Ще стигнат ли за всички болни лекарства в аптеките?

И как се отразява на аптеките "зелените коридори"...
14 ное 2020 14:02, Петя Славова
23
Ще стигнат ли за всички болни лекарства в аптеките?
Снимка: БГНЕС

Броят на новозаразените с коронавирус у нас расте. Болниците са препълнени, а се появиха информации, че хората, останали на домашно лечение трудно намират лекарства.

Още по темата

"Зелените коридори" за възрастните хора от днес са с променен час за хранителни магазини и аптеки.

"Разбира се ще изпълним всички разпореждания на здравното министерство. При нас тези коридори стават 4 часа и половина от работното време на аптеката. Според нас това е твърде много. Най-вероятно ще доведе до концентриране на млади хора, които са огромна част от нашите пациенти. Това може да доведе до увеличаване на риска", казва пред Нова тв председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

Според него и сега има опашки по аптеките, защото хората се презапасяват с медикаменти.

"Най-доброто решение беше при първото затваряне. Когато имаше зелен коридор между 8 и 10 часа, но беше разрешено възрастните да пазаруват и по всяко време извън този времеви участък", каза Костов.

Той обясни, че след срещата на министъра с представители на бранша са публикувани над 530 аптеки, които са подбрани да покриват територията на страната равномерно.

"Още вчера започнаха да пристигат количества в аптеките, които са пресметнати да достигнат за всички. Надявам се да има и обещаните регулярни доставки", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТ -"стана нормално лаици да плямпат неща от които и понятие нямат."
23
3
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Анонимен, аграномите могат да говорят кога се пръска с разтвор за листни въшки. Не случайно ги давам точно тези примери,защото стана нормално лаици да плямпат неща от които и понятие нямат. Биохимия учили хахахаха те и лекарите учат. То и в 9ти клас се учи Биохимия бре !!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТ "аграном от Генно инженерство" не знам дали разбира но агрономите с 5 годишен курс на обучение по сп.РЗ която на времето нямаше задочно обучение, са инженери и учат генетика както и фитопатология, ентомология и микробиология и висша математика и физика, биохимия и агрохимия, така че не ги подценявай те много добре знаят например какво представляват вирусите и дали могат или не могат да се лекуват което е така актуално напоследък и дори мога да ти кажа че РЗ е третата медицина.
21
4
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ми не. Щото след като си тръгнал да го обясняваш, явно разбираш колкото лекар от Вирусология, аграном от Генно инженерство или баце от икономика.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За управляващият ни елит и техните приближени има безплатно тестване, безплатни предпазни средства от най-висок клас, лекарства, място в болница ако е необходимо, но останалите са оставени на произвола на съдбата.
19
2
 
1
 
! Отговори
С Положителен тест преди 3 години
Да ви обяснявам ли , че К-19 не се лекува с нищо...!!???КУПЕТЕ СИ БЯЛО ПЛАТНО!
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аптека. Ковид. Зелен коридор:-Имате ли лекарства?-Нямаме.-Праща ме другарят Петров.-О, как е той, добре ли е?-Добре е, праща поздрави. Имате ли нещо за ковид?-Имаме всичко, какво ти трябва?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коридора не е проблем. Проблем е, че нямат лекарства. Аз от четвъртък обикалям по аптеките след положителен тест и изписани от лекар и навсякъде казват нямат. Обикалям, защото съм сама, няма кой да ми ги купи.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За болните ще стигнат. За всички едва ли?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крият лекарствата от народа под тезгяха. Само на връзкари дават.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Lekarstva mnogo no nikoe ne lekuva covid 19 za kvo da gi kupuvam
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да стигне нещо което го има, нещо което е изнесено от България и препродадено с 200% -500%печалба няма как да стигне за когото и да било. Вместо да се спре временно реекспорта на определени групи лекарствени средства се въведох ограничения и усложнения при закупуването им, тоест ограничи а се незаконно правата на хоратада си закупят медикаменти. От къде накъде само едни ще могат да закупуватнискомолекулярни хепарини? Хората които имат тромбоза и са на инжекционно лечениеда умират ли?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не казва и една добра дума за фармацевтите които се чудят как да угодят на хората. Не могат да работят дистанционно. Нямат подкрепа от държавата защото бизнеса е частен. Работодателите много често не са фармацевти като Марешки. Не са имали почивка от началото на коранавируса са на линия но за разлика от магазините които работят със здрави хора в аптеките отиват предимно болни хора които са и преносители на болести и с пандемията положението се влоши. Няма кой да защити гилдията на фармацевтите а те са викококвалифицирани специалисти по здравни грижи
11
2
 
8
 
! Отговори
по телевивиата мини- преди 3 години
--стъра едно говори ,практиката съвсем друга ! Всички мои познати който са имали симптоми като на ,,корона,,са видяли и получили рецепта от джипито само по телефона.....и после са се самолекували ,като са докладвали на джипито какво им се случва естествено без да се виждат и без да ги прегледа. Така че всеки си купува каквото му е казано без рецепта и си го пие с надежда ,че ще му помогне . Това, че лекарствата и витамините свършиха си е напълно нормално за Бг.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В зелените коридори - клиентите ще са 5% от обичайния човекопоток, аптеките ще са буквално празни, извън зелените коридори съвсем очаквано - мармалад... изнервени хора под 65 години, които нито сутрин преди работа, нито в обедната почивка могат да си купят някое лекарство, ако ще и един обикновен аналгин да е, ПЛЮС всички над 65 години, които смятат, че коридорите и маските не са за тях.
9
0
 
7
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Няма закон,който да забранява реекспорта на тези лекарства!После за всичко все обикновенния човек им виновен!Да се презапаси,да се презапаси,колко да се презапаси с тези ниски доходи!!!
8
4
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Презапасяване няма, защото освен хилядата със сметки над милион в банката, останалите хора нямат пари за презапасяване. Хората просто се самолекуват, защото здравеопазването рухна. Но важното е чалгарниците да работят. Това, че протестите лятото, когато пандемията беше отхлабена, не изметоха със сила мутрите а пяха песни и правеха скари е голяма грешка. Ако протестите бяха наистина леви,както във Франция със сигурност щеше да се разбере.
7
3
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
При капитализма побеждава по хитрия с помощта на простолюдието.
6
0
 
4
 
! Отговори
От статията преди 3 години
Разбираме че лекарства има, аптеки има, създадена е организация. Коридорите за хора над 65 са прекалено и излишно широки. Не разбираме как ще се спре самолечението и презапасяването.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През това време министъра на туризма чака малийски, конгоански и турски скиори в Банско.