Кондуктори във Варна излязоха на протест

Съвсем скоро те очакват да бъдат освободени от работа
23 ное 2020 10:05, Ния Христова
12
Кондуктори във Варна излязоха на протест
Снимка: БГНЕС
Рано тази сутрин десетки кондуктори на градския транспорт във Варна излязоха на протест. Причината за недоволството им е, че съвсем скоро ще бъдат освободени от работа, заради въвеждането на новата електронна билетна система в града. Освен, че ще бъдат съкратени, кондукторите изразиха и недоволството си от нередовно превеждане на заплатите им.  
 
"Останахме без работа. Има пандемия. Детето ми в момента е болно. Лекарят ми казва да му направим тест за COVID-19. Отивам - 100 лв.  Откъде да ги взема тези пари?", каза пред Нова ТВ Ина Калчева, служител в "Градски транспорт" – Варна.
 
"Аз бях снощи 2-ра смяна, прибрах се в 23:30. Тази сутрин съм дошла в 4 часа да видя моите колеги дали ще ни защитят. Никой не ни защитава. Няма - всичките излизат и работят, а заплати нямаме преведени от миналия месец", коментира още Галина Иванова - служител в "Градски транспорт" – Варна.
 
Въпреки протеста и отказа на част от служителите да отидат на работа, автобусите на общинското предприятие все пак потеглиха, за да обслужат пътниците по график. Позиция на дружеството се очаква по-късно днес. 

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление по-голямата част ще ги уволнят, а малка част ще останат като контрольори. Неизбежно е. Така стана с машинописките - вече ги няма. Така стана с момичетата, кото въвеждаха програми на перфокарти - и тяхната професия изчезна през 80-те години и т.н. До един момент без тях не можеше, а после станаха излишни. По едно време някои даваха Варна за пример с тези кондуктори, за разлика от София, където малцинството все още се вози без билет в градския транспорт. И във Варна сега ще е така
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с кондукторите във всеки автобус беше някакво временно решение, докато се намери истинско. Но като всяко временно нещо изкара много години.
А кое наложи да има кондуктори във всеки автобус - ами бaйганювщината на българина. Да не продупчи билет, да открадне от превозвача.
9
0
 
9
 
! Отговори
За съжаление преди 1 месец
За съжаление това е бъдещето, реално хората не могат да се конкурират с техниката и така е в цял свят, все повеч професии ще станат излишни в бъдеще! Всеки собственик на фирма гледа да вдигне печалбата и да намали разходите!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
Всичко електронно само електронно правителство не пускат. Тази администрация са гласоподаватели бе. Оня ден ходих до агенцията по вписванкя. 10 гарги гледат лошо и никоя не работи. Отидох в 9 и 20 те ми казват с клиенти от 10.40 минути никой не влезе. 30 процента да им малко увеличение на заплати според м3н
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа трябва да разбере, че няма от какво да се страхува, няма какво да губи..Само живота му е останал, но това живот ли е? Тези които имат, които имат какво да губят ни лъжат и крадат...
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ги изхвърлят особено по линия 409. Там винаги се падат такива кондукторки, че те е яд да се возиш с чужди пътници, нито език знаят, обличат се като клош-ари и крещят на чужденците, когато не ги не ги разбират. Някакъв кошмар е.
5
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Да разбираме че транспорта във Варна ще е безплатен в близките дни)))
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избирайте ГЕРП и не протестирайте - стойте в къщи!
3
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
До Анонимен
Контрольорите ще са в пъти по-малко от сегашните кондектори.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ох тея па завалиите....
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами от кондуктори да ги напоравят контрольори, т.е. проверяващи редовността на пътниците, както е в София. Каквото и електронна ситема за таксуване да сложат, нищо не може да гарантира че Ганьо ще е с билет!