Медиците от болницата в Средец напускат след заповед за откриване на COVID отделение

Двама лекари и 6 медицински сестри са заявили, че напускат
Обновена: 27 ное 2020 16:33 | 27 ное 2020 11:10, Ния Христова
6
Медиците от болницата в Средец напускат след заповед за откриване на COVID отделение
Снимка: Pixabay

Част от медицинския перснола в болницата в Средец напуска, след като министъра издаде заповед за откриване на COVID отделение там, съобщи bTV.

За да заработи отново вътрешното отделение, от областният щаб са предложили здравното заведение да се превърне в "чиста болница" за лечение на пневмонии.
 
Двама лекари и 6 медицински сестри са заявили, че напускат, след като трябва да бъде разкрито COVID отделение.
 
"За да се трансформира в белодробно отделение, успяхме да съберем необходимия ни брой медицински сестри, но лекари засега няма", обясни д-р Георги Георгиев, управител на МБАЛ-Средец.
Още по темата
 
Леглата във Вътрешното отделение са празни от вече около месец, тъй като има недостиг на медицински персонал. В момента всички пациенти се карат с линейка към Бургас. 
 
В болницата в момента работи само детското отделение. 
 
"Ние се справяме, аз съм най-младата пенсионерка, моите колежки също", споделя медицинската сестра Таня Гюрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно напускат.Ще горите маски, пък ще чакате да си рискуват живота за Вас.На какво основание.Това са пенсионери.Ако искат ще работят.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем правилно решение.Щом са възрастни, да си стоят у дома.Този народ трябва да разбере,че здравето е богатство.Старите жени не ги пращат войници.Защо не ги организират да работят в отделенията без covid.
4
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Тази професия...Ами така е.Наистина в тази професия може да се доказваш по всякакъв начин.И съвсем не е задължително да си рискуваш живота.На фронта не са издигали палатки за лекарите да стоят на първа линия.Лекували са болните в тила. Сега в тила на болниците вилнее бандата на Фигуранта.Палят маски, разхвърлят нечистотии в центъра на града.
3
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
,,Да лекуват до последно,,?Т.е. още две - три седмици.Има разлика между пандемия и война.При пандемията не можеш да задържиш тилът да помага.Старибаби ще стоят задушени в скафандри и ще се борят за глътка въздух, заедно с болните, а здрави и силни младежи ще се търкалят пияни по лиците и ще саботират.Ще се държат цинично и ще разнасят зарази.Ще горят маскиВ ковидотделенията маската е най- ценното.Омерзение.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какъв е проблемът, ако има болница, в която да се лекуват болни, които нямат covid?
1
2
 
2
 
! Отговори
Христов преди 3 години
Наистина ли напускат? Тази професия не е за всеки. Това е призвание. Нямаме нужда от чиновници.Да си ходят.Има прекрасни лекари, които лекуват до последно.Респект!!! Дано военните, когато са избирали професията си да не са очаквали, че само ще си играят на война и ако стане истина да избягат ха-ха.