За починалия млад мъж в Бургас: Проблем с организацията!

РЗИ започва проверки, ще се провери и Белодробната болница
23 ное 2020 09:38,
42
За починалия млад мъж в Бургас: Проблем с организацията!
Снимка: БГНЕС

Проблемът е в организацията. Това заяви пред БНТ бившият шеф на "Пирогов" д-р Спас Спасков за случая с починалия млад мъж в Бургас, който бе разкарван между болниците в града. Това се оказа фатално за Калин Карапачов.

"Много по-голямо право трябваше да се даде на директорите на болниците да разгърнат допълнителни легла, а не да се чакат решения на щаба, решения на министерството. Самата система е добрe подредена, а правим опити да я заобикаляме. Не всички управленци на по-ниско равнище са готови за децентрализация", каза още той.

Още по темата

От РЗИ-Бургас са започнали проверка по случая с починалия млад мъж, размотаван в болниците в морския град. Проверка е започнала и в Белодробната болница в Бургас. Размотаването започнало от сряда миналата седмица. Оказва се, че в Бургас има 5 линейки, всичките за ковид пациенти, и ако трябва да обслужат друг сигнал, първо трябва да се дезинфекцират и после да отидат на адреса.

Припомняме, че 36-годишният Калин Карапачов почина след дълго разкарване между няколко болници. Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус. Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

Майката на починалия заяви, че синът е бил болен на домашно лечение, изглеждал е добре, приемал е лекарства, назначени от личния лекар. "В понеделник са сменили терапията, а във вторник не се е почувствал добре и вечерта е получил затруднено дишане. При личната лекарка той е бил посинял", каза още тя.

От болницата Бургас заявиха, че повече от 4 часа екип от Спешно отделение на УМБАЛ Бургас, заедно с реаниматор и реанимационна линейка, са направили всичко по силите си, за да бъде пациентът настанен в болница. Днес щабът в Бургас ще проведе заседание за да реши кои болници ще бъдат обособени т.нар. "чисти от COVID" болници.

Според Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, през следващите дни и седмици това няма да е единствения случай, на който ще сме свидетели. "Основният проблем не е от вчера - системата е построена по начин, който е недружелюбен към пациента, а за да се изпълни личната пътека или да се спази закона. Не е направено достатъчно пациента да бъде диагностициран навреме", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
До 40 НН преди 3 години
Чистенето и дезинфекцията ти как я видя като " момчето работеше от вкъщи"? Да не виждаш през стени? Щото явно не си му майка, нито съпруга, щом го наричаш " момчето"! Второ - НАЙ - ВАЖНО Е МАСКАТА ДА Е НАД НОСА, А НЕ ПОД НЕГО!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НИЩО ВЯРНО!!! ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ДВАТА МУ БЪРЗИ ТЕСТА СА БИЛИ ОТРИЦАТЕЛНИ, ПОРАДИ КОЕТО НЕ МОГАТ ДА ГО НАСТАНЯТ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заети да крадат все повече и повече, мутрите проспаха лятото, когато можеше да се организират нещата и сега е пълен хаос.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и 2000 легла да разкриете, когато няма кьорав персонал, който да дойде и да се погрижи за пациента, все в.....Ама понеже е лесно да даваме смешни заповеди, вместо да имаме топките и да кажем какво наистина се случва, сега бият лекари, вместо да застрелят политици...Понеже политиците знаят, че ще си излеем всичко на лекарите и тях няма да ги пипнем с пръст....Затова и не се обаждат и си траят като .... За да не се сещаме за тях, а само лекарите да са ни пред очите и те да са ни виновни
35
1
 
5
 
! Отговори
тъй значи... преди 3 години
Проблемът в организацията не е ли проблем на правителството? Или ТИКВАТА И ЗА ТОВА НЕ Е ОТГОВОРЕН? Хората са виновни, че близо десет човека вече умряха на улицата, защото не ги приемат в болница. Пак ние, хората сме виновни, че Бългаиря в момента е на второ място в светъ по смъртност от ковид -19! Тиквата е невинен! Кой управялва вече 11 години?Да не би Орешарски? Тези които подкерпят Тиквата дори и при това отчайващо положение--дано Ковид - 19 не ги подмине!
34
2
 
3
 
! Отговори
Ум'ин-боко преди 3 години
Абе знаех си аз че слабото звено в системата(здравната)са санитарите и шофьорите на линейки,ама на,не ги "реформирах"овреме и сега"проблеми"
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коко ДАНО НАИСТИНА СЕ Е РАЗВИХРИЛ И НИ ОТЪРВЕ ОТ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ И БИЯЧИ И ИНСИНУАТОРИ И МАНИПУЛАТОРИ и прочие калпави лица и същества неграмотни и нагли
32
1
 
3
 
! Отговори
КОВИД 19 преди 3 години
До "РАДЕВ УБИ БЪЛГАРИТЕ1 "ПРОСТО ТОВА СА ПОТРЕСАВАЩИ ГЛУПОСТИ ТИ СИ ЗА СЪД И НАЙ ТЕЖКО НАКАЗАНИЕ
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма оправдание просто оставиха един човек който изглежда млад и силен на снимката и майката е доста силна жена но ги оставиха без да им обърнат внимание. Това бяха обикновени хора но все пак интелигентни, читави, ми обществото има нужда от такива хора, те по лоши ли са от лекарите и защо са ни лекари щом нито имат милост нито знаят как нито искат да лекуват не се и опитват дори, търгаши некакви....
30
1
 
1
 
! Отговори
НН преди 3 години
До КокоНе съм съгласна, няма гаранция , наш колега е с диабет и момчето работеше от къщи, вземаше всички мерки, след всяко излизане се чистеше и дезинфекцираше , включително и обувките и пак се зарази.В момента е болен и дано мине по-леко!
29
0
 
10
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Но организацията да ти вземат парите за здравни осигуровки е много добра.Толкова добра ,че това не са осигуровки а е ДАНЪК ,че си жив!Боко беше казал...щом ползваш- плащашСега се получава платил си си и пак не ползваш!
28
9
 
2
 
! Отговори
РАДЕВ УБИ БЪЛГАРИТЕ1 преди 3 години
Радев и Нинова са главните виновници дасе стигне до тук!Вместо като национално отговорни политицида запретнат ръкави и да работят заедно с управляващитев името на народа, те организираха метежи, саботираха ивнушаваха,че вирус няма! Разбира се, това не попречина селянката от Крушовица да заеме място във ВМА и далежи там максималния срок,въпреки по-лекото й състояние!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов преизпълнява плана за унищожаването на България!!
26
3
 
4
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Нулева лична дисциплина, хигиена и отговорност, после болниците пълни, нямало организация. На *** все някой друг му е виновен, но естественият отбор се е развихрил.
25
3
 
4
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Всички приказвате след дъжд качулка.Къде бяхте преди това?Къде бяхте когато здравният министър на Костов д-р ИлкоСемерджиев въведе английският модел на здравеопазване,който беше абсолютно чужд за нас, а по принцип моделътна нашата здравна система беше близък до този на Германия?Сега ревете, но тогава мълчахте! При това тези, които най-многореват са тези, които тогава окрадоха здравната система!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло санитарите и шофьорите на линейки са масово простаци и грубияни.
23
2
 
8
 
! Отговори
НН преди 3 години
А направи ли ви впечатление, че майката на момчето каза, че били груби,карали се!!!Хем без организация и комуникация, хем без човещина!!!Безсрамници!!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушахте пелтеченето на оня сенилен дъртак и ето го резултата.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо им няма на тия от РЗИ-то, при нас са млади пичета, ама им се спира тока от работа и не смогват.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ako beshe umrial v benebeto zaradi kursa na dolara i zlatoto po-leko li e?