Пожарникари проверяват COVID-отделенията

Ще осигуряват безопасни условия за пребиваване на пациентите
16 ное 2020 21:45, Петя Славова
10

"В съответствие с получените указания от министър-председателя за извършване на проверки на новосъздадените отделения за лечение на COVID-19, на база на Закона за МВР, от днес започнахме проверките и консултациите с ръководителите на болнични заведения. Идеята е да осигурим достатъчно безопасни условия за пребиваване на пациентите и да предотвратим евентуален трагичен инцидент". Това заяви директорът на Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Николай Николов, предаде БГНЕС.

"С министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов уточнихме, че най-важното е да можем бързо и безопасно да евакуираме лежащо болните хора. Тежка задача, но не непостижима. На второ – място да проверим изградените инсталации. Това са известителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други инсталации, които поддържат живота на пациентите вътре", заяви старши комисар Николов.

Ще бъде проверено и дали медицинският персонал е запознат с мерките за безопасност.

Към настоящия момент заразените с коронавирус служители от пожарната безопасност са под 200, което е под 2% от целия състав, уточни старши комисар Николов.

От своя страна старши комисар Красимир Шотаров от дирекция "Оперативни дейности" посочи, че след включването на техните структури в помощ на Спешна помощ в столицата, извършвайки превоз на COVID-болни, пожарникари са реагирали на общо 502 сигнала. Той изрази готовност такава помощ да бъде оказана и центрове в други места на страната. Старши комисар Шотаров благодари също на доброволните формирования, включили се в борбата срещу епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласно разпорежданията на ментално увредената Тиква.
6
1
 
1
 
! Отговори
до 1,2 преди 3 години
Ей, много сте боси в организацията,бе хора.С тоя акъл ли смятате да управлявате.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директори на болници се разхождат с джипката на Тиквата по пътищата да проверяват новия асфалт, пожарникари ще проверяват Ковид отделения.... Сега остава да научим как пътни работници ще гасят пожари, за да имаме пълна взаимозаменяемост
4
1
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Под 200 което е под 2% .... Тоя що не си ходи.....
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато проверите кислородните инсталации в Ковид отделенията,предполагам процентът с ново-напасли се с тая гад ще скочи десетократно.
2
1
 
4
 
! Отговори
Бай х преди 3 години
Мало..умна история!
1
2
 
2
 
! Отговори
Бай х преди 3 години
*** история.