Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивско ще учат дистанционно

Това решение е взето след дълго заседание на Областния кризисен щаб
23 ное 2020 17:45, Красимир Ангелов
5
Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивско ще учат дистанционно
Снимка: БГНЕС

Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивска област отново преминават на дистанционно обучение за две седмици, съобщи областният управител Дани Каназирева. Днес те се върнаха в класните стаи на ротационен принцип, изготвен от директорите на училищата.

Решението за преминаване на онлайн обучение е било изключително трудно и предизвикало спор на заседанието на Областния кризисен щаб, като аргументите на всички са били правилни, каза Каназирева, цитирани от БТА.

Надделяло е мнението и аргументите изложени на д-р Сийка Димчева от РЗИ-Пловдив, заради критичната ситуация в болниците и изнемогващите медици.

В Пловдивска област активните случаи на COVID-19 сa 5575, а 5192 са оздравелите. Постоянно се увеличава броят на разкритите легла, като те вече са 1100 на територията на област Пловдив. Към момента хоспитализирани на терапевтично лечение са 809 и на интензивно лечение са 72 души.

Свободните легла са 139, от тях 40 за непотвърден COVID-19 и 13 за интензивно лечение.

На домашно лечение са 4936 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Майничка преди 3 години
Урок за дистанционното.Пултът за дистанционно управление се състои от платка, захранващ блок (2 батерии АА или ААА) и инфрачервена лампа, поставени в пластмасова кутия с копчета отгоре. Използва се за контрол на ТВ и други електроуреди.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май РЗИ си каза думата.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най после едно правилно решение! Другото правилно решение е да се спрат ясли, градини и останалите ученици за 3 седмици....САМО това ще е достатъчно за чуствително намаляне на случаите!!!Разбира се, държавата трябва да плати безвъзмезно на родителите да си гледат децата.....просто това е положението, ако искаме да спасим колкото се може човешки животи!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама само в Пловдив или в цялата област?
1
0
 
4
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Браво , Каназирева !!!