Лекарят с чувалите: Написах поста след тежко дежурство

Той публикува гневно обръщение към неспазващите мерките
27 ное 2020 12:49, Ния Христова
115
Лекарят с чувалите: Написах поста след тежко дежурство
Снимка: Pixabay
Лекар - анестезиолог от бургаската болница "Бургасмед", публикува гневен пост към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в COVID отделението.
 
Доктор Александър Серафимов публикува и снимка на жълт чувал, които използват за починалите от коронавирус. Това предизвика хиляди коментари под публикацията.
 
"Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени и персоналът е подложен на изключително натоварване", разказва специалистът пред Нова тв. Той обясни, че легла и медикаменти в страната има, но няма персонал.
Още по темата
 
"Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, на несправедливост и демотивация", разказва д-р Серафимов.
 
"В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония. След PCR се доказа и COVID-19. Колегите работят болни и носят абокати. Когато не се грижат за пациентите си включват медикаменти, за да могат да се излекуват и  самите те", казва още анестезиологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ти се е появило чувство на безсилие подай оставка и си стой у вас . Аз работя в хотелиерския сектор и от ЕДНА ГОДИНА съм трайно безработен . Питаш ли ме мен как живея и как си плащам сметките а ? Много е лесно да плюеш . Стойте си у вас !!Ту ли ще ми платиш утре сметките за ток,вода, и всичко останало . Долен Нено,рмалник
74
10
 
21
 
! Отговори
До лекарите преди 3 години
Тези които протестират го правят ,за да може вие да работите в нормални условия и да бъдете защитени. Ние сме против бандитското управление , което изгони в чужбина и лекарите и милиони млади българи ,което се гавреше с медицинските сестри , които съсипаха живота на милиони българи. И как така стана ,че 5000 болни в болниците блокираха здравна система финансирана с 5 милиарда лева на година ? Болните ли са виновни ? Кой ще поеме политическа отговорност за умрели хора , които можеше да бъдат спас
73
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме лекува този който поставя 4 байпаса на здрав човек.Ясно!Лекуват ни хора а не касиери.Този е юнак,на баир не държи.Реве за ...
72
8
 
16
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
С много професии ти правят живота лесен ...но без шофьори...ще ходиш ,без касиери пак ще пазаруваш,ако няма кой да ти изхвърли ***..ти ще го хвърлиш..ако не идеш на ресторант няма да умреш от глад,ако не идеш на бар няма да умреш...но ако няма кой да те лекува ,пази ,учи ,храни -земеделци и животновъди,няма как да живееш...има стълбова в една общество погледни историята и виж кои професии са най-древните и се замисли ,защо?
71
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиците в болниците правят каквото могат и не трябва да бъдат упреквани.Но медицинската хунта и главния епидемиолог Бойко Методиев Борисов са за съд и затвор!
70
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Георги Христоввсеки става какъвто си избере! Съзнателно, целенасочено! Преценява и си знае мястото в обществото. Що не пишат за заразени и починали касиерки и продавачки?, или таксиджии? Явно те неса "важни" за обществото, според теб. Две са професиите учители и лекари.....Ако всички станат доктори - няма да има кой хляб да омеси на хората и да изкара бок лука на смет ището
69
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електротехник съм, работил съм в електроразпределни дежурна група по отстрянване на аврии, работили сме в преспи до кръста, при -20 градуса в продължение на 10-12 часа, със същия успех можеше да постна някой пост, в който упреквам всички хора от едно или друго населено място, че заради тах видиш ли, на мен ми се налага да търпя всичко това, но не го правя, пък и незанм някой колега да го е направил, защото това ми е работата, всяка професия си има своите рискове и критични моменти, това е !
68
9
 
15
 
! Отговори
Този с чувалите преди 3 години
се ос ра!Да каже тогава за 12 часа дежурство, колко чувала "смени".Иначе са си празни приказки и рушат и песъчинките доверие останали в докторите.И понеже е анестезиолог се сетих, как преди години един такъв, в детска клиника на "Пирогов" беше изнудвал родители за рали с думите:"Майче, нали знаете, че аз ги приспивам и аз ги събуждам". Имаше проверка, комисия, разследване, нооооо, както видаги резултат нула!
67
9
 
16
 
! Отговори
Георги Христов преди 3 години
Ех колко икономисти ,сервитьори ,бармани ,майстори в сивия сектор ,шофьори има ...да бяхте станали лекари като ви слушам...щяхте да печелите много ,да пиете кафе и да си бъркате в носа и да източвате здравната каса !!!но не сте, защотото е трудничко нали...не ви се чете ,предпочитате мързела,и колкото по -малко отговорности да има по-добри и като ви опъна живота сега отзад почнахте да мрънкате....човек сам си е виновен да знаете .
66
1
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 3 години
"В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни."в covid отделението се има предвид, но си прав
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни."Как може да наричате "болница" място в което работят 4 човека, е това е здравната система в България, болници, легла, лекари всичко е проформа за да се усвоят едни 5-6 млрд на година и този лекар е част от тази система за усвояване, а сега може да ме плюете колкото искате, но това е истината !
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора да се обади, ако му трябват чували. Откакто слагам заразената папая в касетки чували имам бол.
63
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идва ред и да се поработва докторе!Хубаво е цяла смяна кафенца,хитри приказки и бърз секс в манипулационните и бързи пари от някой завалия ама има и такива моменти.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че за заразените танзанийски кози не ми трябват чували. Слагам ги в буркани.
61
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе!?Пък след тежко дежурство не видя 4000 гербаджии на конгрес без маски.Ами след тежка смяна миньора пише ли писма,а шофьора?Като то е тежко -почивай.Преди не беше тежко 700лв за избор на екип,а?Гербаджия гладен,не се наядохте ей.
60
8
 
12
 
! Отговори
Мая преди 3 години
За да ни стане и на нас тежко ли, д-р Чувалов? Сиреч този, на когото също му е тежко в живота да се срине съвсем, а на онзи, който си живее нормално, да му се стъжни.Бравос!
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Глупости.
58
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнемайте му лекарските права!Какво като не стигат лекарите. По-добре без такива като него.Ако беше лекар в САЩ и беше публикувал това, сега щеше да е в ареста.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"и единствената ти надежда е непознати в бяло ,които денонощно те поддържат жив ,ще ти е през **** за пари ,банки ,инфлация и работа ,"Непознатите ти в бяло ще са си стегнали куфарите за чужбина защото няма да е останал кой да работи заради фалитите в условията на локдаун. И повярвай ми тогава и на тях и на такива като тебе много бързо ще ви запука и за пари и за инфлации и работа.
56
20
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Лекарят с чувалите написал поста след тежко дежурство, или след тежко пиянство?Или и двете? След тежко дежурство, последвало от тежко пиянство?То човек като си пийне, после не си спомня какви ги е говорил!Прочие, дори да има основание да негодува, целта на гнева му е погрешна - не сме ние, народът виновни, а Партията (ГЕРБ) и Правителството!С нарочно насадената паника те предизвикаха клинична смърт на и без това кaлпaвoтo ни здравеопазване. Мангъров правилно каза - не се лекува по телефона!