Заради пандемията: Къщи за гости сложени на тезгяха за продан

Печеливши са само обектите по морето заради отлива от Гърция
26 ное 2020 15:37, Анисия Иванова
65
Заради пандемията: Къщи за гости сложени на тезгяха за продан
Снимка: БГНЕС

Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у нас, пандемията се отрази сериозно на сектора. Това каза Вероника Кънева, председател на Асоциацията на къщите за гости, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Кънева посочи, че за момента единствените спечелили от кризата у нас са къщите за гости по Черноморието заради множеството изисквания за посещение на Гърция през лятото, които доведоха до отлив на български туристи към страната.

Още по темата

По отношение на новите мерки за овладяване на пандемията гостът посочи, че пряко работата на къщите за гости няма да бъде засегната, тъй като не се налага затварянето им, а капацитетът на тези места често е до 15 човека - максималният брой хора, които могат да се събират на частни тържества.

"Резервациите намаляват още от миналия месец след ръста на новозаразени с коронавирус", каза тя пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта къщите за гости остават празни за осми декември, липсват и резервациите за тиймбилдинги. За Нова година обаче всички са резервирани още от септември, стана ясно от разговора.

Кънева призова за мерки в подкрепа на собствениците на къщи за гости. Тя посочи, че мярката по програмата за конкурентоспособност има изискване, според което бизнес с оборот под 30 хиляди лева не може да се възползва.

“Къща за гости, която има заетост лятото 2-3 месеца и зимата по празниците няма как да направи такъв оборот”, заяви гостът.

Целия разговор - във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
finnlannndd преди 3 години
До Другари. - Туризма не е бизнес за ***. Швейцария има чудесна природа , чиста и уникална и я използва за туризъм. Има уникални места които се посещават от туристи от цял свят целогодишно. България също има уникална природа , но хората не са швейцарци.
52
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Ами тези къщи за гости за това ги направиха за да ги продадът и да гушнат парите
51
0
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Да нв са от онези за лично ползване, направени с европейски пари на герберските приближени до властта?
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та те нали са подарък от държавата ,т.е от данъците на работещите българи
49
1
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
То не е хубаво, че икономиката е в колапс и хората са принудени да си продават къщи, бизнеси. Но ако отворите да видите имотите.. не само в София, не! Ами цените, онези раздутите цени, сякаш купуваш имот в Ница или Виена.. та цените сравнени с преди година може даже да са повишени. Така че ако някой, като мен има някакви парички и се оглежда за нещо изгодно- ами няма такъв филм. Изгодно няма! Има скъпо и много скъпо!
48
5
 
3
 
! Отговори
Кнопки преди 3 години
Браво рано или късно всичко си идва на местото!!!Но трябва и парите за джиповете и леките жени от провинцията дето и миришът устата да върнат и парите за разреденото бело дето изсмъркаха да върнат големите европейски страни ни подадоха ръка със средства а наще африканци като не виждали!!БГ=На тежка африканска провинция!!!
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другарката Нинова питате ли я какво и е с тоя празен хотел в Халкидики?
46
4
 
6
 
! Отговори
Бат Жорж преди 3 години
Къща за гости да ме посреща бабата, дядото, внучето, собственика с жена му...На хотел ми е по - добре!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къщи за гости сложени на тезгяха за проданужас! И трите къщи на другарката Йончева ли се продават?
44
7
 
5
 
! Отговори
Не е пандемията! преди 3 години
Да, вируса го има и той е голям проблем но НЕ той затвори тези така хубави места. За това вината ще трябва да отнесат управляващите ни. Всички нормални страни страни(тоест всички освен нашата) помогнаха на хората да запазят бизнеса си. А нашата? 40/60 във футболен клуб Лудогорец... е те ли са най-нуждаещите се?Срам и позор! Съчувствам ви хора, които цял живот сте блъскали за по 1 такава къща. Дано след като ги продадете да вложите парите извън страната!
43
0
 
34
 
! Отговори
a преди 3 години
Тия откраднаха евро парите, сега и помощи от държавата търсят. Наглост на кубик!!!
42
0
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
В градчето много къщи за гости са във сивия сектор(чак черен), но само най-големите тарикати печелят добре.Ако си само *** и алчен, нямаш кой знае каква печалба, въпреки, че бaлъци в Бг колкото искаш.
41
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
На ви къщи, на ви хотели, построени с окрадени пари от държавата! Печелете още! Господ ни наказва всички, заради човешките грехове! Още ли се съмнявате, че каквото и да правиш, накрая има възмездие!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43 - звучи супер, кое е селото?То и аз гледах разни неща, но къща за гости до сега не ми е попадала. Масово са тотални съборетини.
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно такава къща за гости си купих за вила на 40км от София. Собствениците, разбира се, в сивия сектор и плачат как помощ няма. Викам, помощтта е според платените данъци. А такива при тях няма. Та купих прилична къща за вила на безценица. По-скоро започната да се ремонтира в насока къща за гости, но недовършена. Довърших я аз и си щракам с пръсти как взех нещо на 1/2 от пазарната му цена. Та, сега е моментът да купувате вили, защото в офис няма да се ходи 2 години напред. От там ще се работи.
38
2
 
28
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Споко , като ни запъне коронката още една-две години ще почнат да продават не къщи, а и апартаментите си... Или се надявате фолма да свърши с ваксината чудо? Да не ви разочаровам, ама на път е нов коронавирус БИРС , произлезал от камили, та ще чакате ваксина и за него.... после ще дойде от пингвините от Мадагаскар...
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно асоциацията им е доста зле. Аз от 5-6 години купувам къщи по Балкана и ги ремонтирам. После ги пускам за почивки. С парите купувам следващата и така, вече имам 6. Всички са заети, оставил съм само една за мен и близките да ползваме. 3 от тях са близо до София и още лятото ги наеха млади семейства дългосрочно.
36
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
И те ли искат държавна помощ? Чакам скоро и брокерите да ревнат за помощи, иначе всеки ден пишат как цените се вдигат и хората си чупят краката да тичат да купуват имоти...
35
0
 
13
 
! Отговори
ха-ха и хо-хо преди 3 години
Айдеее втора статия за къщи днес, абе да не е ден на брокера ? Или са развързали кесиите за последно? Утре може да почнат да се мяткат от високото, барабар с "инвеститорите" в имоти дето се набълбукаха... Днес вече един на 29 години с ипотека се е метнал ... Чаткате ли какво ви чака *** ?
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е айде сега, колко гости са били имали преди, не са имали никакви и преди, и сега. Вземали са субсидията, направили са си къщи през 2015г., минал им е петгодишния мониторинг, сега продават.