Учениците от 5 до 12 клас в Плевен на онлайн обучение

Причината е скокът на болните от коронавирус
15 ное 2020 17:15, Красимир Ангелов
2
Учениците от 5 до 12 клас в Плевен на онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

От понеделник всички ученици от пети до 12-ти клас в Плевен преминават на онлайн обучение от вкъщи, съобщи д-р Илиян Минчев - заместник-директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен.

Той уточни, че причина за това е нарастването на заболеваемостта от коронавирус. За дни нивото й се е повишило от 333-ма на 100 хиляди население на 425-ма на 100 хиляди.

Мярката за дистанционно обучение се прилага само за областния град и включва преминаване в електронна среда и на извънкласните и други допълнителни занятия, на дуалните обучения, на заниманията в различните центрове за развитие.

Всичките училища от 11-те общини на Плевенска област продължават да учат на присъствен принцип, поясни д-р Минчев.

Областният кризисен щаб е делегирал права на всеки директор на училище, спрямо конкретната обстановка, да решава да се премине в режим половината училище да учи една седмица присъствено, а другата половина - онлайн, и обратното. Този двусменен ротационен принцип ще приложат и училищата в областния град, но от 23 ноември, допълни зам.-директорът на РЗИ – Плевен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Оги Секса преди 3 години
Според мен, е тъпо да ни редуват една седмица онлайн и една присъствено. Това няма да помогне с изобщо. Или ни пускайте онлайн до второ нареждане или ни оставете да мрем и тва е. Тази ,,редуваща'' система няма да помогне с нищо. Пълни безсмислици.
1
8
 
12
 
! Отговори
Това е истина преди 3 години
Плевен е най-западналото селище на континента! Селище грозно, мръсно ,неугледно! Пълно е с бездомни кучета мизерията е до колене! Селище без ръководство с работеща за себе си администрация !