Благоевград готви затваряне за 3 седмици, мерките - драстични

Ще работят само магазини, аптеки, банки и бензиностанции
Обновена: 19 ное 2020 07:37 | 19 ное 2020 07:26, Ния Христова
20
Благоевград готви затваряне за 3 седмици, мерките - драстични
Снимка: БГНЕС
Новосформираната комисия в Общинския съвет в Благоевград предлага на оперативния щаб да бъдат въведени драстични мерки за борба с разпространението на коронавируса.
 
Едното от тях е и затваряне на обектите в града за три седмици, това не включва само хранителни магазини, аптеки, банки и бензиностанции.
 
Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас, като и откриване на триажен кабинет за целия град.
 
На последната сесия бе взето и решението за създаване на спецална COVID комисия, то бе мотивирано с желанието местните законодатели активно да се включат в битката с пандемичната ситуация.
 
Д-р Владимир Пандев, заместник-председател на комисията призна, че досега ОбС е бил подценен от оперативния щаб, който е ръководен от кмета.
 
Съветниците от комисията за борба с коронавируса вчера са обсъдили възможността за закупуване на апаратура за даряване на кръвна плазма. Едно от предложенията, които ще бъдат внесени в общинския оперативен щаб, е всички обекти в града да се затворят, с изключение на аптеките, хранителните магазини, общински и държавни учреждения, бензиностанции и банки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, ако затворят Благоевград и има положителен резултат става много опасно! Ще се види, че затварянето намалява разпространението на болестта! Дано не затворят и да поизмрат повече.
13
2
 
1
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До Анонимен 14 Тези дето ходят на работа болни всички ги знаем колко са софиянци - за 6 години + по офисите на различни фирми съм се нагледал на просташката култура и натегачество на Хомо Селяндуренсес Чалгенсес - ама нали ще му изгори заемчето/ипотечката. Но спокойно - като почнат да тупкат възнак по улиците, което за София е много скоро - тогава ще се сетят. Ние като следваме американския модел на тестване, днес и утре се очакват интересни бройки (5-6 хиляди)
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО ФИТНЕСИТЕ В БЛАГОЕВГРАД ДА НЕ ЗАТВАРЯТ
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А удължаване на данъчните и държавни срокове ще има ли? Или някой ще трябва да ходят скрито на работа, че иначе НАП, НОИ и община ще глобяват и запорират сметки?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А София кога? София е най-големия развъдник. Учениците присъствено, пътуват в Градски Транспорт, разнасят и заразяват. Да не говорим че е пълно с хора които са болни и с температура ходят на работа. Като стане прекалено късно, отиват направят си един тест за да ги приемат в Болница, и оттам директно в моргата. Хората ги е страх да се тестват, да си вземат болнични, защото ако са болни, или ги сложат под карантина, може да ги изхвърлят от работа.Но нали каза Arbeit macht frei.
9
1
 
5
 
! Отговори
а училищата преди 3 години
Нищо не казвате за тях? Те ако си я карат присъствено (с маски или без) нищо няма да стане. И хан Аспарух би се сетил, ама вие сте по-умни.Резултатът се видя.
8
6
 
1
 
! Отговори
инженер от благоевгр преди 3 години
я коко моем да лежим они таквая карантина не могат да измислятвинцето стана има и пушено бутче абре направо до напролет се самоизолирам у избата
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли движение на хора навсякъде, значи ще има и много заразени. Вируса се разнася от хората , а не от врабчетата. Това се знае от половин век поне.
6
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са адекватни мерки... Браво.! По-добре късно, отколкото по-късно.. В Испания вече има 80% по-малко заразени от въвеждането на lockdown.
5
12
 
8
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Ще цъфнат и вържат като испанците! Благоевград ще стане рай! :)))
4
10
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ОТ КОМЕНТАТОРИТЕ ИМА ЛИ ШОФЬОРИ , ЧЕ ЛИНЕЙКИТЕ СТОЯТ ПРЕД СПЕШНА ПОМОЩ ЗАРЕДЕНИ И НЯМА КОЙ ДА ГИ ПОДКАРА ????
3
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адекватно решение предвид ситуацията, докато в огнището на заразата София ще набутат децата присъствено.
2
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не си помислите нещо няма да затварят държавата както рече тиквата, а само градовете и то по нареждане на местната шайка.
1
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде е оня курпулентния лоест тлъстак, великият дарител, господин смеевски? Нещо не дарява, явно само усвоява (краде).