Води с бял цвят се вливат в р. Струма, следват глоби

РИОСВ: Установено е замърсяване на реката
26 ное 2020 10:45, Анисия Иванова
5
Води с бял цвят се вливат в р. Струма, следват глоби
Снимка: БГНЕС

РИОСВ- София са установили, че от дъждовен бетонов колектор, който се намирал в района на градския парк в Перник, в река Струма изтичат води с бял цвят, съобщават от екоинспекцията. Проверката е по сигнал на гражданин.

В района няма производствени предприятия, които да са евентуален източник на замърсяване на реката, за установения бетонов колектор не е издавано и разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води по реда на Закона за водите.

От РИОСВ- София съобщават, че предвид установеното нерегламентирано заустване в река Струма, ще бъдат предприети административнонаказателни действия срещу кмета на Община Перник, тъй като съгласно действащо законодателство кметът на общината контролира изграждането, поддържането и правилната експлоатация на канализационните мрежи и съоръженията за пречистване на битови отпадъчни води.

Във връзка с проверката на кмета на община Перник са дадени предписания за извършване на обследване на бетоновия колектор за установяване на нерегламентирани включвания в него на битови абонати с цел преустановяване на замърсяването на река Струма.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Извинете ме, снощи лъсках бастуня и нещо се разгорещих. Пак извинете!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз съм само цвят лилав, люлюк съм люляк съм
3
0
 
0
 
! Отговори
Hiko преди 2 месеца
Хората пбожават такива води. Сега ще се вдигнат имотите там поне двойно.
2
0
 
8
 
! Отговори
Тоя Перник преди 2 месеца
какви ли не *** и помии изсипа в р. Струма! В тая река сигурно и жаби няма да могат да живеят.
1
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Хахахахах, държавната машина срещу кмета не от ГЕРБ, сигурно той го поръчал и изградил, но закона си е закон, а държавната машина знае как да го ползва.