Топъл обяд за COVID медиците в Габрово

Около 50 фирми в града са се включили в инициативата
19 ное 2020 15:18, Ния Христова
14
Топъл обяд за COVID медиците в Габрово
Снимка: Pixabay
Вече една седмица медиците от COVID отделенията в Габрово получават топъл обяд. Инициативата е подкрепена от десетки местни бизнеси. По този начин те целят да покажат своята признателност към лекарите и им помагат в борбата с вируса, съобщи bTV.
 
Инициативата тръгва от Атанас Райнов, който попада на призив в социалните мрежи и решава да се включи. Той е собственик на ресторант. Райнов и колегите му приготвят 36 обяда, които доставят за лекарите в местното COVID отделение. 
 
"Споделихме за това и се запали искрица", разказа още Райнов.
 
Към инициативата впоследствие се включват около 50 фирми. Сред тях са производители, магазини, сладкарски работилници и промишлени предприятия. 
 
От местната болница казват, че помощта е много полезна, тъй като смените на лекарите са по 12 часа и те много често нямат време за почивка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Топъл обяд! преди 3 години
В Габрово да има 5, нека 10 да са, 15 да са медиците ангажирани с Ковидни пациенти . . .И 50 фирми збират просии да къпят 15 обеда нека да са по 10 лева. 150-200 лева от 50 фирми? по по 15-20 лева за обяд на един медик?Медици ще се оставите ли така да ви позорят. А Хипократ ще го турите ли , лика му де, в рамка сред вас на масата с тия обеди бе М е д и ц и?Ужас и безумие. Кой изобщо реши такава подлост, таккава обида не е за приказка
9
0
 
3
 
! Отговори
подсетихте ме преди 3 години
Вече вероятно и на Вас ви липсва ""дарител #1 в българското здравеопазване ""........ Наистина , къде пропадна неговата всепоглъщаща благотворителна особа , не се чува дори нещо благородно да е сторил напоследък??!
8
1
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Защо само лекарите от Ковид-отделенията? В другите отделения да не би да не работят под напрежение или под заплаха от зараза? А медицинските сестри в Ковид-отделенията? А санитарите, които чистят там? Медицинският персонал, който обслужва Ковид отделенията е за сметка на останалите отделения. И останалите лекари не смогват! Това е поредното разделение, което пропагандната машина задейства, а тия хора им се връзват.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, държавата с нищо не помага. Добре че са хората!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не им Вярвайте:D :D :D :D
5
9
 
3
 
! Отговори
Не им Вярвайте преди 3 години
това е точният метод да ги изтровят и кажат че са били заразене защото не са носили маски. . . .Медици не се връзвайте на клопката. Горещият картоФ е в Банкя
4
1
 
0
 
! Отговори
Студен Обяд преди 3 години
за Затворените в Концлагери Българи!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 10г. бойковизъм върнахме купонната система и разчитаме на подаянията на шепа чорбаджии.
2
8
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Баxти гювеча
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е нуна само на политиците явно, само те имат някаква полза от нея