Ревизоро: Бургас върви към водна криза, ще стане Перник 2!

Никой нищо не прави по въпроса, алармира министър Димитров
Обновена: 27 ное 2020 11:53 | 27 ное 2020 11:18,
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургас се приближава към водна криза, до 6 месеца ще се случи. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна в Народното събрание. Той поиска думата извънредно, за да даде информация за състоянието на водите в страната, съобщава БНТ.

Той предупреди парламента, че "в Бургас ще се случи Перник 2 и че никой нищо не прави по въпроса".

Димитров алармира, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод. Според него областни ръководства и партиен елит не реагират и така след три години безводие Бургас може да остане без вода през май.

Още по темата

Министърът предупреди и за водна криза в земеделието догодина, защото обезпечеността с води сега е 45%, а никой не знае дали ще вали. Изреди редица случаи на неузаконени водопроводи, въпреки молбите му. Той не е съгласен да се стоварва цялата вина върху МОСВ и смята, че министерствата воюват помежду си и цензурират, като не изпълняват дори взети на Министерски съвет решения.

Димитров покани парламентарните групи да излъчат по двама депутати от група, които да отидат в екоминистерството, за да ги запознае с обективната картина и да се обмисли как да се излезе от ситуацията.

От БСП коментираха, че този път не те, а министър от кабинета Борисов е дал оценка на управлението.От ДПС поискаха премиерът да дойде в парламента, за да опровергае своя министър и да го освободи или да потвърди изнесената информация и да подаде оставката на кабинета.

В същото време лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска оставката на Емил Димитров-Ревизоро или оставка на цялото правителство. Той настоя в парламента да дойде премиерът Борисов, който или да отрече или да потвърди думите на Димитров, че догодина предстои водна криза в земеделието и водни бунтове.

"Трябва да се сложи край на 10-годишното безвремие, в което ГЕРБ пребивава във властта. Министерствата не си комуникират помежду си. Няма кой да организира работата на МС. Това беше оценката на министър Димитров. Нека премиерът дойде в НС или да опровергае казаното и да поиска оставката на министър Димитров или да подаде оставката на цялото правителство", каза Карадайъ.

Председателката на НС Цвета Караянчева отвърна, че ще се свърже с Борисов, за да го уведоми за искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРАНА ТРАЙНО ОРИЕНТИРАНА КЪМ ИЗМИСЛЯНЕ НА СХЕМИ ЗА УСВОЯВАНЕ НА ПАРИ. ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОКАТО НА ВЛАСТ СТОЯТ МУТРИ
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското земеделие е без напояване вече 30 години и това не предизвика никаква криза. Водата си седи по язовирите не може да има водна криза когато тя не се харчи.
39
9
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ХаризанкатаКой не пуска кокала 10 години бе?:):):)Бойко 2 пъти подаде оставка е така за нищо и после Народа пак му гласува доверие:):):)Не пускали били кокала?:):):)И тази опорка у канала:):):)
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЖЕ ЛИ ПАРИТЕ РАЗДАДЕНИ ПРЕДИЗБОРНО ДА СЕ ВЪРНАТ ЧРЕЗ СИМУЛИРАНЕ НА ВОДНА КРИЗА И ИЗТОЧВАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ?
37
0
 
7
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Видяхте ли колко сте кадърни след вас потоп от некадърност
36
1
 
2
 
! Отговори
Значи няма да се ход преди 3 години
На море лято 2021.. слънчака ще е тъжен и празен.. дано на Север има вода....
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОРУПЦИЯТА КАТО ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА
34
0
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
*** герберски отивай лятото в Бургас и с кирлясал проповядвай постиженията на гепи
33
0
 
7
 
! Отговори
Харизанката преди 3 години
До ТонкатаМи то реално по-зле от сега няма как да стане. Честно казано вече май бих предпочел изброения от теб тюрлюгювеч, само за да се разкара цялата тая ***, която не пуска кокала 10 години.
32
13
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
За следващите избори очакваме нечистоплътната коалиция ДБ,Мая Манолова,Бабикян,Хаджикян и Минетов плюс Шоуто на Слави:):):):)Тюрлюгювеч лузъри:):):)
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас винаги е бил Перник 2 и Перник - Бургас 1
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаДаже не знам кои са половината от тия, които споменаваш, а и не ме интересуват.Но ако говорим за проценти и ако ГЕРБ продължават в същия дух, скоро ще ударят дъното. Фактите са си факти - тотален разпад на държавата и мафиотски структури превзели почти всички институции за лична облага. Възможността голям град в страна от Европейския Съюз през 2020г да остане без вода е показателен. Пък ти си дрънкай за някви проценти, опорки и си вярвай.
29
8
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Все ше се намери за пиене бе,не се притеснявай:):):)
28
8
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 30 Ако си мислиш,че с тези измислени опорки на Гнома,Бойкикев и Радан,ДБ ше вдигне процентите,жестоко се лъжеш:):):)
27
0
 
5
 
! Отговори
Курадо Кътани преди 3 години
колеги, водата свършва, троленето няма да ви напои или изкъпе. Осъзнайте се вече
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаМи не знам какви лакърдии са и на кого са, ама всички видяхме незаконния палат на Доган. Или той е няква холограма?Подкрепата на ДПС за правителството на ГЕРБ е съвсем явна. Всички медии на Пеевски подкрепят Борисов, а в замяна фирмите на Пеевски получават обществени поръчки. Явна е и подкрепата на прокуратурата, която разпъва чадър над Пеевски и Доган.
25
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Разлика между ГЕРБ, БСП и ДПС няма"като няма, защо продължавате да избирате тиквите??
24
8
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 23 Тва са лакърдиите на ген.Атанасов Гнома:):):)Къде ше прави коалиция с мая манолова,Отровното Трио *** и Шоуто на Слави:):):)
23
0
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Във ВиК Несебър имат план, да оставят много селища в общината на воден режим(Лятото), за да има вода за курортните места.Обаче не вярвам това да спаси положението, за повече от един Сезон най-много.
22
2
 
6
 
! Отговори
Хиена преди 3 години
Премиера е пълен Любител във всичкото, естествено ще назначава любители: Медицина, Образование, Финанси, само вижте какви министри имаме, Позор.