Адвокат: За случаите с починали в Пловдив може да отговаря и държавата

Тази седмица двама болни от COVID-19 загубиха живота си пред лечебното заведение
22 ное 2020 11:45, Ния Христова
65
Адвокат: За случаите с починали в Пловдив може да отговаря и държавата
Снимка: БГНЕС
Държавата също може да бъде съдена за това, че не е предприела мерки за спасяване на живота на тези хора и те са били подложени на унизително третиране. Това заяви адвокат Михаил Екимджиев в ефира на bTV във връзка със смъртта на двама пациенти с коронавирус пред пловдивската болница "Свети Георги". 
 
"Притеснително е, че 24 часа след като ръководството на болницата обяви, че това е резултат на логистични проблеми, после много бързо се оказва, че има наказани. Това ме кара да мисля, че се прилага онзи механизъм, при който отговорността се прехвърля от горе на долу", коментира адвокатът.
Още по темата
 
Той смята, че прокуратурата трябва да направи своя проверка, но изтъкна и факта, че за местните прокурори би било удобно да решат проблема в същия кръг - шофьорът на линейката и няколко души около него, вместо да търсят организационните и координационни проблеми.
 
"Ако те са следвали протокол, установен от Областен щаб, от Министерството на здравеопазването, тогава би могла да отговаря не само болницата, но и държавата", категоричен е адвокат Михаил Екимджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
3
 
! Отговори
Не. не... преди 3 години
Няма как да стане някакви паникьосани хипохондрици да се справят с тоя проблем.Като ви е страх толкова много, знаете кво да правите - 2 торби с Апчета, заключвате се у вас и си трайкате.Ако питат мен, бих ви иззел и компютрите - за да не тролите. Гномове.
39
3
 
4
 
! Отговори
Ебача на жена ти преди 3 години
Не може да звъните на 112, когато се разкашляте или вдигнете температура. Тази паника натоварва съсипаната и окрадена здравна система.Вместо да приемат някой нуждаещ се, се приемат хора, които просто трябва да пият един чай и да си лЕгат. Паниката УБИВА!
38
2
 
6
 
! Отговори
27 преди 3 години
До според 27Естествено, че се умира от паника. И по-точно от последствията от нея. Да ти го обясня като за по-***.
37
6
 
3
 
! Отговори
според 27 преди 3 години
От паника се умира.
36
3
 
16
 
! Отговори
Бочко преди 3 години
Хората умряха в студа в 21 век във втория по големина град в България на стълбищата на здравно заведение....- координационни проблеми -бийч плийз...
35
6
 
7
 
! Отговори
На 112: преди 3 години
- Помощ умирам!- Кови ли имате?- Не, имам обилен кръвоизлив! Помощ!- Кови ли е причината за това?- Не ***! Не Кови, нямам Кови!- Господине, този телефон е само за спешни случаи!Тъъ-тъ тъ-тъ
34
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 3 години
А не! Няма такъв челъм. Ще отговаряла държавата, откъде накъде. Че да може от нашите данъци да се платят обезщетенията на хората и хонорари на адвокатите. Ще отговарят персонално, има там хора, те си имат имена, които трябва да отговарят. И друго-всички управлявали от 90та насам трябва да бъдат дадени на съд. Защото вината за това положение в здравеопазването е тяхна, те изгониха медиците ни навън, те закриваха болници. Особено управлението на ГЕРБ, от тях трябва да се започне.
33
5
 
9
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
До до27Напротив. Направиха ви хипохондрици и сега, като вдигнете температура, вместо да пиете един чай и да си лЕгате, започвате да звъните на 112, все едно че умирате и юруш към болницата, където "лежат" 15 мaнгaла, които друсат гюбеци в отделението.И в тая прекрасна картинка, хората които наистина имат нужда от помощ умират по тротоарите.Паниката от хипохондрията, подклаждана от ГЕРБ го направи това. Не кови-то.
32
2
 
5
 
! Отговори
Китайци преди 3 години
Ами да внесат и китайски лекари и болници. Както внесаха и заболяването.
31
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
имаше време да закупят от китаи полева болница за 1000 души която се сглобява за5 дни ако доидат лекари и сестри още по добре ама не ще разделяме болници щемешаме потоците от пациенти да *** по бързо и да не тежат на систематасъд до дупка
30
2
 
6
 
! Отговори
до27 преди 3 години
ами като видиш че човека бере душа как да не се паникьосаш и да се обадиш на 112?
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да отговаря нещо, което го няма!
28
4
 
3
 
! Отговори
Няма ВирОс преди 3 години
До ДО 27И от какво са умрели хората? Я кажи бе гном?
27
6
 
5
 
! Отговори
111 преди 3 години
Този гей Екимджиев само мисли как да злепостави държавата. Предател!
26
4
 
9
 
! Отговори
ДО 27 преди 3 години
Само да ти напомня че не е било Паника , Хората са УМРЕЛИ - даже са ги закопали в Гробищата .
25
12
 
7
 
! Отговори
Няма ВирОс преди 3 години
Има само паника. Проблема не е с вируса, а с това, че всеки звъни на 112, когато вдигне температура.Ако слушахте Мънгъра, нямаше да стигнем до тук. Паниката е много опасно нещо. Сърбайте си ГЕРБАВАТА попара сега.
24
2
 
18
 
! Отговори
Освиенцим преди 3 години
Управителя на концлагера ви го каза оня ден "Арбайт махт Фрай"!Арбайтен и не мрънкайте!Комините на крематориума трябва да пушат!
23
3
 
20
 
! Отговори
qmsi lainata преди 3 години
Забелязвате ли как за медиите ако има проблем е виновна държавата, а не отговорния - Бойко Борисов?
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да е виновна държава защото няма държава ! Нещо което липсва не може да има вина за каквото и да е било, тук е някаква територия и който както оцелее !
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 Лекар бил той