Лекарят с чувалите: Написах поста след тежко дежурство

Той публикува гневно обръщение към неспазващите мерките
27 ное 2020 12:49, Ния Христова
115
Лекарят с чувалите: Написах поста след тежко дежурство
Снимка: Pixabay
Лекар - анестезиолог от бургаската болница "Бургасмед", публикува гневен пост към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в COVID отделението.
 
Доктор Александър Серафимов публикува и снимка на жълт чувал, които използват за починалите от коронавирус. Това предизвика хиляди коментари под публикацията.
 
"Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени и персоналът е подложен на изключително натоварване", разказва специалистът пред Нова тв. Той обясни, че легла и медикаменти в страната има, но няма персонал.
Още по темата
 
"Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, на несправедливост и демотивация", разказва д-р Серафимов.
 
"В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония. След PCR се доказа и COVID-19. Колегите работят болни и носят абокати. Когато не се грижат за пациентите си включват медикаменти, за да могат да се излекуват и  самите те", казва още анестезиологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
16
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Въпросният "лекар" е написал същия пост и във Facebook, като там е написал, че е анестизиолог. Анестезиолозите не слагат трупове в чували, да дават упойка на пациентите по време на операции или болезнени процедури и добрите анестезиолози печелят "яко" тъй като голяма част от упойките се заплащат в брой. И наистина "добрите" анестезиолози са предпочитани от другите лекари, тъй като объркана доза на упойката (примерно) може да доведе и до смърт. на пациента.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам възрастовата група на починалите май повечето са бивши БКП партийци. Природата явно си знае работата!
33
4
 
13
 
! Отговори
СОЦА преди 3 години
По времето на СОЦА , какво се казваше :И ютията да включиш , и тя за Т.Живков говори .А сега пак говори , ама само името е сменено .И тогава , и сега икономиката е ПОДЧИНЕНА НА ПОЛИТИКАТА !ЖАЛКО , ЖАЛКО !!!
32
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имал време да направи атрактивна снимка на чувала, обаче после дежурството му дотегнало.
31
10
 
5
 
! Отговори
Лекар без чувал преди 3 години
Май някой иска да влезе при НОЩ, а?
30
2
 
11
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
мИНИСТЪРЪТ се изказа,... "АЗ НЕ СЪМ ВИНОВЕН , КМЕТА КОМАНДВА БОЛНИЦИТЕ ''ДА ВЕ , НАЛИ КМЕТА Е ОТ ГЕРБ , МИНИСТЪРА СЪЩО ,...ПОЛИТИЗИРАХТЕ ВСИЧКО , А СЕГА ,...НЕ БИЛ ВИНОВЕН !?!?!?В БЪЛГАРИЯ , КАКТО И ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА , А И СЕГА , ВСИЧКО Е ПОЧИНЕНО НА П-О-Л-И-Т-И-К-А-Т-А .КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА , ПРИМИТИВНИ И НЕГРАМОТНИ МИ , УПРАВЛЯВАЩИ ?Нали ''уШ'' бяхте против това ,.... А ?
29
22
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Стига вече паника, вирус няма,не плашете хората,а на дофтурятя, на които не им се работи прав им път на Запад да мият заддници в някой хоспис, само за това стават бг лекарите, ние ще се оправим и сами, имаме Доцент Мангъров, Маг Рени и Интернет!
28
8
 
12
 
! Отговори
Какво му скачат преди 3 години
ДА СКАЧАТ НА БОТОКСА КОЙТО НИ ПЛАШЕШЕ С ЧУВАЛИТЕ НА ВЕЛИКДЕН А КАТО СТАНА МИНИСТЪР ВИКА ВЕЧЕ Е ДУФУЗНО НЕМА СМИСЪЛ ОТ МЕРКИ.ЕТО ТАКИВА *** НИ ТЪПЧАТ И НИЕ ТЪРПИМ????
27
2
 
12
 
! Отговори
Докторе, преди 3 години
Не слизай на нивото на *** Биков, Харизанов,Дуловката Деса и т н.Да ви имам здравеопазването,ако за да работите трябва да се слагат на една неграмотна Тиква.
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. насмукал се кат Бойко и върши същите глупости
25
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той държи дежурства, другите не държат дежурства.Неговото дежурство е най-тежкото от дежурствата на другите.---Обаче първата му работа след непосилната смяна е да сглоби пост със снимка и сърцераздирателен текст. По-добре да се беше наспал добре за следващата смяна.
24
2
 
13
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
ГОВОРИМ СИ ГЛУПОСТИ / не става на въпрос за този лекар / ...Нормално ли е , майка му стара пък ВСИЧКО В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА Е ПОЛИТИЗИРАНО , ДАЖЕ И ЮТИЯТА ДА ВКЛЮЧИШ , ВСЕ ЗА ПОЛИТИКА СЕ ГОВОРИ ...И всички доклади за България от ЕК на ЕС са все едн и същи , САМО СМЕНЯТ ГОДИНАТА !''КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА'' !''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' .Какво ще ми защитавате ГЕРБ или 3-ната коалиция , ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ !
23
4
 
9
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До АмандаНаучи първо българския и после се изказвай, неграмотнико!
22
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не ти издържа нервната система, не си за тази работа пич.
21
13
 
7
 
! Отговори
Аманда преди 3 години
*** върви се прегледй при психиатър Неказвай никаде че работиш в здравната система защото не си за там
20
15
 
14
 
! Отговори
Санитар от Пирогов преди 3 години
Колега колко ти платиха да защитаваш Тиквата.
19
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Лекарят с чувалите: Написах поста след тежко дежурство"Изобщо не ми дреме тежко ли ти е дежурството или леко. Ще се научиш да се държиш на ниво и няма да свеждаш починалите хора до "чували с трупове". И си смени каруцарския речник с такъв подхождащ на професията.
18
7
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 12Противоречиетео е във вас , но явно нямате интелектуален капацитет да го схванете !!!А който не вярва, че ковид-вирусът е опасен, значи според него няма опасност за него да помага в болниците !!!Айде малко да поучите или просто си тролите тук !!!
17
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекар публикува гневен пост с трупен чувал, генерал военен лекар заплашва с масово измиране. Каква реакция очаквате от народа? Продължавайте да плашите! Очевидно е, че искате да измрем сами и да не ви се месим в работите. Проклети да сте всички!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фактите !В Бг - кабинет , всички са от 2-рите !