадат и радзават милиони УЖ да помогнели на ...администрацията ,даскалите и полицията да гласуват за тях
9
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От март нищо не се е променило ГЕРБавите цяло лято спаха, а ни будалкат, че са работили.Настояваме за безплатни тествания.
8
1
 
12
 
! Отговори
За какво со преди 3 години
Тестове като на всички им е ясен резултата от снощното размахване на юмрук от Радев - отричане на вируса и масово заразяване.
7
2
 
13
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Нали немаше ВирОс бе таварищ.Бегай да запалиш една маска пред министерския съвет да си прекадиш продажната душица
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bezplaten e dajdat, snegat, viatarat...bezplatno e umiraneto...toz tarikat iska da osmuche bg zdravnata kasichka kato strasten komar kam vashata krav ;)
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да се тествате!!!Тестовете дават фалшиви резултати!!!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да настоява за безплатно лечение на хората които имат симптоми на каквито и да са болести те настояват за безплатни тестове, с което ги легитимират, а всеки честен човек вижда че те създават проблеми и е редно да ги разобличават а не да ги легитимират. ДРУГАРИ, каква полза от безплатни тестове ако са фалшиви и непригодни първо на този въпрос ми отговорете и тогава за гласа ми се борете.