От днес влизат в сила новите противоепидемични мерки

Те ще действат до 21-и декември
Обновена: 27 ное 2020 07:06 | 27 ное 2020 07:00, Петя Славова
117
От днес влизат в сила новите противоепидемични мерки
Снимка: БГНЕС

Заради високият брой на заразени у нас и многото хоспитализирани от тази вечер влизат в сила новите противоепидемични мерки, съобщени от здравния министър Костадин Ангелов.

Мярката започва да действа от 23.30 часа на 27-и ноември и ще продължи до 21 декември.

Още по темата

Преустановява се обучението на учениците от 1-и до 12-и клас във всички учебни заведения в страната както и извънкласните дейности. Децата преминават на дистанционно обущчение. Спират и присъствените занятия във висшите училища.

Затварят се детските градини и ясли, детските центрове.

Спират се груповите културно-развлекателни мероприятия. В театрите може да се гледат спектакли при заетост до 30% от местата в залата, както и при спазване на противоепидемичните мерки.

Спират да работят заведенията за хранене, нощните клубове и барове, фитнес центровете, казината. Допуска се да има храна по домовете. В моловете остават отворени само аптеки, оптики, дрогерии, банки, зоомагазини и хранителни магазини.

Малките магазини остават отворени.

"Зеленият коридор" за възрастни е от 8.30 до 10.30 часа, като хората над 65 години могат да пазаруват и в останалите часове.

Позволени са частни събирания до 15 души. Остават отворени паркове и градини, няма да има вечерен час.

Отворени остават също религиозните храмове, църкви и джамии. Спират организираните екскурзии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПодаръци могат спокойно да се напазаруват и онлайн........................да, като хората които реално работят, останаха без работа и пари.Цъкането по копчетата не произвежда нищо.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, нали децата бяха"разпространители на заразата" нали три седмици бяха затворени в къщи, би следвало броят на заразените та спадне, ако това твърдение е вярно, и ако мерките са правилни.Кво стана, броят само се увеличава...
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че аз пазарувам само онлайн от 10г . Се бутам аз в тея отрови по паркинги и молове. Същите неща ги има онлайн. С чаша кафе сутрин поръчка лети, на другия ден е тук.
41
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква файла че забравяте магазини и молове като всички ще се юрнат по паркове и градини . Пак половин мерки. Така ще го елапим до лятото пак.
40
1
 
21
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Най-интересното е, че в целия калабалък, никой вече не говори за Пашата, Маджо, Шиши и Доган.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подаръци могат спокойно да се напазаруват и онлайн.
38
6
 
8
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Ти нали имаш телефон, компютър, интернет. Кой ще си играе да ти слага чип на теб. Който иска да те следи, ще го направи и сега. *** много специален се оказваш. От къде ги измисляте тия глу..пости
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реват, че нямат пари а вчера паркинга на мол Парадиз нямаше свободни места, вътре беше фрашкано с хора по магазините.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен не ми се иска, но като стане зле, все търсим лекарите. Ако не за тях, за себе си да помислим, да има кой да ни лекува
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, когато в началото на т.нар. пандемия, някои хора вип исаха, че ще се стигне до тук, ни нарекохте откачалки и че е теория на конспирацията. Това кето става ни връща векове назад. И това е само началото, ще става още по-сериозно. Има вече статии, за това че определени авиокомпании обмислят да возят само ваксинирани пътници-ваксинационнни паспорти. НО трябвало да се праваи така, че докумнтът за доказаване на този факт, да е цифров.Ваксини=чипове.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук стои някакъв и си пише коментар след коментар под различни имена. Абе, злобо, нямаш ли жена да й обърнеш внимание, а пишеш за другите мъже? Страхлив и отговорен са много различни неща. Май няма смисъл да ти обяснявам. Айде чао, че аз имам и друга работа
33
7
 
11
 
! Отговори
Вярно е преди 3 години
До EрдоганС такива страхливи мъже, е достатъчно само да си кажеш кое е твое - те сами ще ти го отстъпят. Даже може да ти го подвържат и поднесат с панделка.С такива български мъже пeндели, това е резултата...
32
3
 
9
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН! преди 3 години
Боко Тиквата ще спазва ли мерките, които сам приема, тоя път или пак няма да ги спазва?
31
4
 
5
 
! Отговори
Eрдоган преди 3 години
Междувременно, ние се готвим да анексираме Източна Румелия без бой!
30
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Бойко Борисов ще бъде запомнен от историята с прозвището си ***!
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път доказахме манталитета и възпитанието си. У българина, емпатията е далечно чувство. Мерките са заради тези, които не могат да спазват елементарните закони, нужни за всички, които живеят в общество, а не в гора. А беше нужно толкова малко....
28
9
 
17
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Ей *** народ само остана в тая държава ние да се радваме че няма вечерен час като другите държави как всички нормални хора по цял свят спазват само ние мрънкаме за всичко и отхвърляме всичко то затова ще си останем и най бедната държава която си цикли в средновековието без икономика без нищо само с простотията
27
12
 
12
 
! Отговори
Убеден преди 3 години
Вече съм убеден с доказателства, че българския мъж е страхлив и се *** само при споменаването на името на Боко Тиквата или на някоя друга мутра.Страхливо племе... какво да го правиш, освен да го превземеш такова негодно племе?ТО СИ ПЛАЧЕ ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ.Очаквам до 2-3 години, турците да анексират Източна Румелия.Просто толкова струвате. Нещаcтници.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А честито и на хаирлия!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-лошото е,че когато свърши срокът на мерките на 21 декември всички масово ще се запътят по магазините да купуват подаръци за Коледа и тогава ще видите какво значи много хора на едно място. Мерките трябваше да се съобразат с празниците и,за да се избегнат такива струпвания да са до 17 декември примерно,за да могат хората в различни дни да пазаруват от моловете и магазините за играчки. Или трябваше поне мерките само за тези обекти да отпаднат към 17 пак казвам,за да няма струпвания.