Адвокат: За случаите с починали в Пловдив може да отговаря и държавата

Тази седмица двама болни от COVID-19 загубиха живота си пред лечебното заведение
22 ное 2020 11:45, Ния Христова
65
Адвокат: За случаите с починали в Пловдив може да отговаря и държавата
Снимка: БГНЕС
Държавата също може да бъде съдена за това, че не е предприела мерки за спасяване на живота на тези хора и те са били подложени на унизително третиране. Това заяви адвокат Михаил Екимджиев в ефира на bTV във връзка със смъртта на двама пациенти с коронавирус пред пловдивската болница "Свети Георги". 
 
"Притеснително е, че 24 часа след като ръководството на болницата обяви, че това е резултат на логистични проблеми, после много бързо се оказва, че има наказани. Това ме кара да мисля, че се прилага онзи механизъм, при който отговорността се прехвърля от горе на долу", коментира адвокатът.
Още по темата
 
Той смята, че прокуратурата трябва да направи своя проверка, но изтъкна и факта, че за местните прокурори би било удобно да решат проблема в същия кръг - шофьорът на линейката и няколко души около него, вместо да търсят организационните и координационни проблеми.
 
"Ако те са следвали протокол, установен от Областен щаб, от Министерството на здравеопазването, тогава би могла да отговаря не само болницата, но и държавата", категоричен е адвокат Михаил Екимджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата в лицето на Президента трябва да носи отговорност.Разбира сеЗащо нахъсваше хората да нарушават мерките, пък сега - абдикира.Я да отговаря
59
0
 
1
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 3 години
за 56. Формулирано професионално! Аз много пъти съм се опитвал да дефинирам(охарактиризирам) любимия ни премиер но излиза нещо дилетанско. Пиши по-често по темата ама с някаква абревиатура , иначе не мога да те идентифицирам и ще продължа да чета плявата на разни ***. Бъди здрав!
58
2
 
4
 
! Отговори
Мале па глупости преди 3 години
А, какво отговори Държавата , когато биеха лекарите от "бързата помощ" ...ПО ВРЕМЕТО НА мин.МИМИ ВИТКОВА И проф.ГАЙДАРСКИ ОТ БСП ?!!!!АМИ ....ДА ОТГОВОРИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН!
57
3
 
5
 
! Отговори
Зайко Байко преди 3 години
Адвоката си търси клиенти. Ако си мислите че му пука за вас.
56
2
 
6
 
! Отговори
Държавата преди 3 години
Държавата трябва да обезщети всички близки на починали с Ковид заради недостатъчните мерки от страна на управляващите. По добре държавата да започне да ги обезщетява преди да започне дело на територията на целия ЕС и оттам да определят големината на обезщетенията за семействата!
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Току що застреляха човек на улицата.- Еее, кво да напрайм сиа?- Ама той е с Ковид 19...- Господине, веднага изпращаме кола, запазете спокойствие!
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бoриcoв e криминaлнo прoявeн тип c пcихични oтклoнeния c прocтoрнaтa физиoнoмия нa нeвмeняeм c пaрaнoя и e глупaв oгрaничeн нeвeж зaвиcтлив oтмъcтитeлeн c мoзък кoйтo e лeнив и нe мoжe нитo дa ce oбучaвa нитo пък имa някaкви интeрecи ocвeн дa крaдe пaчки и кюлчeтa злaтни oкoлo нeгo зa вceки cлучaй.
53
3
 
15
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Той и брат ми викаше:"Евалла, Мангъров!" докато сам не се разболя.
52
3
 
13
 
! Отговори
А КОЙ преди 3 години
А КОЙ ЩЕ СЪДИ ДР. МАНГЪРОВ ЗА НОСЕНЕ НА МАСКА В ДЖОБ??? А ПЪРВАНОВА?? НЕЩО МЪЛЧИ ЕКИМДЖИЕВ ПО ВЪПРОСА. ТОЙ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е?
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен да обучават пациентите сами да си правят манипулации те или да има роботи.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на Мангъров, плешо чалгаров, пинокио, васо божков и други подстрекалите срещу носене на маски, съществуване на вируса можели да се търси отговорност
49
2
 
11
 
! Отговори
уви, преди 3 години
държавата може да бъде подведена под отговорност за много неща, но я няма - призовкарката ще трябва да я търси на Каймановите острови и в други офшорни зони.
48
4
 
14
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 3 години
В моята частна болница не приемаме с Кови, а само заможни ГЕРБ-ери.
47
11
 
17
 
! Отговори
Гледах Клипа преди 3 години
Гледахте ли клипа, в който в болницата има 15 мaнгaла, които друсат гюбеци в отделение, напълно здрави?Истината е, че ГЕРБ се грижат само за избирателите си.
46
13
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Смърт на ГЕРБ! УМтере гербери, умрете "Патриоти"!
45
3
 
5
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 3 години
Страха и паниката са лош съветник. Не се страхувайте. Страха ще ви погуби.
44
4
 
2
 
! Отговори
Генерал Нисък преди 3 години
Мен ме е страх от високо - утре затваряме всички мостове и самолети.
43
1
 
8
 
! Отговори
Студент теолог преди 3 години
Неделен поздрав на всички! И най-вече на 20,24,25,26,36, 38! А тези които твърдят обратното нека го докажат през следващите 4 години на управление. Вероятно ще са останали само управляващи, управляемите просто ще са изчезнали вървейки по стъпките на двамата от Пловдив. Боже, пази България, докато още не е настъпило невъзвратимото!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете границата, София, метрото като огнища на зараза.
41
11
 
7
 
! Отговори
Перфектната Буря преди 3 години
Паникьосани хипохондрици + Съсипана здравна система + Бойко&Караянчева&Дариткова = масова смърт