Ревизоро: Бургас върви към водна криза, ще стане Перник 2!

Никой нищо не прави по въпроса, алармира министър Димитров
Обновена: 27 ное 2020 11:53 | 27 ное 2020 11:18,
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургас се приближава към водна криза, до 6 месеца ще се случи. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна в Народното събрание. Той поиска думата извънредно, за да даде информация за състоянието на водите в страната, съобщава БНТ.

Той предупреди парламента, че "в Бургас ще се случи Перник 2 и че никой нищо не прави по въпроса".

Димитров алармира, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод. Според него областни ръководства и партиен елит не реагират и така след три години безводие Бургас може да остане без вода през май.

Още по темата

Министърът предупреди и за водна криза в земеделието догодина, защото обезпечеността с води сега е 45%, а никой не знае дали ще вали. Изреди редица случаи на неузаконени водопроводи, въпреки молбите му. Той не е съгласен да се стоварва цялата вина върху МОСВ и смята, че министерствата воюват помежду си и цензурират, като не изпълняват дори взети на Министерски съвет решения.

Димитров покани парламентарните групи да излъчат по двама депутати от група, които да отидат в екоминистерството, за да ги запознае с обективната картина и да се обмисли как да се излезе от ситуацията.

От БСП коментираха, че този път не те, а министър от кабинета Борисов е дал оценка на управлението.От ДПС поискаха премиерът да дойде в парламента, за да опровергае своя министър и да го освободи или да потвърди изнесената информация и да подаде оставката на кабинета.

В същото време лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска оставката на Емил Димитров-Ревизоро или оставка на цялото правителство. Той настоя в парламента да дойде премиерът Борисов, който или да отрече или да потвърди думите на Димитров, че догодина предстои водна криза в земеделието и водни бунтове.

"Трябва да се сложи край на 10-годишното безвремие, в което ГЕРБ пребивава във властта. Министерствата не си комуникират помежду си. Няма кой да организира работата на МС. Това беше оценката на министър Димитров. Нека премиерът дойде в НС или да опровергае казаното и да поиска оставката на министър Димитров или да подаде оставката на цялото правителство", каза Карадайъ.

Председателката на НС Цвета Караянчева отвърна, че ще се свърже с Борисов, за да го уведоми за искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Заблудени гербопоклонници, използвайте оставащото време да се обърнете и покаете, защото скоро ще късно - ще дойде ден за съд и гонение. Един от вас се пречисти и спаси вече. Селя
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хидроинженера ,няма ли да с произнесе по проблема
79
3
 
7
 
! Отговори
Коронова Тиква преди 3 години
Идвам с джипа на момента и вече криза няма да има. Ще запълнят всеки язовир с асфалт.
78
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До Анонимен"Да изберем Слави Трифонов и корнелия. Те ще напоят Бургас."Може да бъдеш сигурен в едно: Когото и да избереш, няма да му позволят да краде от европейските пари повече.
77
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА преди 3 години
та накрая ни пари за напояване, ни туризъм по морето
76
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изберем Слави Трифонов и корнелия. Те ще напоят Бургас.
75
0
 
3
 
! Отговори
ФРАУ УРСУЛА преди 3 години
ПАРИ ЗА ДАЛАВЕРИ НАЙН!!!
74
7
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ХаризанкатаС тези на Бойкикев и психодесните къде разправат"Аз гласувах за ГЕРБ сега никога вече"само ставате за смях:):):)С такива тъпотии електорат и 2%няма да си върнете:):):)Че той самият гном оня ден каза,че няма нищо против за коалиция с Мая Манолова и онези тримата пръдлювци:):):)
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДНА МУТРА ОСВЕН ПРОСТОТИЯ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нено ДимовНено Димов е отказал да участва в далаверата
71
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
След като другарите пожелаха ЕС да им подари РСМ, сега желаят да им плати и реставрация на престъпния комунистически режим ахахахахахаахаа другари, тоя номер и другаря ви Сталин не е успял да го направи, и вие няма да успеете.
70
1
 
2
 
! Отговори
Нено Димов преди 3 години
Замълчи братко, иначе...........
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФОРМУЛАТА ЗА МАГИСТРАЛИТЕ НЯМА ДА ПРОРАБОТИ! БОКО ЩЕ ТРЯБВА ДА БАЧКА ЧЕСТЕН ТРУД.
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката "На кой му трябва вода, след като имаме демокрация?" Имането на всичко не е ваксина против глупостта. Либия - имаше всичко (вода, пари, цял свят и работеше), сега гъгъ имат групировкина демокрация и нищо друго.
67
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Зоро усети, че скоро Цар Тиква ще го хвърли и него на кучетата като предния дето квартирува в затвора :)))) при гербавите чест няма, царица - парица
66
0
 
9
 
! Отговори
Гербаджийка преди 3 години
Като няма вода, ходи пеш бе.
65
4
 
6
 
! Отговори
Харизанката преди 3 години
До ТонкатаМи гласувал съм поне 3 пъти за ГЕРБ на различни избори, а сега ми се повръща от тях само като ги видя. И не съм само аз, много са като мен, пък ти ако щеш вярвай и си заравяй главата като щраус. Когато ГЕРБ удари дъното, такива лакеи като теб ще ви удари като мокър *** и ще трябва бързо да си намирате нов господар.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Превод в ефирИСТИНАТА ЩЕ ВИ Я КАЖАТ ОТ ЕВРОПРОКУРАТУРАТА АКО НЕ СЕ СПРЕТЕ
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв метър тръбопровод сега се тестват мантинели и нито короната нито метър тръбопровод не е в плана на правителството и слънцето. Като нема вода да пият и перат с бира рече слънчо.
62
2
 
4
 
! Отговори
Превод в ефир преди 3 години
Ще го уволнява Тиквата, защото казва истината.