MБАЛ-Пазарджик се нуждае от разкриване на лаборатория за PCR тестове

За последното денонощие 75 души са преминали през спешната помощ със симптоми на COVID
Обновена: 27 ное 2020 16:23 | 27 ное 2020 11:32, Ния Христова
0
MБАЛ-Пазарджик се нуждае от разкриване на лаборатория за PCR тестове
Снимка: Pixabay

Пазарджишката многопрофилна болница се нуждае от разкриването на лаборатория за PCR тестове. По този начин ще се намали и престоят на пациентите в триажния сектор, които чакат по две денонощия, за да се установи дали са заразени с COVID-19, съобщи Нова ТВ.

Дългият престой в триажния сектор, който е единствен за областта, води до абсурдната ситуация. Пациенти с недоказан COVID-19 да лежат по носилки и инвалидни колички, поради липса на легла, изтъкна областният управител Стефан Мирев:
Още по темата
 
"С цел намаляване на времето за престой на пациенти със съмнения за коронавирус на легла, определени за триаж, както и за прилагане на правилна терапия, отправихме искане до Министерство на здравеопазването за осигуряване на средства за закупуване на апаратура и разкриване на лаборатория за PCR тестове към най-голямото лечебно заведение в Пазарджик. Надяваме се на разбиране и подкрепа от МЗ и да бъдат осигурени необходимите средства".
 
За последното денонощие 75 души със COVID симптоми са преминали през спешната помощ. 285 души с доказана COVID инфекция са в болница, като 33-ма са настанени в интензивно отделение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари