Пореден случай: Млад мъж почина в Бургас, лутайки се между болници

Оказало се, че той има коронавирус
Обновена: 22 ное 2020 06:41 | 21 ное 2020 20:07, Нели Христова
181
Пореден случай: Млад мъж почина в Бургас, лутайки се между болници
Снимка: БГНЕС

Млад мъж в Бургас почина след дълго разкарване между няколко болници. Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус.

Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

36-годишният Калин Карапачов първоначално се лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се влошило рязко - започнал да диша трудно и извикали линейка. Майката на Калин разказа, че близо час от Спешна помощ не дошли, за това семейството използвало собствен транспорт.

"Като дойдохме тук отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка", каза Гинка Карапачова, майка на пациента.

След снимката станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

"В приемна има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА", споделя Гинка Карапачова пред БНТ.

Младият мъж е дошъл до тук, до Спешното отделение на държавната болница. От лечебното заведение обаче ни обясниха, че не са приели пациента за лечение, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.

Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. За това пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

"За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора", обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница - Бургас.

След 4 часа чакане мъжът бил приет за лечение в болницата в комплекс „Меден рудник", където починал.

"Но просто е бил много късно. Това време, този цял ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи", каза Гинка Карапачова.

А след смъртта на Калин, семейството му научило, че след трети тест за COVID-19, пробата му била положителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Брм преди 3 години
Някой има ли информация дали е имал придружаващи заболявания момчето?
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е само началото........................щв става все по-зле отсега нататък!!!
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът НЕ Е бил болен от ковид, а от обикновена пневмония.
151
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Защо отмениха изискването за отрицателен PCR - тест сле преболедуване от Covid-19??Знаете ли колко много лекувани и недолекувани сега ще пренесат вируса на работните си места??Бедна ви е фантазията.................братя и сестри, българи!!!
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак гласувайте за ГЕРБ................селяни прости...................и за сателитните партии, трябва да почнете да умирате по стълбите на болниците и в домовете си, за да ви светне в празните тикви, че тия са българоубийци!!!
149
0
 
0
 
! Отговори
По мед и масло преди 3 години
Не вярвам! В противен случай, Борисов нямаше безгрижно да играе черно хоро със свои приближени...
148
2
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Тиквата и НОЩ директно в затвора. Държавните и общински болници веднага да престанат да бъдат търговски дружества, всички пътеки на лекарския съюз да им ги заврат отзад.
147
2
 
3
 
! Отговори
лекар преди 3 години
А бе кой ще ви работи за 600лв.заплата.Оправяй те се сами.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно ти си Ковид трола, а аз си спазвам правилата макар да не вярвам в тях , а още по-налко в "пандемията" В момента хаосът убива, а не някакъв вирус. Ако лекарите си работиха нормално, без истерии нямаше да разберете, че имало " вирус на вирусите"А мерките за какво са всъщност? Оставям те да си изкараш надницата
145
0
 
10
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Жътва за погребалните агенции.
144
1
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Това е само началото. Ще умираме по домовете.
143
3
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Не ми стана ясно кой е ковид тролът и кой да си пиел кафето. Точно заради подобни като този не спира епидемията, то вирус виж ти нямало, плащали пари и пр. Ами то лично аз се поинтересувах да ми платят, ама нищо не стана. Престанете с глуп.остите и се помъчете поне да спазвате дистанция и някои правила, а не да държим и по тези показатели първо място , и то не е само заради лекари и здравна система, ами и заради подобни......
142
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек не е имал Ковид, Ковид тролът да си пие кафето и един път да спре с дивотийте!
141
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз пък смятам, че трябва да се командироват доктори и сестри от ненатоварени сектори, такива има немалко и да се откриват легла където може, защото дори заразените да намаляват, заболелите все още ще се увеличават. Ама тоз не искал, оня не искал. Кое му е тогава извънредното положение? Нима не виждат, че натоварването на персонала е крайно неравномерно и само едни опират пеш.кира?
140
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Четох, че ще съдят точно тези, които го приели.Това е не само несправедливо, ами и е неправилно, защото първо, заболяването не се лекува, второ, все пак те са го приели. Друг е ъпросът, че за съжаление вероятно е щял да почине всякак. Да, ужасно е за близките, но понякога прекаляват - напр. адвокатът от Търново беше казал, че му взели органите и направиха есхумация. Зарази няколко недобросъвестни и комерсиални не трябва да се обвиняват масово мед. лица.
139
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не горете маскиНосете ги правилноНе ходете на ковидпартитаИ ще има легла за нуждаещи се хора.Факт
138
3
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Млад мъж в Бургас почина след дълго разкарване между няколко болници. Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус. Такива съобщения станаха ежедневие в демократична и неолиберална България,където човешкият живот е кратък,но в замяна на това мъчителен.Правителството по стар обичай върви винаги след събитията ,мерките са панически и служат по скоро за замазване на проблемите,отколкото за тяхното решаване .
137
3
 
5
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
Ти винаги си писал срещу лекарите, когато наближат избори.Просто престани да гориш маски.Носи маската правилно.И не разчитай на късмета, да се настаняваш в болница.
136
5
 
7
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
Глупчо, ако си с грипна пневмония, от кой зор ще се тикнеш в Инфекциозното. Да си добавиш и ковидна ли?Разбери,че никой от много отдавна не се занимава с ,, пътеки,,.Болниците като са пълни, и 100 лв да е пътеката и 100 хиляди, няма ли къде да се настани човекът,не може.
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,не се стискайте за PCR тест,ако сте болни.Погребалните агенции няма да ви направят отстъпка за това..Много по 100 лв ще ви вземат.