Идея: Фитнесите да са услуга от първа необходимост

Това ще предложат от бранша
25 ное 2020 15:10, Петя Славова
130
Идея: Фитнесите да са услуга от първа необходимост
Снимка: БГНЕС

Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а услуга от първа необходимост. Това ще предложат от бранша.

Засега не е ясно дали фитнес залите ще бъдат засегнати от затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса. От фитнес индустрията вече са готови за преговори с правителството, ако то реши да ги затвори.

Още по темата

"Не считаме, че фитнес заниманията са спортни мероприятия. Нашето искане е да ни бъде признат статут на доставчици от първа необходимост. Смятаме, че здраве и фитнес услугите са много важни за профилактика и за борбата срещу коронавируса", коментира Петър Ангелов, председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Яснота за фитнес залите и плувните басейни няма и в поста на спортния министър Красен Кралев от снощи. Той обещава обаче разумно решение за всеки ресор. Петър Ангелов, който е и собственик на фитнес, е убеден, че залите не са инкубатор на зараза.

"Има проучване, изследвало е 72 млн. посещения във фитнес залите – оказва се, че само 0,02 процента са носители на COVID", заявява Ангелов.

Ако се стигне до локдаун за фитнесите, от Асоциацията искат мерки за запазване на бизнеса.

"Хората, които са принудени да затворят бизнеса или имат намаление над 30%, получават между 80-90% за компенсиране на приходите, които са през същия период миналата година", предлага Петър Ангелов, цитиран от "Монитор".


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Нека затворят залите. Нека народа затлъстее и затъпее окончателно.
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като стана въпрос за мутри, не мога да си представя Каракачанов във фитнес зала.
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако можех да върна назад времето, щях повече да тренирам и по-малко да пиша. Нямаше да имам толкова издадени книги, но щях да имам повече здраве и енергия, която да посветя на близките си. До преди петдесетата си година не вярвах, че нещо може да достави по-голямо удоволствие от писането, като млад...колкото бях тренирал...Някак не го оценявах и не усещах, но тогава нямаше и толкова прекрасни фитнес-зали.
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Здравето и фитнеса нямат общо." - това може да го каже човек, който не е изпитал чувството след една добра тренировка, когато всяко мускулче пее. И го чувстваш. Живот е изпълнил клетките ти. Лишил си се поне от час сън, за да имаш време за тренировката, но си по-бодър отколкото, ако се беше наспал.
118
12
 
3
 
! Отговори
моля? преди 1 месец
... ами по тая логика и бърдаците са от голямо значение за нас истинските мъже.
Е, нима има истински мъж който поне два-три пъти да не отскача до тези какички от тези заведния, а ..?
За 2020 година съм ходил на прослушване 17 пъти.
В мен има живот, следователно имам нужда от тези земни неща.
117
13
 
9
 
! Отговори
11 преди 1 месец
Тез па и те - фитнесът е абсолютно безсмислено занимание, след като могат да фанат мотиките и да копат, копат, и копат. Ето тва е полезно и е от първа необходимост
116
8
 
11
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Следи фитнесите, фризьорските салони, соларните салони, сервизите за тунинговане на колата, цирковете също ще искат да са от първа необходимост. Да отворят тълковния речник и да прочетат значението на думите ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ
115
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква "първа необходимост", това е от най-рисковите места. А в къщи може да правиш лицеви опори, коремни преси, клякания, напади, кофички на два стола или ръба на леглото, намираш един тежък предмет, дори просто тротоарна плоча от старите, и може да правиш още десет упражнениябез фитнес.
114
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тренирам бокс, любителски и без претенции. Обаче го тренирам от години. Най-обичам до играя спаринг срещу повярвали си нацепени батки с големи фитнес баници. Харесва ми когато им омекнат коленцата и после ме питат "абе ти да не пиеш нещо". Не, палячовци. Пия само бира, а напомпаните банички не ви правят страшни.
113
7
 
8
 
! Отговори
Старх а? и що? преди 1 месец
Собствениците на фитнеси да не са се притецнили че тежестите ще се подменят с ластици?

Не бойте се!

Всеки има по някой уред в къщи дето след началния ентусиазъм се е преобразил на закачалка или поставка ;)

Фитнеса е място за социален живот - като му дойде времето пак ще се възобнови!
112
3
 
13
 
! Отговори
Грешно разбрано преди 1 месец
Фитнесите в България са много грешно разбрани. Те не са места за създаване на "БАТКИ" и "МУТРИ". В нормалните страни хората ги използват за да са във форма, за да бъдат здрави(не само с мускули).

Баба от дете ми повтаря, че движението е здраве!
111
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравето и спорта имат много общо помежду си. Здравето и фитнеса нямат нищо общо помежду си.
110
7
 
6
 
! Отговори
Тия па! преди 1 месец
Желязото няма да се развали за два-три месеца! Нито лежанките!

какво го преживяват?

Да мъкнат 'услугата от първа необходимост' по домовете - при това търсене все ще се справят някак си!
:)
109
6
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 1 месец
Г-не, не мисля, че е много трудно да сте по-интелигентен от Боко и Симеонов. Те просто много занижиха летвата! Далеч съм от идеята, че във фитнеса няма интелигентни хора.
108
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
51 годишия сърдечно болен, фитнес маниак. (продължавам) За мен фитнеса е живот, който с упоритост заслужих. Пак ще кажа, че съм бил 50 кг. и не съм си и помислял да впечатлявам отсрещния пол с мускулите си. Друго хареса в мен прекрасната ми съпруга. Между другото: не съм чул чалга парче във фитнеса, нито пък простотия типична за речта на Бойко или пък примерно: Валерий Симеонов. Изповядах се, сега гаврете се тролове, за това сте способни.
107
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
51 годишния сърдечно болен (продължавам) , започнах да тренирам и толкова укрепнах, че изглеждам и се чувствам по-добре от мнозина здрави на възрастта ми. Само, че в началото всеки ден поемах смъртоносен риск. Подобни натоварвания са ми забранени, но благодарение на тях съм жив. След спиране, не знам дали ще имам същият шанс. Четох за бягане по стадионите: това е аеробно натоварване и този, който го е написал, явно не разбира, защо са тежестите. Четох за успоредката: при моята система не е доста
106
14
 
6
 
! Отговори
Хай-мид. клас преди 1 месец
Някои батки даже си мислят, че са привлекателни за жените. Никоя жена с минимални способниости за мислене и самоуважение няма да погледне такъв тип. Ако общуваха с други категории хора, щангите щяха да го знаят. Но те са с тяхната среда- перхидролки-фолкаджиики. Възможност за социализация в по-горен обществен кръг- никакви.
105
15
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Фитнеса бил необходимост.Лелее !
104
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 51 години съм. С тежки сърдечни проблеми, които не си докарах във фитнеса. На 48 години получих вторият си инфаркт и след като ми сложиха стентовете и спрях цигарите се почувствах по-добре, но пък започнах да пълнея. Бях 50 кг. сега съм 81. Ако не бях пренебрегнал част от лекарските забрани, щях да съм мъртъв, защото при нарастващото ми тегло, но падащата сила, собствената ми тежест щеше да бъде за мен непосилна. Но започнах да тренирам по система, по която съм тренирал на 22, леко променена
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОБРА ИДЕЯ, НО ЩЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛИТЕ И ЦЕНИТЕ И ДА ПОЕМЕТЕ НЯКОИ ОБЩЕСТВЕНИ ОТГОВОРНОСТИ. НАПРИМЕР МУТРИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СОБСТВЕНИЦИ НА ФИТНЕС.