Близки на жена от Дом за възрастни твърдят, че е била пребита

Жената е настанена в болница с тежки травми
16 ное 2020 17:37, Ния Христова
11
Близки на жена от Дом за възрастни твърдят, че е била пребита
Снимка: Pixabay
Сигнал за насилие в Дома за възрастни хора в благоевградското село Падеж. Жена от социалното заведение в момента е настанена в болница с тежки травми. Тя е получила хематом на главата и синини по ръцете. Близките й смятат, че тя е била пребита. От дома твърдят, че жената на няколко пъти е падала от леглото си и така е получила контузиите.
 
"До момента не съм получила адекватни отговори какво се е случило с жената в дома. Не мога да приема, че тези травми са от падане от легло. Никой не ме уведоми за инцидентите, които са станали тук. Когато поисках обяснения, не получих адекватен отговор", каза близка на възрастната жена пред Нова ТВ.
 
"Последно жената беше с хематом на дясно слепоочие и нямаше оток. Беше с оплаквания от рода на гадене и повръщане. Имаше и болка около раната. Паднала е в стаята. Напоследък получаваше световъртеж и падаше", обясни медицинският специалист в Дома Евгени Тунтев.
 
Христина Попова от Община Благоевград заяви, че в Дома вече се извършва проверка. При установяване на нарушения, ще се вземат всички мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавните домове има камери нека да видят какво е станало. Бързат да обвиняват без да са сигурни. Има домове които прибират възрастни хора с психични проблеми освен деменцията. Може жената наистина да е паднала сама в крайна сметка в повечето домове няма достатъчно персонал и няма как всеки един да е нонстоп наблюдаван. Това са стари хора може да се е спънала или да се е замаяла и да е паднала.
8
0
 
1
 
! Отговори
До Георги преди 3 години
Доста възрастни немогат да преодолеят смяната на обстановката. Баба ми е с деменция и живее сама бяхме я взели при нас, но тя се обърка още повече и взе да вдига кръвно и да буиства да не ни познава затова се наложи да я върнем в нейния апартамент за да е спокойна и да я стабилизираме сега е по- добре. Не обвинявай вашите за това те нямат вина. Дори човека да е бил с всичкия си някои от тях просто немогат да приемат че са в старчески дом.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Груьо бил *** и после обратното - нормално за територията.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е ли логично първо да мине проверката и тогава да се тръби, или евтината сензация е пак поставяна от журналята пред човешкия живот?
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е пребита, КОВИД-19 е, така пишат напоследък.
4
2
 
2
 
! Отговори
щек преди 3 години
до ГеоргиЗащо не предложи ти да го гледаш де?
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
средната преживяемост е 73.вие какво искате .гледайте си я у вас.опикана. наак... на.с деменция..напълно неадекватна.
2
2
 
5
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Пази Боже,да останеш на "грижите"на такова "социално" заведение!!!По-добре направо да си теглиш въжето!!!
1
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Всички домове за възрастни в България са фабрики за смърт. Подписвате присъдата на Вашите близки в момента в който ги оставите там. Няма да простя на майка ми и баща ми, за това, че заведоха в един такъв дядо ми. Човечеца изкара две седмици там и почина от "инсулт". Иначе си беше сравнително добре за 89 годишен.