На този Черен петък сме пазарували с 5 млн. лв. в час

Най-търсените стоки са били за дома и компютърни продукти
23 ное 2020 09:16, Петя Славова
21
На този Черен петък сме пазарували с 5 млн. лв. в час
Снимка: pexels.com

Все повече българи избират да пазаруват в интернет. В деня на Черния петък по време на пандемия онлайн търговците отчитат огромен ръст спрямо миналата година по същото време. В един от най-големите онлайн магазини у нас само през първите 7 часа на кампанията клиентите са направили поръчки за над 31 милиона. Или близо по 5 млн. лева на час. Това е 20 процента увеличение спрямо миналата година на същия ден, предава "Монитор". Най-търсени са стоките за дома, както и компютърните продукти.

В София са пазарували близо 30% повече хора, отколкото в деня на намалението през 2019, като  средната стойност на поръчка е почти 300 лева.

Платформа за онлайн търговия миналата година отбеляза поръчки на обща стойност 40.8 млн. лв., с 9% по-висока стойност, отколкото през миналата кампания, когато магазинът отчете 37.2 млн. лв. в рамките на един ден. Така 2020 година въпреки епидемията от коронавирус, а даже и заради нея, ще се окаже рекордна в пазаруването.

"Българите бързо възприеха най-лесния метод за пазаруване – онлайн, и забелязахме нови тенденции през първите часове на кампанията: клиентите правят повече поръчки от различни категории и търсят различни селектирани оферти, свързани с контекста на времето, в което живеем, като стоки за ремонт и реновация на дома, телевизори, играчки и съдове за готвене", посочва Андрей Попеску, директор на e-магазин в България.

Потребителското поведение демонстрира предпочитание към мобилни устройства като начин за поръчване – 70,2% от трафика и поръчките са от апликацията на онлайн магазина. По данни на платформата в първите часове най-много продукти са закупени за ремонт и реновиране на дома (37 000), следващата категория с 30 хил. продажби са играчките и близо 20 000 съдове за готвене и малки домакински електроуреди. Над 1 тон кафе се е изтъргувало по време на големите намаления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Е, толкова за мита,че българите били бедни!Естествено не отричам, че има и хора в крайнозатруднено положение, но те героично се справят,а хора, осигурени финансово се гаврят с тях и саботиратработата на законно избраното правителство!
17
0
 
2
 
! Отговори
Krisko преди 3 години
Понеже нищо не ми трябва, нищо и не купих но специално емаг и ардес продаваха само застояли стоки без реални намаления. iStyle също се опитваха да махнат старите макове, че скоро с новите М1 няма да могат да си продадат стоката.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това едва ли е вярно. Населението на България е 7 млн. Или ако е вярно, аз съм егати мизерника...
15
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Ако трябва да сме точни, черният петък е петъкът след Деня на благодарността. Демек, четвъртият петък на ноември. Не е задължително да е последният, както се сещаш. Но, да, прав си, че е този петък.
14
0
 
3
 
! Отговори
? преди 3 години
Черният петък е на 27.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз напазарувах доста сумарно за над 10к.. Все неща, които ми трябват. Предимно техника. Определено успях да купя поне с 30% по-евтино от обикновено. Все неща, на които цените ги знам наизуст и ги следдя от 6 месеца. Чакам истинския Black Friday този петък, както и Cyber Monday, на който очаквам доста приятни намаления в Amazon. Като няма да се ходи на ски преди Коледа в Алпите, трябва някак да се избие мъката. С шопинг терапия.
12
4
 
2
 
! Отговори
Франкфурт преди 3 години
Нищо не взех и в тая коч ина не бих налял и стотинка
11
0
 
8
 
! Отговори
ХоХО преди 3 години
Ами той "Черния " петък, още не е минал."Черен" петък е ПОСЛЕДНИЯ петък на ноември,т.е. този петък.
10
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Все живеем с чувството, че нещо ни липсва за да сме щастливи...
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам Борисов поне веднъж да се появисред протестиращите.Да,ама не.Страх го е.Постоянно изглежда уплашен.Най-вероятно не спинка спокойно,не му завиждамОт ОМРАЗАТА на цял един народ няма кой да го опази!!!Майките и бащите ни умират от бедност и глад.Бойко ни нарича прости.Може и да сме,щом го търпим
8
2
 
7
 
! Отговори
онлайн търговец преди 3 години
Не е верен този публикуван материал.Точно този черен петък-нямаше продажби.Куриерите могат да ви потвърдят.Според мен причината е комплексна-ковид+несигурна работа+няма наистина сериозни намаления на качествени стоки.Голямото намаление е на *** и на стоки дето цената е волатилна...
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя черен петък съм пазарувал с 0 лева в час.
6
7
 
7
 
! Отговори
Boko Б. преди 3 години
Какво ще крада след изборите?
5
8
 
9
 
! Отговори
Баш Суджука преди 3 години
Аз с такава скорост си тъпча чекмедженцето, с кюлчета и евраци.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този петък ще е още по-черен, когато хората върнат поръчките.
3
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Големият въпрос е защо бг търговците не могат да вземат парите на тези хора? То пазаруване в Одрин, то в Емаг, няма лошо, но парите ни изчезват навън. При толкова магазини в България...не знам, някакви изводи да си направим. Не е лесно, знам...
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко са, аз не съм пазарувал.
1
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали тук и по булевардите реват, че нямали пари бе? Това ли е "мизерията"? Криза няма! Хората имат ЯКО кеш! Ще издържат оше един локдаун! ЗАТВАРЯЙ, БОЙКО!