В МВР искат оставки заради спирането на детските надбавки

Премахването на подоходния критерий бил достижима мисия пред родители
16 ное 2020 22:08, Петя Славова
30

Полицаи поискаха оставката на депутати от ГЕРБ. Причина стана обратът в позицията на управляващата партия по отношение на парите за детски надбавки, който противопостави униформени срещу родители.

Ана Илиева е майка на две деца. За тях не получава помощ от държавата, тъй като доходът й е над определения праг от държавата.  

Още по темата

"Критерият, който трябва да бъде не може да гледа само приходната част, той трябва да гледа и разходната част. Защото от моята заплата, която да –висока е и аз не отговарям на социалните изисквания за помощ всъщност от моята заплата не се гледа, че аз съм разведен родител, че аз изплащам жилище, че аз изплащам образованието на тези деца", казва тя пред Bulgaria ON AIR.

Премахването на подоходния критерий беше достижима мисия пред родители като Ана, но не за дълго.

Месец след обявеното от премиера решение, депутатите от неговата партия промениха позицията си и решиха предвидените в бюджета средства за децата да бъдат използвани за ръст в заплатите на полицаи и лекари. Увеличение, за което служителите на МВР настояват, но не и при това условие.  

"В случая не можем да говорим за обида, не можем да говорим даже и за гняв. Това, което получавам аз като информация – колегите ми са бесни. Ако целта е да се противопоставят две съсловия в обществото, които трябва по дефиниция да разчита държавата за много неща – говоря за служителите на сектор "Сигурност“ и лекарите, мисля, че криво си прави сметката и може да се получи обратното", твърди Валентин Попов от СФСМВР.

Така наред с по-високите заплати, служителите в МВР вече искат и оставките на депутатите от ГЕРБ, заради идеята да се вземе от едни, за да се даде на други. Идея, която не среща подкрепата и на коалиционните партньори в управлението.  

А според родителите предложението за пореден път ги изправя на състезание за средства не само срещу полицаи и лекари, но и едни срещу други.

Очаква се текстовете да бъдат гласувани като част от бюджетната рамка до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Е сега защо няма протести докато и полицаите стачкуват??? Нещо ми намирисва тука. Ако сега има протести и полицаите не пазят е тогава правителството и Гешката ще подадат оставка. Използвайте момента. Ама сега нещо Отровното трио се покри... ЗАЩО?
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали гласувахте за СИКаджията със шкафчетата?Вие ли не знаехте цялата му биография, а, вие ли??Боже, Боже...