МБАЛ "Св. Мина" ще получи допълнително финансиране

РЗИ-Пловдив редуцира броя на леглата за хора с коронавирус от 137 до 60
Обновена: 27 ное 2020 16:35 | 27 ное 2020 13:51, Ния Христова
1
МБАЛ "Св. Мина" ще получи допълнително финансиране
Снимка: БГНЕС
Общинската МБАЛ "Св. Мина" ще получи допълнително финансиране, за да осигури навременно лечение на постъпващите пациенти с коронавирус, съобщи bTV.
 
Това решение бе договорено на среща в Община Пловдив между зам.-кмета Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев.
 
По време на срещата са били обсъдени проблемите на общинската болница и какви са възможностите за дофинансиране на дейностите, които са свързани с лечението на пациенти с COVID-19.
Още по темата
 
"Подкрепям напълно решението на РЗИ-Пловдив за редуциране броя на леглата в МБАЛ "Св. Мина" от 137 на 60, защото това са реалните възможности на болницата", обясни проф. Салчев. 
 
Той е на мнение, че общинските болници имат важна роля в здравеопазването и трябва да им бъде дадена възможност да се развиват.
 
Проф. Салчев подкрепи и плановете на МБАЛ "Св. Мина и МБАЛ "Св. Панталеймон" да кандидатстват пред НЗОК за разкриване на нови дейности от 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво точно я финансират ако няма кислородна инсталация? Което е някакъв абсолютен минимум, когато ще бориш белодробна болест. Просто не е истина.