25% от медиците на първа линия в МБАЛ-Благоевград са с COVID-19

Голяма част от медиците имат и усложнения
23 ное 2020 19:45, Ния Христова
9
25% от медиците на първа линия в МБАЛ-Благоевград са с COVID-19
Снимка: Pixabay
Повече от 25% от медиците на първа линия в областната болница в Благоевград с заразени с коронавирус, която работи като COVID лечебно заведение. Много от заразените медици имат усложнения, предаде БНР.
 
Директорът на болницата д-р Огнян Митев обясни, че кризата е повече от сериозна.
 
Всички COVID легла в държавната болница са запълнени. В момента има и много чакащи хора с тежки усложнения в Спешното приемно отделение. Най-сериозният проблем към днешна дата е големият брой заболели медици: 
 
"Не знам… Даже  не можем да смогнем вече. Имаме много заболял персонал и то така действащ персонал, 60 човека болни. Повече от 25 процента от активните. Правим всичко възможно да можем, но е изключително трудно, почти невъзможно", каза д-р Митев.
Още по темата
 
На медицински съвет в момента се обсъжда изключително сериозната ситуация с недостига на кадри.
 
Директора на болницата д-р Огнян Митев е на мнение, че моментът за затварянето на всички обекти, които не са жизненоважни, не бива да се отлага повече:
 
"Пълна карантина, както го направиха в Италия. И аз така мисля, че е наложително вече, защото извън контрол е всичко,. Защото това, което се случва с високият ръст на заболели, това, което виждаме в спешно-приемно е пълно, повечето възрастни хора, увредени, в тежко състояние и доста от тях бързо умират". 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
А Мангъра ходи без маска в ковид отделението и още не се е разболял. Или в Благоевград докторите са кекави, или маските ги разболяват.
6
0
 
0
 
! Отговори
От Патологията преди 3 години
Ако ся четирима - занчи един е с Ковид'19ако са двама - единият дробако имат един медик - само чревено гърло . . .демек колкото по малко медици - толко по малко ще са заразенеи и билни и имуратот което следва че като умреме - никой няма да се разболявавсъшност, присадената коса до петък ни дава право да се иде на демонстрация, което го прави Троянския кон в ГЕРБалните структури.Тропнатата отрова на Отворенето трио бе елексир за Борето и останалите борета
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко дни Ангейов заяви че хаос нямало в здравеопазването, само така изглеждало, щото сме били обратното на острото...
4
10
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Нали са с маски и костюми?!? Какво правим? Значи няма файда от тези мерки! Атанас Мангъров ще излезе прав!
3
1
 
8
 
! Отговори
Лойко преди 3 години
Всичко е под контрол, гласувайте за мен пак.
2
6
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Abe nema koi da vpecatlite sas teya gluposti na nikoi ne mu dreme
1
7
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
wai wai wai