Пореден случай: Млад мъж почина в Бургас, лутайки се между болници

Оказало се, че той има коронавирус
Обновена: 22 ное 2020 06:41 | 21 ное 2020 20:07, Нели Христова
181
Пореден случай: Млад мъж почина в Бургас, лутайки се между болници
Снимка: БГНЕС

Млад мъж в Бургас почина след дълго разкарване между няколко болници. Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус.

Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

36-годишният Калин Карапачов първоначално се лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се влошило рязко - започнал да диша трудно и извикали линейка. Майката на Калин разказа, че близо час от Спешна помощ не дошли, за това семейството използвало собствен транспорт.

"Като дойдохме тук отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка", каза Гинка Карапачова, майка на пациента.

След снимката станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

"В приемна има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА", споделя Гинка Карапачова пред БНТ.

Младият мъж е дошъл до тук, до Спешното отделение на държавната болница. От лечебното заведение обаче ни обясниха, че не са приели пациента за лечение, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.

Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. За това пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

"За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора", обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница - Бургас.

След 4 часа чакане мъжът бил приет за лечение в болницата в комплекс „Меден рудник", където починал.

"Но просто е бил много късно. Това време, този цял ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи", каза Гинка Карапачова.

А след смъртта на Калин, семейството му научило, че след трети тест за COVID-19, пробата му била положителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме по трудния начин,че ,, бързите тестове,, се позитивират късно.Затова щабът настоява за PCR, който е ,, златен стандарт,,,т.е. еталон за диагностика.Мангърът за пореден път не е прав.Кръвните тестове донесоха големи човешки щети на САЩ.
133
3
 
9
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Хора, разберете, че трябва да се лекувате още при първите симптоми, какво е това чакане с кашлица, защо стоите в къщи до последния момент? Или си мислите, че ще си мине само? И преди короната от двустранна пневмония умираха хора, когато се чака и не се прави нищо, казваше се вирусна пневмони и тя е най-опасна. Никой не може да ви помогне, ако белите дробове са обхванати от болестта. Тогава вече е късно.Затова не чакайте в къщи, търсете лекарска помощ веднага, иначе е опасно за живота.
132
4
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен."Ами че то отдавна се знаеще. ако не си болен и си контактен с коронавирус болниците се изтрепват да гушнат 1200 лв за теб. Ако си наистиан болен обаче и особено ако тестът ти е отрицателен никойн е ще да те вземе за някакви си 200-300 лв по пътеката. Всички тези имрели хора са на съвестта на тиkвоча, защото за тези пари болниците се чудят как да увеличат заболелите с вируса.
131
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи понеже имал отрицателен тест за вирус,докторята го изпъдили с двистранна пневмоминя от всичките болници та дс и домре дома.Пфууу .. баати и клоаката е таз с-***.Даже съм сигурен че никой и няма да му се търси отговорност за това убийство.
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов беше замислил приватизация на поликлиниките и болниците. Сега щеше да стане апокалипсис, а частните босове от Синята буржоазия да рекетират за пари като Алибегов и 40 ресторантьорчета.
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров ги съветва да не отиват в болница, докато не стане късно. Рецептата за 200 лева е: пижама, супа и аспирин. Лекува се с щадящи средства, без антибиотици. В по-тежките случаи се взема хомеопатично средство.
128
4
 
22
 
! Отговори
ПерИстройка преди 3 години
Това няма нищо общо с КОВИД-19,такова е положението от поне 20 години.Правителството на Костов най умишлено разбиха старата система наздравеопазване, като по същото време ... Великобритания изградихаболничата си система да бъде подобна на нашата от соца.От времето на Костов лекарите станаха търговци и не им пука за нас.Младите лекари пък отиват на запад да стават санитари като си мислят,че са направили прогрес, а всъщност си разбиват бъдещето,Има и успели зад граница - под 10%.
127
5
 
4
 
! Отговори
Сато НАТО преди 3 години
Аз го убих!Аз и всички останали като мен, които се пенявихме, че вирус няма!Аз и всички останали като мен, които не спазваха елементарни мерки, сме виновни!Ние заразихме това момче!Нас бийте! Ние ходихме по кръчми! Ние си бъркахме в ушите!Ние сме убийци
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8 месеца властта нищо не направи...явно не вярваха че има вирус
125
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не идвай, ще те преглеждаме по телефона. После пищят, че се изкупували антибиотиците по аптеките, като никой не споменава на глас, че масовото купуване на тези лекарства не е от презапасяване, а от хора, които са на домашно лечение!Та така де, лекувайте се вкъщи, после като умират хора- емии те са дошли прекалено късно в болница!А тия наглеци от правителството лъжат вдеки ден, че нямало никой без легло да остане и да му е отказана болнична помощ...Вие разбирате ли го този Абсурдистан. Политиците не поемат НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ, само дават интервюта
124
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглостта и престъпното отношение на лекарите достига предела на търпимост. Вече ще се радвам като науча, че някой лекар е бил бит. Лекарите са направо за трибунал. И оня военнопрестъпник, министъра на здравето се провиква преди няколко дни: "Трябва да спасим колкото може повече човешки животи!".
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как може бе... Генерал Пл ъх, спасил милиони и даже трилиони човешки животи, защо не ги е излекувал с брифинг?
122
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 128.Вече съм си избрал за мен - нито маската слагам, нито лекари ми трябват.
121
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглостта и престъпното отношение на лекарите достига предела на търпимост. Вече ще се радвам като науча, че някой лекар е бил бит. Лекарите са направо за трибунал. И оня военнопрестъпник, министъра на здравето се провиква преди няколко дни: "Трябва да спасим колкото може повече човешки животи!".
120
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почива в мир момчето! Но нека това е обеца на ухото на всички който нехаят и не вземат мерки да се предпазват. Сами си изберете - или маската и малко повече внимание или лутане между болници и запознаване с БГ здравната система. Ваш е избора !
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124 В нормалните страни се взимат адекватни мерки от управляващи , епидемиолози , лекари , а не се остава проблемите да бъдат решавани от ресторантьорския бизнес .Като се знае ,че имаме неработеща здравна система ,защо не се въвеждат мерки за ограничаване разпространението на вируса , а всичко е оставено на самотек и се разчита на късмет
118
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така ние сме отговорни за безобразията в държаавата? Плащаме си осигуровките, данъците, събираме капачки, даряваме и какво получаваме срещу това - едно голямо нищо! Заплахи и безумни заповеди. Господата си купиха с нашите пари скъпи антивирусни за болнично лечение, което само те си ползват в подходящото време, а другите умират като кучета между болниците, че и вътре в тях. Вместо да подсигурят евтините лекарства за доболнична помощ, ни обвиняват, че се презапасяваме. Мутрите в затвора!
117
0
 
7
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
111, подозирам, че ти си един много неприятен екземпляр, който псува и се нерви на всяко нормално и логично мнение. И да ме пращаш в Ковид отделение да лекувам е глупаво, така или иначе в работата си съм помогнал на Хиляди хора! Ти какво си направил? Готов ли си да помогнеш на хора ей така, без да си потърсиш заплащането, което ти се полага? Правил съм го и сега продължавам, при това вероятността да се заразя в пандемия е много по- голяма отколкото в Ковид отделение.
116
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле много разбирачи тука. И от болници и от лечения разбират, и все се оплакват и какво било по другите страни. Ами навсякъде има болни,навсякъде здравните системи са претоварени,отвсякъде ви предупреждаваха,че и тук ще е така,навсякъде не им достига персонал и е пред изтощение,ясно е,че няма откъде изведнъж у нас да се телепортират доктори и сестри,каквито и колкото и болници и легла да имаме,навсякъде е ясно,че това е коварен вирус. Само у нас на умниците не е ясно и плюят,че друго не знаят!
115
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Славянин, къде си, любов моя, че да си простеем дружно?Аз на теб. Ти на мен!Ние в ковид не вярваме! Вярваме в гей любовта!!!