Ревизоро: Бургас върви към водна криза, ще стане Перник 2!

Никой нищо не прави по въпроса, алармира министър Димитров
Обновена: 27 ное 2020 11:53 | 27 ное 2020 11:18,
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургас се приближава към водна криза, до 6 месеца ще се случи. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна в Народното събрание. Той поиска думата извънредно, за да даде информация за състоянието на водите в страната, съобщава БНТ.

Той предупреди парламента, че "в Бургас ще се случи Перник 2 и че никой нищо не прави по въпроса".

Димитров алармира, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод. Според него областни ръководства и партиен елит не реагират и така след три години безводие Бургас може да остане без вода през май.

Още по темата

Министърът предупреди и за водна криза в земеделието догодина, защото обезпечеността с води сега е 45%, а никой не знае дали ще вали. Изреди редица случаи на неузаконени водопроводи, въпреки молбите му. Той не е съгласен да се стоварва цялата вина върху МОСВ и смята, че министерствата воюват помежду си и цензурират, като не изпълняват дори взети на Министерски съвет решения.

Димитров покани парламентарните групи да излъчат по двама депутати от група, които да отидат в екоминистерството, за да ги запознае с обективната картина и да се обмисли как да се излезе от ситуацията.

От БСП коментираха, че този път не те, а министър от кабинета Борисов е дал оценка на управлението.От ДПС поискаха премиерът да дойде в парламента, за да опровергае своя министър и да го освободи или да потвърди изнесената информация и да подаде оставката на кабинета.

В същото време лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска оставката на Емил Димитров-Ревизоро или оставка на цялото правителство. Той настоя в парламента да дойде премиерът Борисов, който или да отрече или да потвърди думите на Димитров, че догодина предстои водна криза в земеделието и водни бунтове.

"Трябва да се сложи край на 10-годишното безвремие, в което ГЕРБ пребивава във властта. Министерствата не си комуникират помежду си. Няма кой да организира работата на МС. Това беше оценката на министър Димитров. Нека премиерът дойде в НС или да опровергае казаното и да поиска оставката на министър Димитров или да подаде оставката на цялото правителство", каза Карадайъ.

Председателката на НС Цвета Караянчева отвърна, че ще се свърже с Борисов, за да го уведоми за искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз лично се къпя само като съм в цикъл. Но 45 години стигат!
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката45 ГОДИНИ ИМАХМЕ СЕЛСКИ КЛОЗЕТ С ПРЕСТЪПЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ
59
1
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
Другари, номера няма да мине. Нито напоителната система от престъпния режим е била такава голяма и уникална, нито ЕС е длъжен да ви я възстановява, нито пък ще ви вярва на измислиците.. Политика не се прави като келнер от Балкантурист на германски туристи по морето от младостта на Боко и Корнелия...
58
0
 
3
 
! Отговори
Николов преди 3 години
Още да спонсорират и развиват градове на локация без вода.*** политически елит!
57
2
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На кой му трябва вода, след като имаме демокрация? 45 години имахме вода и да не би да прокопсахме?
56
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Сега да ви кажа честно. Предпочитам да нямам вода, с която да се изкъпя, да смърдя на фекалии, да няма работещи болници и като цяло родината ми да е пълна ***, но да заработя някоя друга жълта стотинка, като обслужа мафията, превзела България.
55
6
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ХаризанкатаХаризанка пак ше ти го напомня,че докато България е в ЕС и НАТО,Бойко нема мърдане:):):)Че кой ше позволи на некъв проруски Фигурант да прави служебно правителство бе?:):):)И ти стига се прави на луд:):):)Никога не си гласувал за ГЕРБ:):):)
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ ПОЛИТИЦИТЕ С УНИКАЛЕН ОПИТ В ИЗПОЛЗВАНЕ НА "ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ" ЗА КОРУПЦИЯ ХАХАХА И *** Е ДАЛ НЕЩО НА СВЕТА, ПРЕДИ ДА ГО ЗАЛОВЯТТТ
53
1
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Като няма вода, пийте тиквени смутита
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското земеделие е без напояване вече 30 години и това не предизвика никаква криза. Водата си седи по язовирите не може да има водна криза когато тя не се харчи.ЧЕТЕТЕ ТИКВИ, ЗА ДА НЕ РЕВЕТЕ УТРЕ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА...
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли ще се възстановят парите раздадени предизборно в Бюджет 2021? хахха
50
0
 
2
 
! Отговори
Харизанката преди 3 години
До ТонкатаКато имаш обществена подкрепа и си договорил комфорт от медиите на Пеевски, лесно се подава оставка. Признавам си тогава и аз гласувах за ГЕРБ.Но сега нещата са различни, защото вече падне ли от власт, няма връщане назад. И той много добре го осъзнава.Сега се крие като мишка 4-5 месеца, измисля си някакви простотии за рестарт на системата и пише бутафорни нови конституции, само и само да се докопа до края на мандата. О, да - захапал е кокала яко и не пуска като гладно куче.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Перник криза няма да има защото кмета е от БСП и не поддава....
48
2
 
4
 
! Отговори
ДО 45 преди 3 години
*** говори тия в Перник да изправиш някой винкел с глава ,аман от платени !
47
4
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Под новините сме мно големи,на протеста метаме яйца и домати като женки:):):):)
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 години нямаше криза в земеделието сега щяло да има, глупости.
45
1
 
6
 
! Отговори
Премиера преди 3 години
Кат няма вода пийте дърто уиски.Аз винаги си държа до шкафчето.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През социализма българското земеделие има 2% земеделски земи които са напоявани. Криза няма... След социализма, земеделците решават че напояване не им е нужно защото отглеждат зърно което не се нуждае от напояване. 30 години криза няма. Сега изведнъж щяло да има криза като правителството се оправдава с "глобалното затопляне". НЯМА ПРИЧИНА ЗА КРИЗА... АКО НАРОЧНО НЕ ИЗТОЧВАТ ЯЗОВИРИТЕ ЗА ДА УСВОЯВАТ ПАРИ...
43
1
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
По иновативна методика, разработена от МОЩ и супервайзвана лично от Лойко, ковид ще се лекува чрез спиране на приема на вода
42
0
 
4
 
! Отговори
Гледах едно заседа-- преди 3 години
--ние . Язовиро / Ню неим / каза на Ганьос какво е положението ,оня явно го е отсвирил ! Язовиро е прав ! утре ще се опитат да си обършат ръцете с него и да е втори министър във затвора ! Само ,че е по- добре те да идат във затвора !