22 души от персонала на Спешна помощ в Благоевград са с COVID-19

Голяма част от заразените са шофьори на линейки
17 ное 2020 14:52, Ния Христова
6
22 души от персонала на Спешна помощ в Благоевград са с COVID-19
Снимка: БГНЕС
22 служители от Спешна помощ в Благоевград са заразени с COVID-19. Повечето от заразените са шофьори на линейки. 
 
"Обстановката е много напрегната, налага се доста от колегите да работят извънредно", разказа шофьорът на линейка Марин Мълков пред bTV.
 
"Спешният център има 17 мобилни и 9 стационарни екипа, които обслужват цялата територия на област Благоевград. На смяна се получават по 90 повиквания през телефон 112, а още около 120 души минават през кабинентите на центъра", обясни Вълков.
 
Шофьорът на линейка призова пациентите да бъдат търпеливи в ситуация, когато подават сигнали за болни с коронавирус. При отзоваването на такъв сигнал има технологично време за дезинфекция на екипа от половин час. През това време те не могат да поемат нов случай на коронавирус. "Има два екипа със специални защитни средства, които се редуват при такива болни", обясни Вълков.
Още по темата
 
Той изтъква и факта, че много болни подават сигнали, без да се нуждаят от хоспитализация. Служителят на Спешна помощ посъветва да се спазва реда и пациентите първо да се обръщат към личните си лекари, а ако състоянието им се влошава джипито да подаде сигнал към Спешна помощ. 
 
Тестването на служителите в Спешния център продължава. Вълков каза, че той също ще се изследва днес, след като още двама негови колеги са дали положителни проби за COVID-19.
 
 

6
Още от Страната
Теменужка Петкова: Справяме се с тежката ситуация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 1 седмица
До коментар 1 . ... Говорим за "" първа линия "" , но екипите на Спешна всъщност са ""В ТИЛА на ВРАГА ""---- дано сте наясно !!???
4
0
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 седмица
Вероятно са носили по една маска под брадичката или под носа.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тоя Благоевград колко е населението? Не го ли изкараха всички вече там?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе ко стаа в тоз Благоевград бе хорааа?! То бива, ама... Нещо не правите както трябва, вижда се! Ама започнете вече, че все по-лошо лошо става!
1
0
 
1
 
! Отговори
кво правят ???? преди 1 седмица
Малко ми се вижда като оня номер дето сам се прострелваш в крака ,,,може ли медик на не спазва мерките и да се явява такава групова ,,фера,,