Безопасна ли ще бъде зимната почивка този сезон?

Какви са предприетите мерки в ски курортите?
Обновена: 27 ное 2020 09:32 | 27 ное 2020 09:30, Ния Христова
29
Безопасна ли ще бъде зимната почивка този сезон?
Снимка: БГНЕС
"Ние като общество очакваме от европейските политици авангардни, а не ретроградни решения. Решението за ски курортите е консервативно и нереалистично. Считаме, че аргументите не издържат. Икономиката е част от живота ни. Здравето също е такова, но и то струва пари. Подобно решение означава компенсации на загуби за над 100 млр. евро за цяла Европа". Това заяви в ефира на Нова ТВ изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова.
 
Карастоянова благодари на правителството за заетата позиция и увери, че всичките ни зимни курорти спазват наложените мерки.
Още по темата
 
"Изравняването на PCR и бързите антигенни тестове е наложително. Това ще доведе до сериозна подкрепа за авиацията и пътуванията", каза Карастоянова.
 
Тя добави още, че в курортите у нас са инвестирани хиляди за санитарни уреди и покриването на хигиенните изисквания.
 
"Тези места са по-сигурни дори и от домовете ни. Защото вкъщи много хора нямат възможност да чистят през няколко часа", добави още д-р Карастоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
9
 
! Отговори
Bebok преди 3 години
Зимната почивка ще има 2022 година.Затваряйте!
3
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
Безопасно ще е на пистите, не в кръчмите и баровете!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова безопасно, че цеко гнилата ябълка ще е сам на лифта в банско, с на бойко възлюбената, която заради любовта си към къщната работа е известна с прякора Цеца cekca ще му маха от Пампорово и ще се надлъгват колко е силен сезона.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, няма да е безопасно.Поредният шаман, който твърди, че ще е безопасно. Вълчев твърдеше, че училищата са най-безопасното място в държавата, Алибегов казваше същото за ресторантите и ето до къде ни докараха! Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени. Ако бяха ограничили местата в затворените части на заведенията, сега щяхме да имаме 4-5% заболеваемост. Сега умниците нека дават съвети как да се запази икономиката с болни работници.