От шеф до шофьор - петима уволнени за починалите на стълбите в Пловдив

До момента проверката установила вина на общо 7 души
Обновена: 20 ное 2020 15:32 | 20 ное 2020 15:30, Веселина Йорданова
195
От шеф до шофьор - петима уволнени за починалите на стълбите в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вината на седем служители е установила до момента вътрешната проверка в УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД в Пловдив.

Тя беше назначена по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото Covid-звено, които впоследствие починаха.

Още по темата
В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание "предупреждение за уволнение".

Те са допуснали да бъдат извършени нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ, според нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване, съобщиха от здравното заведение.

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Материалите от проверката ще бъдат дадени на разследващите след приключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Май прехвърлиха преди 3 години
Вината на хората от които нищо не зависи. Удобно. Резултата е - шефа си е пак там, но с по-малко персонал за да обслужва хората...
168
0
 
1
 
! Отговори
ковид преди 3 години
тази дето е снимала защо не е помогнала , като е загрижена за мъжа си.
167
0
 
0
 
! Отговори
Къде е преди 3 години
каскета затвор за предумишлено убийство.
166
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен вина има ръководителят на здравното заведение.Той е длъжен да организира работата така,че да не се случва подобно нещо.Санитарки,лекари,шофьор изпълняват нареждания.Измиха си ръцете с тях,а некадърния шеф остана.Той ли ще обслужва болните?Мръсен герберски бездушник.
165
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изгониха хората и сега кой ще бачка .. то това е станало от претоварване и изгърбване
164
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Рибата от главата мирише!"
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извършените нарушения от група лица са довели до смърт на повече от едно лице - ТОВА НЕ Е ЗА УВОЛНЕНИЕ, А ЗА СЪД И ПРИСЪДА!!!При такова правонарушение е редно и министърът на "здравеопазаването" да си подаде оставката!
162
0
 
8
 
! Отговори
До 1234 преди 3 години
До 1234Поне един асансьор на етажа би спестил много от проблемите к. коментираме. нима си представяте,че катеренето до 3 ти етаж без асансьор е подходящо за възрастни хора, да не говорим за тежко болни, с дух, недостатъчност. директорите също трябва да са повече отговорни и да организират така, че да има елементарни условия за работа и снабдяване с всичко необходимо, като кислородни бутилки и пр, к. е животоспасяващо.
161
1
 
6
 
! Отговори
Свидетели преди 3 години
Идеално.Пак да снимат без да правят опит да помогнат.Снимат камерите. Хората помагат.Лекарите няма да се справят без помощта на обществото.Тук е трябвало да качат човека до етажа.Няма невинни. Няма.
160
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До ХхВъпросче към Г-н директора:Казвате,че е уволнен един лекар.Моля да уточните:този лекар,който изведе болния от първата база ,или този,лекар,който остави болния да чака на стълбите на втората база?
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Решението е много просто - внасяйте си здравни осигуровки като в Германия или си ги събирайте тези пари цял живот като за доктор."8% е таксата тук и там.
158
1
 
4
 
! Отговори
Павел Михайлов преди 3 години
Много ми е интересно... все умници коментирате тука, а някой от вас носи ли някаква персонална отговорност за казанотоот вас?! Не и не! Жалки анононимници сте...също като доносниците по тошово време.
157
0
 
10
 
! Отговори
Хх преди 3 години
Човечност и професионализъм не липсва, Джамбазов.Големият проблем е лошата организция в болницата. Най- лесно е да се уволни шофъора и санитарките. Би т/о Джамбазов да си подаде оставката, а не да се изявява по БТВ. Недопустимо е да се разкрива ковид отделение на 3 ти етаж без асансьор. няма ясни правила за превеждане от едно място на друго по предварителен регламент. истината е, че някои директори се пооядоха с тлъстите заплати и не си организираха добре работата в ковид пандемията.
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите избиха лекарите и останаха само докторите, сега просто берем плодовете. Имената им са твърде много, а и няма как да ги знам всичките, но две имена се открояват в съзнанието ми, тези на Александър Станишев и на Радан Сарафов.
155
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излишно е изобщо да се говори за християнство. Липсата на човещина и безхаберието са с по-тежки и продължителни последствия от коя да е болест.
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 169Само че професията лекар не е като дървар като тебе!
153
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижда се че някои хора тука искат да ползват здравни услуги с качество като в Германия.Даже и лекарите да носят болните до 3 ти етаж,да плачат заедно с близките и лекарите да им козируват.Решението е много просто - внасяйте си здравни осигуровки като в Германия или си ги събирайте тези пари цял живот като за доктор.По света няма нищо безплатно и никой на никой не е длъжен .Не лесно да разбереш ,че онова време е минало и си останал на края на хр. верига или си изпаднали затова си озлобен,но това
152
1
 
14
 
! Отговори
AZ преди 3 години
Областната некадърница Дана Каназирева,по чието нареждане се отвори отделение без персонал без персонал да слга скафандъра и да отива там.
151
3
 
20
 
! Отговори
Аз не знам случая преди 3 години
Аз не съм запознат подробно със случая, но съм сигурен че са наказани невинни хора, защото в България е така. Ако някой трябва да се съди, това са хората които през годините се занимават с така наречена здравна реформа. Тя за последните 30 години беше направена така че да може да се краде и да бъде в полза на хората които са на власт. В момента са нужни всички медицински лица, даже и тези които прават грешки. И нека спрем с комплексите и да спрем да живеем в заблуда.
150
0
 
4
 
! Отговори
До 161 преди 3 години
Шест заплати..Не са само шест заплати. Навремето платихме на една фелдшерка заплатите за две години. Времето, за което съдът се произнесе.Жената си показа трудовата книжка. Няма запис, че е работила. Това искат в съда.Казва,че е взела заем и така се е издържала.А може и за ,, морални щети,, и т.н.